© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Een bijdrage voor Shelterbox!

Emergency Disaster Relief | ShelterBox

Motto: “Geen familie zonder dak boven het hoofd na een humanitaire ramp”

“ShelterBox” is een internationale noodhulporganisatie die noodhulp en noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld, daarbij wachten ze niet af maar komen direct in actie.

ZO HELPT SHELTERBOX

“ShelterBox” helpt families die door een ramp zijn getroffen met tenten, watercontainers, gereedschap, solarlampen, kookgerei en andere middelen die hen in staat stellen zelf hun leven weer te op te bouwen. Zij geloven daarbij niet in eenheidsworst, want elke ramp is anders en iedere gemeenschap is anders. Dus wát precies nodig is, verschilt per situatie.

A Day Out with Shelterbox

De Shelterbox:

Een shelterbox is een unieke, lichtgewicht kunststoffen doos waarin de basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden zit. Dat betekent onder meer een grote familietent, bedden, dekens, een brander, een waterfilter maar bijvoorbeeld ook wat speelgoed voor kinderen. Dakloze slachtoffers kunnen er de eerste maanden een compleet onderkomen in vinden. De box is een initiatief van Rotary en is al eerder succesvol ingezet bij natuurrampen. De kosten van zo’n box is €750,-.

Help samen met Rotary voor Sint Maarten ! | Vlaardingen24

Transport:

“ShelterBox” brengt zelf de middelen naar de mensen die hulp krijgen. Hun teams ter plaatse geven elke individuele familie de ondersteuning die zij nodig heeft. Zo wordt de impact van hun hulp groot en tastbaar.

Home - ShelterBox Nederland

High Stakes Leadership

Donatie:

Rotaryclub Sassenheim steunt al enige jaren de Stichting Shelterbox Nederland. En aangezien er zo ontzettend veel gebeurt in de wereld op dit moment, zijn wij heel blij en dankbaar dat we afgelopen december 2020, tezamen met een grote gift van het bedrijf That’s Lease, weer een bedrag voor twee boxen hebben kunnen overmaken aan Shelterbox.

Meer informatie:

Mocht je meer willen weten over Shelterbox klik dan op de link hieronder.