© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bericht Hoog en Laag Rotary on Wheels april 2015

Toeren in een cabrio voor het goede doel

20-04-2015 09:12Hoog en Laag


Feike Klomp

OOSTERBEEK ,,Moet je die Bentley zien, die is gaaf", zegt een bewonderaar van klassieke auto's tegen een andere bezoeker op de parkeerplaats van de Westerbouwing in Oosterbeek zondagmorgen. De Britse oude cabrio maakte indruk op veel nieuwsgierigen. De Bentley kreeg gezelschap van 53 andere bijzondere cabrio's. Op deze zonnige zondag vond de dertiende Rotary on Wheels plaats met als motto: rally rijden voor het goede doel.

foto: Feike Klomp

Het evenement werd net als voorgaande jaren georganiseerd door de Rotaryclubs Oosterbeek-Kabeljauw en Wageningen. Het doel van deze toertocht was om financiële middelen bijeen te brengen voor goede doelen. Dit jaar zijn dat Red de Bijen en de Voedselbank Neder-Veluwe en omstreken. 

BENTLEY Rond de klok van negen uur in de morgen verzamelden de 54 equipes zich bij de organisatie. Het binnenrijden van de cabrio's was een boeiend schouwspel. Soms werd er even bij de 'buurman' onder de motorkap gekeken of rond de wagen gewandeld, of werden er wetenswaardigheden uitgewisseld. Het aanbod was sowieso zeer divers. Van een klassieke Bentley, een pure MG, een onvervalste Porsche, een vlotte BMW tot een wat minder gangbare oude Fiat. Alle auto's kregen veel aandacht. 

De Rotary on Wheels had ook nog een Wagenings tintje. Wethouder Michiel Uitdehaag had de dankbare taak om elk team bij de start even toe te spreken en succes te wensen. Onder luid applaus reed dan de equipe langs de start op weg naar de eerste afslag. 

Het rallygezelschap eindigde de 150 kilometerlange tourrit bij Hotel De Wageningsche Berg. Na het optellen van ingebrachte gelden door de equipes en sponsorgelden werd bekendgemaakt dat er tienduizend euro is opgehaald voor de goede doelen.

Meer foto’s