© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
Jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
Meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
Muze
muze
Minivakanties kansarmen
Lees meer
Jeugd abcoude wandelt voor water
Lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG 2018
lees meer
Schilderbeurt kampeerwagens Amstelkade
Lees meer

wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

RC VINKEVEEN-ABCOUDE: LANDELIJKE OPSCHOONDAG   

Op zaterdag 19 maart 2022 vond de landelijke opschoondag plaats. Naast de World Cleanup Day in het najaar kent Nederland sinds 2002 de Landelijke Opschoondag in maart. Op die dag pakken jaarlijks meer dan 200.000 Nederlanders een afvalzak en grijper om hun straten, parken, bossen, sloten, rivieren en meren te ontdoen van zwerfafval. Het doel van de dag is om mensen te activeren de eigen omgeving schoon te houden. De opschoonacties blijken een positief effect te hebben op het gedrag van deelnemer en toeschouwer.

 Al vele jaren doet Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude mee aan de opschoondag. Ook dit jaar gebeurde dat in samenwerking met Watersportcentrum Vinkeveen Haven. Op deze zonnige zaterdag gingen de clubleden in bootjes de plas op, samen met medewerkers van Vinkeveen Haven en een groot aantal vrijwilligers.

Het is altijd weer spannend wat je aantreft. Doordat het kort geleden veel had gestormd, was er tussen het riet nogal wat vuil terecht gekomen. Het was dus een prima moment om de plas schoon te maken. Vooral plastic zakken, drankblikjes, piepschuim,  plastic bloempotten, jerrycans, een verkeerspaaltje en zelfs een kinderglijbaan werden gevonden. Als het seizoen straks begint, treffen alle watersporters een schone omgeving om hun sport uit te oefenen. Als je iets schoon aantreft, is de kans groot dat je het schoon wil houden. Daar hopen we dan maar op en daar doen we het voor!   


Meer nieuws

RC VINKEVEEN-ABCOUDE ONDERSTEUNT TALENTVOLLE JONGE MUSICI

Donatie Davidsbündler Academy

07-03-2023 

Dankzij een succesvol Rotary benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude, kon de club een symbolische cheque van 1000 euro overhandigen aan de Davidsbündler Music Academy. Dat bedrag was een deel van de opbrengst van het laatste benefietconcert in het najaar. 

De in hartje Den Haag gevestigde Davidsbündler Academy is opgericht door de in Nederland wonende Oekraïense pianiste Anna Fedorova, haar ouders en haar man, contrabassist Nicholas Schwartz. Doel van de Academy is om aan heel jonge, veelbelovende pianisten en strijkers een speciale, vernieuwende opleiding te geven, ongeacht achtergrond en nationaliteit. 

Onder de huidige studenten is het merendeel uit Oekraïne afkomstig, door de oorlog gedwongen de National Conservatory for Gifted Chilren in Kyiv te verlaten. Zij werden in Nederland opgevangen. 

De Stichting zet zich in om geld in te zamelen voor jonge studenten uit gezinnen met een laag inkomen.

Het hele jaar door vinden er concerten plaats in de muzieksalon van de Academy. Solowerken en kamermuziek klinken in de intieme setting, zoals het repertoire oorspronkelijk werd uitgevoerd. 

Anna Nebaba, een van de talentvolle leerlingen van deze Davidsbündler Music Academy liet met haar sublieme vertolking van Chopin het publiek genieten tijdens het benefietconcert.

Het idee van de Davidsbündler (broeders van David) is bedacht door de componist Robert Schumann. De enthousiaste en evenwichtige leden van die Davidsbündler streefden een evenwichtige en ruimdenkende samenleving na. Dit gezichtspunt vormt een bron van inspiratie voor de werkwijze van de Davidsbündler Music Academy. 

 Na de overhandiging van de cheque werden we getrakteerd op een klein optreden van Anna Fedorova en Luka Okros.

Save the date concert Dorpskerk Abcoude op 7 oktober 2023

Het duurt nog enkele maanden voordat het zover is, maar we adviseren om deze datum in de agenda te noteren.

Anders dan voorgaande jaren gaan we dit keer een swingend Zuid-Amerikaans muziekfeest organiseren met de titel: Van Bachianas naar Bossanova! Vier musici van het Koninklijk Concertgebouworkest werken samen met vier musici uit de Latijns-Amerikaanse muziekwereld en spelen bekende werken van Heitor Villa-Lobos (Rio de Janeiro 1887-1959) en Manuel Ponce (Fresnillo, Mexico 1882-1948), afgewisseld met zelf geschreven muziek. Dit swingende programma werd al met veel succes eerder uitgevoerd in een uitverkocht Bijlmer Parktheater.

Zaterdag 7 oktober 2023

Dorpskerk van Abcoude (Kerkplein 45)

Aanvangstijd: 20.00 uur; zaal open 19.30 uur

 

Kaarten à €30,− (inclusief hapje en drankje) zijn verkrijgbaar via Martien Stigter: mgstigter@upcmail.com  onder vermelding van “benefietconcert”, het aantal kaarten, naam en adres. Het bedrag kunt u overmaken op NL64RABO0365503827 t.n.v. Rotary Vinkeveen-Abcoude, Community Service.