© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Fruit voor het Spaarne Gasthuis

Mag het een ietsje meer zijn

C:\Users\Edward\Desktop\20200415_090335.jpg C:\Users\Edward\Desktop\20200415_084349.jpg

Een gevleugelde uitspraak van de groenteman. Nu de pandemie wereldwijd is losgebarsten wordt de vraag aan de zorg ook als uitgangspunt gehanteerd. Mag het een ietsje meer zijn? Sterker nog, het moet al wekenlang een ietsje meer zijn. Meer uren werken door IC verpleegkundigen, meer ruimte creëren voor IC bedden, meer vlieguren voor artsen, nog meer capaciteit op afdelingen. Kortom, niets is meer genoeg, er moet gewoon steeds meer bij. En dat is zwaar!

Overuren

Fysiek en psychisch maken deze mensen, werkzaam in de zorg, overuren. Na hun pensionering zijn ze terug gekomen om te helpen waar hulp wenselijk is. Parttimers werken fulltime en dag- en nachtdiensten worden ingeruild om de noodzakelijke hulp te bieden. Niets lijkt teveel.

Wat onmogelijk was of jaren nodig had om gerealiseerd te worden kan nu in enkele dagen. Dwarsverbanden ontstaan in ziekenhuizen die onmogelijk leken. Samenwerking ontstaat waar specialisten hun eigen eilanden hadden. Op grote schaal uiten wij onze waardering met spandoeken, sirenegeluiden en applaus. Op kleine schaal wordt de dankbaarheid zichtbaar in personen.

Een kleine geste voor een grote dank

Via een bevriende longarts kwam de suggestie om, als we als Rotaryclub Santpoort-Brederode concreet deze IC medewerkers zouden willen bedanken voor hun enorme inzet, schenk hen dan een kist appels en mandarijnen. Tussen de bedrijven van zorg door, even bij elkaar aan de koffie of thee, dan is een mandarijn of appel een lekkere en gezonde traktatie.

Op woensdagmorgen 15 april hebben we als Rotaryclub Santpoort-Brederode drie dozen fruit gebracht op de locatie Haarlem-Zuid. Hier liggen thans 24 zieke coronapatiënten van beide ziekenhuizen, hier wordt keihard gewerkt om mensen te helpen, hier worden uren gemaakt waar we allemaal met waardering en ontzag naar kijken. Op afstand!!

C:\Users\Edward\Desktop\20200415_090733.jpg C:\Users\Edward\Desktop\20200415_091217.jpg

Mag het voorlopig nog een ietsje meer blijven

Lotte Gijsbers, IC verpleegkundige, en Ellen Smit, intensivist, beiden werkzaam in het Spaarne Gasthuis in Haarlem, namen met 2 andere IC collega’s het fruit in ontvangst.

Namens hun collega’s bedankten zij Rotaryclub Santpoort-Brederode voor deze aardige geste.

Wij konden slechts aangeven dat het een druppel op een gloeiende plaat is waarvoor onze dank groot is. De locale groenteman sponsorde zelf een doos appels en mandarijnen.

Met de wens “Mag het s.v.p. voorlopig nog een ietsje meer blijven” namen we afscheid van deze groep mensen die er gewoon voor gaan en ervoor staan! Hulde!!

Edward van der Zwaag, Rotaryclub Santpoort-Brederode