© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
Jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
Meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
Muze
muze
Jeugd abcoude wandelt voor water
Lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG
lees meer
Moederverwendag
lees meer
Concert dorpskerk Abcoude

Wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

Meer nieuws

Rotary start voorjaar in Maria-Oord

Zaterdag 6 april 2024

Op de zonovergoten zaterdagmiddag 6 april organiseerde de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude een gezellige middag voor de bewoners van Maria-Oord. Onder leiding van Marjolein Macrander bracht De Muze van Abcoude “Pareltjes van het Eurovision Songfestival “ten gehore.

Tien zangeressen, feestelijk gekleed en begeleid door vier muzikanten, zongen bekende songfestivalliedjes, meestal van lang geleden. Geheel in Eurovision-stijl kondigde de presentatrice Rokhash Kole de liedjes aan.

De bewoners genoten zichtbaar van de vrolijke klanken en van de onbevangenheid en het plezier van de zangeressen. Onder het genot van een drankje en een heerlijk Rotary-gebakje kon er meegezongen en meegeklapt worden. Opvallend was het hoge gehalte aan liefdesliedjes. “Save all your kisses for me” (the Brotherhood of man 1976), “All kinds of everything” (Dana, 1970)

“Wat een geluk” (Carrell 1960).

“Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben

Dat ik de wijsjes van de sijsjes en de merels ken

En dat ik mee mag doen met al wat leeft

En mee mag ademen met al wat adem heeft”

Het was een feestelijke middag. Zo werd het voor iedereen voorjaar

Rotary en bridgeclub samen in actie voor het Viscentrum voor Gehandicapten bij Fort Abcoude

Zaterdag 20 april 2024

De Rotaryclub Vinkeveen - Abcoude en de Bridgeclub De Hulksbrug uit Abcoude hebben met een gezamenlijke fundraisingactie 4.000 EURO opgehaald voor het Viscentrum voor Gehandicapten bij het Fort Abcoude. Met dit bedrag kan het Viscentrum, dat draaiend gehouden wordt door vrijwilligers en afhankelijk is van donaties, een nieuwe veilige rolstoeltoegankelijke vissteiger realiseren.

Het bedrag van 4.000 EURO is het resultaat van de Rotary Walking Bridgedrive Abcoude 2024. Daaraan namen 114 paren deel. De bridgers uit De Ronde Venen en wijde omtrek en leden van de Hulksbrug, speelden op zeven horecalocaties in Abcoude. De horecagelegenheden zorgden voor koffie en thee en een heerlijke lunch. Tijdens de afsluiting in de Sprong werden veel mooie prijzen uitgereikt die om niet beschikbaar waren gesteld door plaatselijke ondernemers. De bridgers waren enthousiast dat er na een aantal jaren weer een bridgedrive is georganiseerd en maken zich op voor een traditie die nieuw leven is ingeblazen.

Meer weten? www.rotary.nl/vinkeveenabcoude; www.1032.bridge.nl;

We hopen u volgend jaar ook weer te mogen verwelkomen! 

GESLAAGD BENEFIETCONCERT IN ABCOUDE

Dat een ontmoeting tussen musici van het Concertgebouworkest (KCO) en musici uit de Latijns Amerikaanse wereld tot nieuwe en opwindende muziek kan leiden werd duidelijk tijdens het benefietconcert op 7 oktober 2023 in de Dorpskerk van Abcoude. Momenten van weemoed, van vreugde en van luchtige verhalen wisselden elkaar af tijdens het door de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude georganiseerde concert. Musici van het KCO brachten samen met musici uit de wereld van de Latijns Amerikaanse muziek een veelzijdig en inspirerend muzikaal programma: Van Bachianas naar Bossanova. Er werden werken gespeeld van Villa Lobos en Ponce maar ook composities en bewerkingen van uitvoerende musici. De prachtige stem van Laura Polence maar ook de strijkers, de gitaristen, de fluitist en de percussionist brachten het publiek in vervoering. Het kon niet anders dan dat de voeten van de aanwezigen door de swingende muziek niet stilgehouden konden worden. Het enthousiaste publiek, onder wie gouverneur Stan Uyland en zijn


echtgenote, dankte met een staande ovatie. Als altijd was de productie te danken aan Michael Gieler, altviolist van het KCO, die met een creatieve aanpak (klassieke) muziek onder een breed publiek brengt. Geïnteresseerd in een impressie van de uitgevoerde muziek? Zie het YouTube-kanaal Olaiá Music - YouTube.