© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
afhaal nieuwjaarsdiner ondersteunt locale horeca
meer info
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
opbrengst taxatiedag Ja Kunst Nee Kunst voor vluchtelingen Ronde Venen
interview met familie Mahmoud Ali
jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
minivakanties kansarmen
lees meer
jeugd abcoude wandelt voor water
lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG 2018
lees meer

wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

ROTARY HELPT TIJDENS LANDELIJKE OPSCHOONDAG   

Op zaterdag 19 maart 2022 vond de landelijke opschoondag plaats. Naast de World Cleanup Day in het najaar kent Nederland sinds 2002 de Landelijke Opschoondag in maart. Op die dag pakken jaarlijks meer dan 200.000 Nederlanders een afvalzak en grijper om hun straten, parken, bossen, sloten, rivieren en meren te ontdoen van zwerfafval. Het doel van de dag is om mensen te activeren de eigen omgeving schoon te houden. De opschoonacties blijken een positief effect te hebben op het gedrag van deelnemer en toeschouwer.

 Al vele jaren doet Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude mee aan de opschoondag. Ook dit jaar gebeurde dat in samenwerking met Watersportcentrum Vinkeveen Haven. Op deze zonnige zaterdag gingen de clubleden in bootjes de plas op, samen met medewerkers van Vinkeveen Haven en een groot aantal vrijwilligers.

Het is altijd weer spannend wat je aantreft. Doordat het kort geleden veel had gestormd, was er tussen het riet nogal wat vuil terecht gekomen. Het was dus een prima moment om de plas schoon te maken. Vooral plastic zakken, drankblikjes, piepschuim,  plastic bloempotten, jerrycans, een verkeerspaaltje en zelfs een kinderglijbaan werden gevonden. Als het seizoen straks begint, treffen alle watersporters een schone omgeving om hun sport uit te oefenen. Als je iets schoon aantreft, is de kans groot dat je het schoon wil houden. Daar hopen we dan maar op en daar doen we het voor!   


Meer nieuws

benefietconcert

De Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert een benefietconcert met medewerking van musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, de Oekraïense pianiste Anna Nebaba en het Creatoonkoor uit Abcoude.

Zaterdag 29 oktober 2022 Dorpskerk van Abcoude (Kerkplein 45)

Aanvangstijd: 20.00 uur; zaal open 19.30 uur

Kaarten à €30,− (inclusief hapje en drankje) zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk tegen contante (bij voorkeur) gepaste betaling of Via Martien Stigter: mgstigter@upcmail.nl onder vermelding van “benefietconcert”, het aantal kaarten, naam en adres. Het bedrag kunt u overmaken op NL64 RABO 0365 5038 27 t.n.v. Stichting Community Service van de Rotaryclub Vinkeveen Abcoude. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang van de kerk.

De opbrengst is bestemd voor Oekraïense vluchtelingen en het organiseren van activiteiten voor ouderen en de jeugd in de Ronde Venen.

 PROGRAMMA

L. van Beethoven          Serenade in D gr.t op. 25

J.S Bach                          Bellen (Air)

E. Elgar                            The Snow op. 26 No. 1

O. Gjeilo                           The Rose

F. Chopin                         Ballade Nr.2 in F gr.t. op.38

 W.A. Mozart                  Pianokwartet in G kl.t. K 478

 

Uitvoerenden:

Anna Nebaba                  piano

Mariya Semotyuk            fluit

Susanne Niesporek         viool

Michael Gieler                 altviool

Christian Hacker             cello

Creatoonkoor o.l.v. Sadhu Bolland

Loungeset voor Oekraïners


In Abcoude zijn momenteel 91 gevluchte Oekraïners ondergebracht, waarvan het merendeel in Hotel Abcoude. Er is een grote groep vrijwilligers in het dorp, die probeert behulpzaam te zijn.

Ook Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude draagt graag zijn steentje bij. Er was nood aan een loungeset voor in de tuin bij het hotel. Die set hebben wij gekocht en laten bezorgen. Wij hopen dat de vluchtelingen zich een beetje kunnen ontspannen op de bank en de stoelen.