• Lange StrangetochtLees meer
  • Boomplantactie Axel 4 Zeeuws Vlaamse Rotaryclubs
  • Boomplantactie Axel
  • Truckroll
  • Lange StrangetochtLees meer
  • ShelterboxLees meer
  • Lezing Ferry Zandvliet
  • Bestuurswissel 2018-2019
  • Educatie-project Nepal
Welkom op de website van Rotary Oostburg.

NL-doet zaterdag 16 maart 2019

NL-doet zaterdag 16 maart 2019

Zaterdag 16 maart hebben we met een deel van onze Rotaryclub meegeholpen met de NL-doet actie van het Oranjefonds. Na een gezellige en productieve middag vorig jaar in zorgcentrum Emmaus in IJzendijke besloten we dit jaar wederom mee te doen met dit landelijke initiatief. 

Via de website van NL-doet kwamen we in contact met een groep buurtbewoners uit Biervliet. Zij beheren een buurttuin op een voormalig schoolterrein. Zij hadden deze dag hulp nodig met het opvoeren van compost, het snoeien van de wilgen en rozen en het onkruidvrij maken van de buurttuin. De tuin zag er achteraf weer netjes uit en is klaar voor de aankomende lente. 

Door de grote opkomst zowel vanuit Rotary als de buurtbewoners zelf was de klus zo geklaard en mochten we aanschuiven voor een lekker hapje en drankje.

Rotary makes a difference

Welkom op de website van Rotaryclub Oostburg. Wij zijn een actieve club van ruim 35 ondernemers en professionals uit West Zeeuws Vlaanderen. Onze wekelijkse clubbijeenkomst is op dinsdagavond in de Mauritshof in IJzendijke waar we na een altijd heerlijke maaltijd luisteren naar een interessante spreker al dan niet uit eigen club. Ook bezoeken we regelmatig bedrijven in de regio of hebben we een activiteit. Doel is om van elkaar te leren. Rotaryclub Oostburg staat klaar voor mens en maatschappij. Wij doen aan fundraising via De Lange Strangetocht, waarmee we vervolgens lokale en internationale goede doelen steunen. Bovendien steken we graag de handen uit de mouwen als het nodig is.

Zo steunen we internationale projecten zoals een tandartsproject in de Dominicaanse Republiek, een onderwijsproject in Nepal, de nieuwbouw van een ziekenhuis in Ethiopië, een moeder-kindcentrum in Kenya, Shelterboxen bij natuurrampen en het wereldwijde Rotaryproject “End Polio Now”. Op regionaal niveau steken we ook graag een handje toe of geven we financiële steun aan organisaties die dat nodig hebben. Hoe en wat? Neemt u even 5 minuutjes de tijd om deze video te bekijken en dan weet u precies waar Rotaryclub Oostburg zich zoal sterk voor maakt en hoe we het verschil kunnen maken. Veel kijkplezier!

Bekijk Video

Lezing Rotary Oostburg

De kasteelmoord

Rotaryclub Oostburg heeft 7 mei jl een avond met een interessante spreker organiseerd . Deze avond is gratis aangeboden en was voor iedere belangstellende en speciaal voor onze Lange Strangetocht sponsoren. 

Spreker is Faroek Özgünes, misdaad verslaggever voor het Belgische VTM nieuws. Zijn professionele onderzoek en programma’s leverden hem al 4 x de Belfius-persprijs op voor beste televisiereportage.

Het boek dat hij schreef over de Kasteelmoord, heeft hij ter plaatse meegebracht en gesigneerd verkocht. IJzendijke werd vaker in verband gebracht met deze kwestie. Iedere bezoeker is verder meegenomen in de ins en outs van de moordkwestie. Al met al een geslaagde avond.