© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
“Zon in de Schoorsteen”
Lange Strangetocht
Lees meer
Boomplantactie Axel 4 Zeeuws Vlaamse Rotaryclubs
EDUCATIE-PROJECT NEPAL
LEES MEER
Truckroll donatie
Shelterbox
Lees meer
Rotary Magazine juni 2021
lees hier
_
word lid van de eerste E-club
lees hier

Welkom op de website van Rotary Club Oostburg.

Scouting kan er weer tegenaan!

Zaterdag 10 oktober 2020 zijn de handen letterlijk uit de mouwen gegaan bij een aantal leden van onze  club. Soms organiseren we een active sactiviteit. Dan gaan we als club voor daden!
Op verzoek van de leden van de scouting in Oostburg, werden de “ketelpakken” aangetrokken. Het struikgewas werd weer wat “korter gezet”. Er kwam heel wat snoeihout vrij, dat werd vakkundig verwerkt. De activiteit is een mooi moment om met de leden van de scouting wat contacten te leggen.
Het weer werkte goed mee en eerlijk is eerlijk: dat is gewoon heel fijn.
De scouting kan er weer even tegenaan! Rotary Oostburg wenst Scouting succes in hun nieuwe onderkomen en bij  hun activiteiten voor de jeugd van Oostburg en omgeving.

Lees verder

Zon in de Schoorsteen

In het Mauritshof te IJzendijke, onze vaste locatie, is de actie “Zon in de Schoorsteen”, vorm geven. 
Samen met “De Zonnebloem” in de gemeente Sluis werden er pakketten gemaakt voor zo’n 450 huishoudens in onze gemeente. De Zonnebloem zorgt voor het uitdelen van de pakketten.  Rotary Oostburg heeft voor de pakketten verzorgt.

Er zijn meer dan 450 banketstaven gebakken! Dat was nog een heel karwei. De avond was gereserveerd voor het inpakken en wegbrengen van de pakketten. De Zonnebloem zorgde voor de distributie van de pakketten. Een heuse productiehal ontstond in de grote zaal van het Mauritshof. 
Leuke tasjes werden gevuld met diverse producten, niet alleen een banketstaaf, maar ook diverse andere spullen. Het meest in het oog sprong natuurlijk de amaryllisbol, waarvan sommige tot voorbij half februari in bloei stonden…..

Ook aan de inwendige mens was gedacht; chocolade en heerlijke worstjes zijn daar voorbeelden van. Dozen met verwennerijen werden open gemaakt en geleegd en de volle pakketten werden per kern klaargezet. De mensen van de Zonnebloem zorgen dat op diverse plekken “de Zon in de Schoorsteen” scheen, deze donkere dagen van december.

Dat de actie in de smaak viel, letterlijk als het om de banketstaaf ging, blijkt wel uit het aantal positieve reacties die we op facebook kregen over deze actie.

Lees het gehele verhaal

Vijfhonderd kookboeken voor klanten Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen

Klanten van de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen kunnen aan de slag met een reeks nieuwe recepten, gebaseerd op producten die vaak in hun voedselpakketten zitten. Zij krijgen binnenkort het speciale kookboek ‘Samen koken we sterker’, waarin de recepten staan. 

PZC-Harmen van der Werf: 07-07-21, 22:44

Jaap Jonkers, landelijk initiatiefnemer van het kookboek, kwam woensdag naar Terneuzen om de eerste exemplaren te overhandigen aan Miriam Hemelsoet van de Voedselbank. Hij deed dat met Eric Jacobs van de Rotaryclub Westdorpe/Zelzate. De vier Zeeuws-Vlaamse Rotaryclubs (ook die in Hulst, Oostburg en Terneuzen) hebben de schenking van vijfhonderd kookboeken financieel mogelijk gemaakt.

Televisiekoks

Studenten uit heel Nederland hebben met televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de vrij eenvoudige recepten voor het kookboek ontwikkeld. Uit idealisme kwam Jonkers op het idee. ,,Ik wil iedereen met dit kookboek de kans geven op een lekkere, gezonde maaltijd", aldus de initiatiefnemer, ,,en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland.”

4 september 2021 op naar de 10Lange Strangetocht