© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kom kennismaken met de Rotaryclubs van Veenendaal

Kom kennismaken met de Rotaryclubs van Veenendaal!Veenendaal telt maar liefst 3 actieve Rotary Clubs. Deze clubs nodigen iedereen tijdens de landelijke Week van de Open Clubbijeenkomsten uit om eens een kijkje te komen nemen. “Met deze open clubbijeenkomst willen we mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Rotary. Ongedwongen kunnen vragen wat je altijd al had willen weten over de Rotary”, aldus Ernst Harrijvan van RotaryClub Veenendaal.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Wij zetten ons in voor goede doelen in Veenendaal, maar ook ver daarbuiten. “Zo organiseert onze club jaarlijks op de laatste zaterdag van mei de Heuvelrug Wandeltocht, waarvan de opbrengst is bestemd voor goede doelen. Met de stichting Goed voor Elkaar bezorgen we Veenendaalse ouderen een feestelijke avond tijdens het Valentijnsdiner. Dat geeft veel voldoening en energie." zo vertelt een enthousiaste Alice van Schuppen van RotaryClub Veenendaal-Regio.

Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. “We wisselen onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten. Op het persoonlijke vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. Als club vinden we het belangrijk om dienstbaarheid en fondsenwerving te verbinden met mooie activiteiten voor de inwoners van de regio. Het Cuneraconcert is daar een mooi voorbeeld van. Aan het begin van het jaar krijgen jongeren van het Jeugdorkest Nederland in de prachtige Cunerakerk de gelegenheid hun bijzondere talenten te tonen.” aldus René van Holsteijn namens de club Rhenen-Veenendaal.


Open clubbijeenkomst

De voorzitters van de clubs nodigen u allen van harte uit om eens een clubbijeenkomst bij te wonen. U kunt dan zelf ervaren wat Rotary is en kennismaken met de leden. Dit kan op vrijdag 8 april bij RotaryClub Veenendaal, die dan samenkomen om 12:30 bij de 3Zussen. Ook kunt u op 12 april een bezoek brengen aan RotaryClub Veenendaal-Regio om 18:00 uur bij Restaurant Grebbelounge. Of op 14 april bij Rotaryclub Rhenen-Veenendaal die dan samenkomen om 18:00 uur bij Downtown. Meer informatie over de Veenendaalse Rotaryclubs is te vinden op www.rotary0318.nl hier kunt u zich ook aanmelden voor de open clubbijeenkomst.

Foto:
Afbeelding met persoon, vloer, binnen, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op de foto v.l.n.r. Steven Donselaar, Ernst Harrijvan, René van Holsteijn en Alice van Schuppen namens de Veenendaalse Rotaryclubs.