IJssport Vakantietoernooi op de Ireen Wüst IJsbaan

Tijdens de carnavalsvakantie werd afgetrapt met het nieuwe IJssport Vakantietoernooi op de Ireen Wüst IJsbaan. Maar liefst 70 vrijwilligers van IJsclub Tilburg, Curlingclub Tilburg, Tilburg Trappers en Rotaryclub Tilburg Triborch bezorgden met hun enthousiasme en inzet de 250 kinderen van 26 basisscholen een onvergetelijke dag.

 

Ontdekstation creatief kinderpaleis op de kermis

Het project Piek met Techniek heeft bijgedragen aan de start van het Ontdekstation. In het Ontdekstation op de Spoorzone kunnen kinderen (en volwassenen) terug naar de knutselhoek. Ze mogen oude apparatuur herontwikkelen en er iets moois van maken. Alle apparatuur is aanwezig. Ze doen dit zodat kinderen meer leren over ICT. ,,We zien een tekort aan mensen in de ICT. Op deze manier proberen we die interesse te wekken."

 

Water voor later in Brabants Dagblad

Water is belangrijk, heel belangrijk. Dat gaan alle 66 basisscholen in Tilburg en Goirle laten zien met een eigen banier op de Heuvel. Vanaf Wereldwaterdag (22 maart 2018) wapperen er drie maanden lang levensgrote vlaggen van alle deelnemende scholen.