wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

wandelen voor water groot succes

Hoe is het om elke dag 6 km te moeten lopen om vers water te halen? Bijna 300 scholieren van groep 7 en 8 uit Abcoude en Baambrugge ondervonden dit aan den lijve tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water op dinsdag 19 maart 2019. Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseerde voor de 6de keer deze tocht. Gesponsord door familie, vrienden en bekenden liepen de leerlingen een prachtig bedrag van ruim 8.700 euro bij elkaar!

 

Hieronder vertelt Janneke hoe zij dit beleefd heeft.

lk ging wandelen voor water met groep 7 en groep 8 van de Paulusschool. Met wandelen voor water halen scholen geld op voor schoon drinkwater voor kinderen in arme landen. lk had EUR 124,25 opgehaald. Dat was het meeste van alle kinderen.

Toen we bij de start aankwamen moesten we eerst een warming-up doen. Die was best pittig. De flessen hadden we toen al gevuld met slootwater. Toen ik voor het eerst de rugzak omdeed, viel het nog wel mee. Maar toen had ik nog geen meter gelopen.

Na de warming-up ging het pas echt beginnen. We moesten 6 kilometer lopen met 6 liter water op onze rug. We liepen langs een heel mooi natuurgebied. lk wist dat ik heel goed moest opletten want we moesten vragen beantwoorden. Voor goede antwoorden kregen we extra geld voor het goede doel.

Halverwege kregen we een appeltje en een pakje Wicky. En weer door. Toen we bij de finish waren aangekomen gingen we de flessen legen en vervolgens de flessen in bakken doen zodat we deze konden inleveren voor statiegeld. Het statiegeld ging ook naar het goede doel. Daarna was het tijd om naar huis te gaan.

lk heb heel veel respect gekregen voor de kinderen die iedere dag moeten wandelen met water want de volgende dag had ik super veel spierpijn.

In totaal hebben we met de Paulusschool EUR 2.300 opgehaald. Een heel mooi bedrag.

schitterend concert in dorpskerk

Afgelopen zaterdag 30 maart 2019 konden bezoekers van het Rotary Benefietconcert met volle teugen genieten van een prachtige muziekavond, die deze keer in het teken stond van Franse en Belgische componisten. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest (olv  Michael Gieler) speelden de sterren van de hemel in de fraaie Dorpskerk van Abcoude. Zowel werken van bekende als van minder bekende componisten uit de Romantiek en Moderne Tijd kwamen aan bod. De 18-jarige Maxim Heijmerink opende de avond met een sprankelende vertolking van de eerste ballade van Frédéric Chopin.  Daarna was het de beurt van de Belgische violiste Sylvia Huang om het publiek kennis te laten maken met prachtige muziek voor viool gecomponeerd door een van de grootste concertviolisten van zijn tijd: de Luikse componist Eugène Ysaÿe. De grote waardering die César Franck had voor zijn Luikse collega spreekt uit de compositie die hij aan Ysaÿe opdroeg als huwelijkscadeau: de Sonate voor Cello en Piano. Madarys Morgan Verdecia (piano) en Honorine Schaeffer (cello) lieten het publiek genieten van een voortreffelijke uitvoering daarvan. Na de pauze verwende deze Cubaanse pianiste het publiek met de schitterende muziek van Claude Debussy: Claire de lune. Een prachtig sluitstuk van de avond was het Pianokwartet in B-klein, een compositie van het Belgische Wonderkind, Guillaume Lekeu (leerling van César Franck en bewonderaar van Ysaÿe). Helaas stierf Lekeu al op 24-jarige leeftijd na het eten van een besmet ijsje...

Het publiek was enthousiast en toonde veel waardering door een minuten durende staande ovatie.