© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Bloemetjes buiten actie
De santa's van de Rotary :-)
shelterbox demonstratie
Rotary art
Week van de Open Clubbijeenkomsten
aanmelden
 polio-coronavaccinatie
open

Rotary is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self.

Rotary Strabrecht zet de bloemetjes buiten

Op zaterdag 24 april heeft Rotary Strabrecht de bloemetjes volop buiten gezet. Op 60 adressen in Geldrop, Mierlo en Heeze hebben we handgemaakte rekjes met bloeiende planten bezorgd. Cliënten van zorglandgoed ’t Huisven hebben de rekjes en ook de keramieken plantenpotten gemaakt. De vrolijke bloeiers komen van zorgkwekerij Pimpernel.  

Een bijzonder en lokaal samengesteld cadeau als attentie voor mensen die in deze tijd meer alleen zijn dan wat goed voor ze is. In samenwerking met de sociaal makelaar van Heeze en LEV Geldrop-Mierlo is een selectie gemaakt van dorpsgenoten die geheel corona-proef een bezoekje kregen van Rotary Strabrecht. We werden op alle plaatsen hartelijk ontvangen en het moment bood meteen ook de kans om buiten nog even een praatje te maken op gepaste afstand. Zoals een van de ontvangers het verwoordde: “Extra fijn dat er in deze tijd aan mij gedacht wordt. Corona maakt het leven momenteel allemaal wat zwaarder als je alleen woont, dit doet me goed.” 

Al met al een geslaagde actie in samenwerking met zorglandgoed ’t Huisven, zorgkwekerij Pimpernel, de sociaal makelaar van Heeze, LEV Geldrop-Mierlo en Albert Heijn Boonaerts Heeze.

Welkom

WELKOM BIJ ROTARY STRABRECHT

Rotary Strabrecht (voorheen Rotary Heeze) is als club onderdeel van Rotary International, een internationale serviceclub. Dit betekent dat de leden op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging steunen: Service above Self.

Rotary Strabrecht heeft een eigen signatuur, die zich kenmerkt door veel belang te hechten aan maatschappelijke solidariteit en activiteit van de leden. We hebben aandacht voor de mens achter de mens. We versterken elkaar vanuit een diversiteit aan vakgebieden en inspireren elkaar in een sfeer van vriendschap.

We organiseren tweewekelijks een bijeenkomst met een diner en programmeren lezingen of andere clubactiviteiten zoals ‘handen uit de mouwen’ projecten; we zetten ons in op een praktische manier. We werven fondsen voor goede doelen, en brengen mensen samen. Met een focus op het gebied Strabrecht in Zuidoost Brabant. Bijvoorbeeld met de organisatie van de Santarun en het Multi Culinair Festival. Internationaal dragen we bij aan het Shelter Box project in rampgebieden.

Heb je belangstelling voor Rotary en zou je je willen aansluiten bij Rotary Strabrecht? Wij zijn op zoek naar scherpdenkers (m/v) die van betekenis willen zijn voor hun omgeving, en actief willen bijdragen aan onze activiteiten. Meld je aan via Marie-Anne Raaijmakers (amaraaijmakers@gmail.com). We nodigen je graag uit voor een kennismaking. Onze leden wonen of werken voornamelijk in de regio 040. 

Onze “Stichting Goede Doelen Rotaryclub Heeze” heeft een ANBI status waarvan details te vinden zijn op: http://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-goede-doelen-rotaryclub-heeze/

Rotary Strabrecht

Rotary Club Heeze wijzigt per 1 januari 2021 haar naam in Rotary Club Strabrecht. Deze nieuwe naam, die relateert aan het gebied rondom de Strabrechtse Heide, benadrukt de betrokkenheid bij de regio Heeze, Leende, Sterksel, Geldrop en Mierlo.

Sinds de oprichting van Rotary Club Heeze in 1973 zijn zowel de clubleden, als de ondersteunde projecten en sponsoren waarmee wordt samengewerkt, breed over deze regio gespreid. De nieuwe naam Rotary Club Strabrecht onderstreept de blijvende ambitie voor verbinding met en positieve impact op haar omgeving.