© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
afhaal nieuwjaarsdiner ondersteunt locale horeca
meer info
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
opbrengst taxatiedag Ja Kunst Nee Kunst voor vluchtelingen Ronde Venen
interview met familie Mahmoud Ali
jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
minivakanties kansarmen
lees meer
jeugd abcoude wandelt voor water
lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG 2018
lees meer

wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

Swingend benefietconcert

Op paasmiddag 4 april organiseerde Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude samen met Music Stages een benefiet streamconcert African Vibes.

Na een welkomstwoord van de voorzitter van onze Rotaryclub begon het concert met een strijktrio van Ludwig van Beethoven, vol overgave gespeeld door Nienke van Rijn (viool), Michael Gieler (altviool) en Nusia McKenna (cello).

Daarna volgde de wereldpremière Dutch Camels van componist Maarten Ornstein. Het was een samenspel van de klassieke musici met Rob Dirksen (contrabas), Thomas Bekhuis (gitaar), Terence Samson (slagwerk) en Berima Amo (trompet).

Het concert werd afgesloten met zes Afrikaanse liederen, gecomponeerd en vertolkt door Berima Amo. De getalenteerde Ghanees liet ons swingen met zijn zang en trompetspel. Het was een concert om niet te vergeten! Gelukkig blijft het concert nog een poosje online staan, zodat het nog kan worden bekeken.

 

Ook de doneerknop blijft in werking. Er is dus nog gelegenheid te doneren. Uw gift gaat naar de mede-organisator van het concert Music Stages www.musicstages.nl EN naar ons waterproject in Kenia (Wajir): www.wajir.org

Appelflappen voor Merenhof

Op Oudjaarsdag bezorgde Rotary Vinkeveen-Abcoude 60 oliebollen en 60 appelflappen bij de Merenhof in Abcoude. In de Merenhof wonen mensen met een lichamelijke beperking, vaak in combinatie met een ontwikkelingsachterstand.

Jaarlijks organiseert onze club in de zomer een pannenkoekenfeest en in de winter een feestelijke middag met warme chocolademelk en erwtensoep.

Dit jaar geen pannenkoeken of erwtensoep, maar een typische oudejaarstraktatie: oliebollen en appelflappen. Blijde gezichten alom. Ondanks de mondkapjes konden we de ogen zien stralen.