© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
afhaal nieuwjaarsdiner ondersteunt locale horeca
meer info
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
opbrengst taxatiedag Ja Kunst Nee Kunst voor vluchtelingen Ronde Venen
interview met familie Mahmoud Ali
jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
minivakanties kansarmen
lees meer
jeugd abcoude wandelt voor water
lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG 2018
lees meer

wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

Rotary in actie op Wereldmilieudag


In het kader van Wereldmilieudag 2021, heeft Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude op 4 en 5 juni extra aandacht gevraagd voor de vervuiling door plastic en zwerfafval van het milieu.  Om de jeugd erbij te betrekken werd op 4 juni een fotomoment afgesproken op het schoolplein van de Piet Mondriaan basisschool. Daarbij gingen vertegenwoordigers van de leerlingenraad op de foto met hun zakken verzameld plastic afval. Vol enthousiasme vertelden zij over hun plannen om nog voor het einde van dit schooljaar een plasticvrije dag te organiseren op school. Op die dag mogen de leerlingen geen plastic gebruiken om hun lunches en snacks mee te nemen. 

Een afvaardiging van Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude kwam in actie op zaterdag 5 juni. Gewapend met knijpstok en zak trokken ze erop uit om de omgeving van Abcoude van plastic en zwerfaval te ontdoen. Doel van deze dag was niet alleen om aandacht te vragen voor milieuvervuiling en bescherming van onze natuur, maar ook om iedereen op te roepen zelf in actie te komen. Het verzamelde afval viel erg mee: drie zakken. Kennelijk is  de bereidheid om plastic- en zwerfafval terug te dringen in onze gemeente groot. De Rotaryleden kijken terug op een nuttige, maar ook een heel gezellige wandeling met elkaar in de prachtige omgeving van Abcoude. 


Meer nieuws

Swingend benefietconcert

In plaats van het traditionele Rotary Benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude vond er dit jaar op 4 april 2021 een livestreamconcert plaats: African Vibes. Het concert was georganiseerd door Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude in samenwerking met Music Stages o.l.v. Michael Gieler.

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest zorgden voor een swingend optreden samen met de Ghanese trompettist, zanger en componist Berima Amo.

 

Dankzij de gullle giften van velen kon een mooi bedrag van €1.037,50 worden besteed aan een van de goede doelen van Rotary. Deze keer is het geld bestemd voor schoon drinkwater in Wajir (Kenia). Met het geschonken bedrag wordt een nieuwe waterput geslagen op een centrale plek waar veel bejaarden wonen, die de meeste moeite hebben om bij veilig water te komen. Dat wij in de dorpskernen van De Ronde Venen kunnen beschikken over een watertappunt waar met een druk op de knop heerlijk schoon drinkwater uitstroomt, is een luxe die zij helaas (nog) niet kennen.

 

Bezoek aan "de Krijgsman" te Muiden


Op 17 mei j.l. werd een afvaardiging van de Rotaryclub Vinkeveen Abcoude op locatie geïnformeerd over een nieuw woongebied “de Krijgsman”. Dit terrein  ligt ten westen van de oude vestingstad Muiden  aan het IJmeer op het gebied van de voormalige Kruitfabriek. De kavels zijn ruim en de huizen duurzaam ontwikkeld, de buurten hebben elk een eigen karakter zoals landelijk, vesting-stedelijk of modern industrieel. Temidden daarvan ligt het historische Kruitbos met hoge bomen en een waterrijk gebied met vaarten en een bijzondere flora en fauna. Door middel van een boeiende presentatie van Marcus Wieringa en kijkend naar een grote maquette kregen we een idee van dit unieke gebied. Ook namen we een kijkje in de ”Kruidfabriek” waar nu een  trendy pop–up restaurant is, dat inmiddels door de versoepeling van maatregelen m.b.t. corona weer in bedrijf is. Aansluitend brachten we een kort bezoek aan enkele nieuw opgeleverde huizen. Al met al een interessante en informatieve middag.