© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

WAT DOEN WIJ


Imagine - John Lennon


De club heeft een wekelijkse vergadering op dinsdag van 18.15 tot 20.00h. in de Mauritshof in IJzendijke. En omdat we van lekker eten houden en de Mauritshof ons altijd heerlijk verwent, combineren we de vergadering met een diner. 

De voorzitter opent de vergadering met mededelingen. Daarna is er gelegenheid voor 2-minutenpraatjes voor leden die vanuit hun professie of privé iets willen delen. Na de maaltijd luisteren we naar een spreker of brengen we een bedrijfsbezoek. Alle leden verzorgen één keer per jaar een spreekbeurt over hun vakgebied, ontwikkelingen, dilemma's, ethische kwesties, etc...  Door elkaar te horen en te bevragen leren we van elkaar. 

Natuurlijk kan niet iedereen elke week aanwezig zijn. Hoeft ook helemaal niet. Toch is het prettig te weten dat er elke week een bijeenkomst is waar je altijd welkom bent. Onvoorwaardelijk. 

Het Rotary-logo is een wiel, het roteert. Zo gaat het ook met de functies binnen de club. Ieder jaar hebben we een nieuwe clubvoorzitter en ieder jaar wisselen de commissies van samenstelling. Dat zorgt voor verfrissing en vernieuwing, zonder dat het ten koste gaat van continuïteit.

Rotary International werkt met jaarthema's. Het jaarthema voor Rotaryjaar 2022-2023 is :

Stel je voor: een wereld zonder polio...

Stel je voor: een wereld zonder oorlog...

Stel je voor: een wereld zonder armoede.....

Stel je voor: een wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater, onderwijs voor alle kinderen op aarde, een duurzaam leefmilieu.......

Niet voor te stellen? We kunnen er in elk geval wel naar streven. En dat is precies wat wij doen bij Rotary.


You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one