• Truckroll
  • Lange StrangetochtLees meer
  • ShelterboxLees meer
  • Lezing Ferry Zandvliet
  • Bestuurswissel 2018-2019
  • Educatie-project Nepal
  • NLdoet 2018
  • NLdoet 2018
  • Diner voor ouderen in Hooge Platen, Breskens
Welkom op de website van Rotary Oostburg

LST 2018: Een geweldige dag

Lange Strangetocht 2018

Zaterdag 25 augustus werd de 8e editie van De Lange Strangetocht gelopen. Wat was het een geweldige dag. Ondanks alle slechte weersvoorspellingen liepen 1925 wandelaars mee, dat alleen al is heel bijzonder.


Maar Zeeuws Vlaanderen heet niet voor niets het stukje Nederland met de meeste zon-uren: ‘s ochtends een heerlijke meewind die de wandelaars naar Breskens blies en ‘s middags maakten 7 zonnetjes het mooie werk af. Alle wandelaars waren het unaniem eens: dit was het lekkerste wandelweer wat we ons konden wensen! 

De XXL-tocht werd dit jaar voor het eerst gewandeld van Knokke naar Breskens. Bij eb werd in alle vroegte de Zwingeul gepasseerd. Toch moesten deze helden, herkenbaar aan hun speciale blauwe XXL-shirt, nog tot hun knieën door het water, wat deze tocht zo extra bijzonder maakte. Aangekomen op het Nederlandse strange werden de xxl-lopers gedoopt met een fris zeewatertje door Neptunus met zijn Zwinmeermin.

Lees meer

Rotary makes a difference

Welkom op de website van Rotaryclub Oostburg. Wij zijn een actieve club van ruim 35 ondernemers en professionals uit West Zeeuws Vlaanderen. Rotaryclub Oostburg staat klaar voor mens en maatschappij in de breedste zin van het woord. Dienstbaar naar de samenleving zoals dat heet.

Zo steunen we internationale projecten zoals een tandartsproject in de Dominicaanse Republiek, een onderwijsproject in Nepal, de nieuwbouw van een ziekenhuis in Ethiopië, Shelterboxen bij natuurrampen en het wereldwijde Rotaryproject “End Polio Now”. Op regionaal niveau steken we ook graag een handje toe of geven we financiële steun aan organisaties die dat nodig hebben. Hoe en wat? Neemt u even 5 minuutjes de tijd om deze video te bekijken en dan weet u precies waar Rotaryclub Oostburg zich zoal sterk voor maakt en hoe we het verschil kunnen maken. Veel kijkplezier!

Bekijk video

Truckroll kan weer vooruit

Truckroll kan weer jaren vooruit

Zaterdag 8 september werd voor de 31e maal de Zeeuwsvlaamse truckroll georganiseerd.


Maar liefst 230 trucks met 230 vrijwillige chauffeurs op pad met 230 pupillen aan boord, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Toeterend en vrolijk zwaaiend toerden ze een route van ruim 80 kilometer door West Zeeuws Vlaanderen. 

Zoals zo vaak met evenementen lijkt het concept aan de buitenkant zo simpel, maar de organisatie van dit prachtige spektakel heeft zo’n 7 maanden aan voorbereiding nodig, en dat ieder jaar weer opnieuw. 

Lees meer