© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
“Zon in de Schoorsteen”
Lange Strangetocht
Lees meer
Boomplantactie Axel 4 Zeeuws Vlaamse Rotaryclubs
EDUCATIE-PROJECT NEPAL
LEES MEER
Truckroll donatie
Shelterbox
Lees meer
Rotary Magazine december 2020
lees hier
_

Welkom op de website van Rotary Club Oostburg.

Scouting kan er weer tegenaan!

Zaterdag 10 oktober 2020 zijn de handen letterlijk uit de mouwen gegaan bij een aantal leden van onze  club. Soms organiseren we een active sactiviteit. Dan gaan we als club voor daden!
Op verzoek van de leden van de scouting in Oostburg, werden de “ketelpakken” aangetrokken. Het struikgewas werd weer wat “korter gezet”. Er kwam heel wat snoeihout vrij, dat werd vakkundig verwerkt. De activiteit is een mooi moment om met de leden van de scouting wat contacten te leggen.
Het weer werkte goed mee en eerlijk is eerlijk: dat is gewoon heel fijn.
De scouting kan er weer even tegenaan! Rotary Oostburg wenst Scouting succes in hun nieuwe onderkomen en bij  hun activiteiten voor de jeugd van Oostburg en omgeving.

Lees verder

Zon in de Schoorsteen

In het Mauritshof te IJzendijke, onze vaste locatie, is de actie “Zon in de Schoorsteen”, vorm geven. 
Samen met “De Zonnebloem” in de gemeente Sluis werden er pakketten gemaakt voor zo’n 450 huishoudens in onze gemeente. De Zonnebloem zorgt voor het uitdelen van de pakketten.  Rotary Oostburg heeft voor de pakketten verzorgt.

Er zijn meer dan 450 banketstaven gebakken! Dat was nog een heel karwei. De avond was gereserveerd voor het inpakken en wegbrengen van de pakketten. De Zonnebloem zorgde voor de distributie van de pakketten. Een heuse productiehal ontstond in de grote zaal van het Mauritshof. 
Leuke tasjes werden gevuld met diverse producten, niet alleen een banketstaaf, maar ook diverse andere spullen. Het meest in het oog sprong natuurlijk de amaryllisbol, waarvan sommige tot voorbij half februari in bloei stonden…..

Ook aan de inwendige mens was gedacht; chocolade en heerlijke worstjes zijn daar voorbeelden van. Dozen met verwennerijen werden open gemaakt en geleegd en de volle pakketten werden per kern klaargezet. De mensen van de Zonnebloem zorgen dat op diverse plekken “de Zon in de Schoorsteen” scheen, deze donkere dagen van december.

Dat de actie in de smaak viel, letterlijk als het om de banketstaaf ging, blijkt wel uit het aantal positieve reacties die we op facebook kregen over deze actie.

Lees het gehele verhaal

Zorgmedewerkers geven € 10.000

Zorgmedewerkers mogen € 10.000 geven aan goede doelen

Geplaatst: 20 mei 2020

De Serviceclubs in Zeeuws-Vlaanderen hebben de handen ineen geslagen en doneren gezamenlijk 10.000 euro vanwege de coronacrisis. Bijzonder, want dit is nog nooit eerder gebeurd. Met de actie "Jij bent goud waard' brengen ze gezamenlijk hun steunbetuiging aan de zorg uit, stimuleren ze mensen tot mooie facebook berichten en wordt er 10.000 euro gedoneerd aan goede doelen. Natuurlijk doet ook onze Rotaryclub Oostburg mee.

 
De actie gaat van start met het verspreiden van kaarten onder alle zorgmedewerkers. Het persoonlijk geadresseerde kaartje heeft twee redenen. Allerleerst om alle zorgmedewerkers te laten weten dat ze goud waard zijn, in het bijzonder in deze crisis. Maar daarnaast zijn ze ook letterlijk 'goud waard' want met het kaartje mogen zij bepalen welke doelen gekozen worden voor de donatie die de serviceclubs gaan doen. De ontvangers van de kaartjes mogen volledig zelf een doel aandragen en hoeven dus niet te kiezen van een lijst.

Inmiddels zullen de bijna 10.000 kaarten door 100 vrijwilligers van de clubs bezorgd zijn. Op de Facebookpagina 'Jij bent Goud Waard' kan je filmpjes of boodschappen achterlaten voor iemand die in jouw ogen goud waard is. En elke boodschap met daarin de tekst 'Jij ben Goud Waard' dingt mee naar leuke prijzen. Ze hopen natuurlijk op een mooie verzameling van warme, leuke en grappige boodschappen.

28 augustus 2021 op naar de 10Lange Strangetocht