© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Jaarthema 2023-2024
Lees meer over de Shelterboxactie van Rotaryclub Oostburg
EEN SHELTER IS EEN THUIS
Hartverwarmende kerstwensboom actie
MEER INFORMATIE.....
Zon in de Schoorsteen actie
Samen met “De Zonnebloem”
Het struikgewas van Souting Oostburg werd weer wat “korter gezet”
LEES MEER
EDUCATIE-PROJECT NEPAL
LEES MEER
Boomplantactie Axel 4 Zeeuws Vlaamse Rotaryclubs
Jaarthema 2022-2023
Imagine

Welkom op de website van Rotary Club Oostburg.

"Rotary Laat 't smaken"

Onze clubleden dragen graag hun steentje bij aan een mooiere wereld. In dit geval door een heerlijk 3-gangenmenu te koken voor zo'n kleine honderd bewoners van Huize Emmaüs in IJzendijke.

De mannen van de BBQ werden aan het werk gezet onder toeziend oog van Chef Sophie, de scampies konden alvast niet meer stuk.

De dames van de Mise-en-Place bereidden met liefde het dessert voor en het resultaat mocht er zijn.....

En daar bleef het niet bij, want we zorgden natuurlijk ook voor lekkere bijpassende wijnen en ...... voor live muziek van zangeres Yvon. U kent haar vast wel van onze Lange Strangetocht waar ze altijd kilometers polonaise bijeen zingt. Afijn, ook nu bleef de polonaise niet uit en wapperden de servetjes vrolijk mee op de muziek.

En zo werd een grijze saaie zaterdag omgetoverd tot een heerlijke feestelijke happening, niet alleen voor de bewoners maar ook voor het personeel en de 30 vrijwilligers van onze club. We komen graag nog eens terug!

       

WANDEL MEE MET DE LANGE STRANGETOCHT

OP ZATERDAG 26 AUGUSTUS 2023 


Op zaterdag 26 augustus a.s. organiseert Rotaryclub Oostburg voor de 11e keer De Lange Strangetocht, dé strandwandeltocht van Cadzand naar Breskens, met onderweg weer veel ambiance, muziek en gezelligheid. Ook dit jaar is er weer een XXL-versie vanaf Knokke.

De Lange Strangetocht organiseren we om goede doelen in de regio te kunnen steunen. Dit jaar zijn er 2 goede doelen waar we warm voor lopen:


 De bewoners van De Okkernoot in Schoondijke (woonvoorziening voor mensen met een beperking)  hopen heel erg op een tweede duofiets.
De kinderen van Villa Kakelbont in Oostburg (kinderen die door omstandigheden niet in hun eigen gezin kunnen verblijven) zouden helemaal uit hun dak gaan met een dagje uit. Koop een wandelticket, wandel mee en jij maakt de bewoners van De Okkernoot en de kinderen van Villa Kakelbont helemaal happy.

      

 Trouwens, je maakt jezelf nog het meest blij van allemaal, want we kunnen alvast verklappen dat het weer een supervrolijke dag wordt. Het aantal deelnemers neemt nog ieder jaar toe en die stijgende lijn houden we graag vast. Zouden we dit jaar de 2500 deelnemers aantikken? Dat zou geweldig zijn.

Tickets en meer informatie te vinden op www.langestrangetocht.nl. 

Districts Conferentie 2022 in Mauritshof groot succes!

Thema: "Grenzeloos"

Na een vol jaar voorbereidingen was het zaterdag 21 mei 2022 zo ver: De Districts Conferentie, volledig georganiseerd door Rotaryclub Oostburg en bedoeld voor alle Rotarians in District 1610.

Het thema van de dag was "Grenzeloos" en werkelijk alles aan de dag knipoogde naar dit thema. Grenzeloos entertainment met Maikel Harte, grenzeloos informatief was het interview met burgemeester Marga Vermue, grenzeloos lekker werd verzorgd door de Mauritshof, onbegrensde mogelijkheden van North Sea Ports werden uiteengezet door Daan Schalck en grenzeloos interessant en tegelijkertijd grenzeloos ontspannen waren de vele excursiemogelijkheden in het middagprogramma. Zelfs het zonovergoten terras kende geen grenzen, waardoor de uiteindelijke eindtijd grenzeloos doch bourgondisch werd overschreden. Wat een geweldige dag. We zijn als organiserende club trots op wat we hebben neergezet en hopen dat de aanwezige gasten alle redenen hebben om nog vaker af te reizen naar ons grenzeloos prachtig stukje Nederland.