© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
afhaal nieuwjaarsdiner ondersteunt locale horeca
meer info
RCVA helpt voedselbank Ronde Venen
opbrengst taxatiedag Ja Kunst Nee Kunst voor vluchtelingen Ronde Venen
interview met familie Mahmoud Ali
jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water
meer info
Rotary helpt polio wereld uit
meer info
minivakanties kansarmen
lees meer
jeugd abcoude wandelt voor water
lees meer
Feestmiddag Merenhofbewoners
meer informatie
MOEDERVERWENDAG 2018
lees meer

wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

Jeugd Vinkeveen en Wilnis wandelt voor water


Afgelopen maandag 1 november 2021 organiseerde Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude  opnieuw de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’  voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Vinkeveen en de Willespoortschool uit Wilnis. Deze landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor waterprojecten in derdewereldlanden. De kinderen lopen zes kilometer met zes liter water in hun rugzak, net als veel kinderen in Afrika dat dagelijks moeten doen. Minstens zo belangrijk is het om leerlingen meer kennis en inzicht te geven over het belang van veilig drinkwater door middel van lessen op school. De leerlingen uit De Ronde Venen kregen bovendien les over de mensen en het gebied waar de opbrengst van de sponsorloop naar toe gaat. Professor Luuc Mur en oud-huisarts Ad Groeneveld verzorgen deze lessen al vele jaren.

Op het Boeiplein kwamen de 221 leerlingen samen voor de start. De kinderen uit Wilnis kwamen zelfs heel stoer op de fiets naar Vinkeveen en moesten na zes kilometer lopen ook weer op de fiets terug naar Wilnis. 

Na een flinke warming-up door Iris Klinkhamer gaf onze burgemeester, die al jaren met de kinderen meeloopt, het startschot.

Halverwege de voettocht stond onze trouwe sponsor Jumbo Vinkeveen met heerlijke frisse appels, een flesje water en een versnapering klaar.

De opbrengst van deze dag wordt door de Wilde Ganzen met 50 % verhoogd en gaat naar Wajir, een stad en het gelijknamige district in Noordoost-Kenia en wel voor waterputten en toiletten.

De Stichting Welzijn Wajir is al 25 jaar actief in dit deel van Oost Afrika, dat berucht was wegens grote armoede, vele perioden van droogte en achterstelling door de overheid.

De laatste jaren gaat het een stuk beter, maar de achterstand is nog niet ingelopen en bovendien heerst er op dit moment opnieuw droogte.

 


Meer nieuws

Swingend benefietconcert

In plaats van het traditionele Rotary Benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude vond er dit jaar op 4 april 2021 een livestreamconcert plaats: African Vibes. Het concert was georganiseerd door Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude in samenwerking met Music Stages o.l.v. Michael Gieler.

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest zorgden voor een swingend optreden samen met de Ghanese trompettist, zanger en componist Berima Amo.

 

Dankzij de gullle giften van velen kon een mooi bedrag van €1.037,50 worden besteed aan een van de goede doelen van Rotary. Deze keer is het geld bestemd voor schoon drinkwater in Wajir (Kenia). Met het geschonken bedrag wordt een nieuwe waterput geslagen op een centrale plek waar veel bejaarden wonen, die de meeste moeite hebben om bij veilig water te komen. Dat wij in de dorpskernen van De Ronde Venen kunnen beschikken over een watertappunt waar met een druk op de knop heerlijk schoon drinkwater uitstroomt, is een luxe die zij helaas (nog) niet kennen.

 

Bezoek aan "de Krijgsman" te Muiden


Op 17 mei j.l. werd een afvaardiging van de Rotaryclub Vinkeveen Abcoude op locatie geïnformeerd over een nieuw woongebied “de Krijgsman”. Dit terrein  ligt ten westen van de oude vestingstad Muiden  aan het IJmeer op het gebied van de voormalige Kruitfabriek. De kavels zijn ruim en de huizen duurzaam ontwikkeld, de buurten hebben elk een eigen karakter zoals landelijk, vesting-stedelijk of modern industrieel. Temidden daarvan ligt het historische Kruitbos met hoge bomen en een waterrijk gebied met vaarten en een bijzondere flora en fauna. Door middel van een boeiende presentatie van Marcus Wieringa en kijkend naar een grote maquette kregen we een idee van dit unieke gebied. Ook namen we een kijkje in de ”Kruidfabriek” waar nu een  trendy pop–up restaurant is, dat inmiddels door de versoepeling van maatregelen m.b.t. corona weer in bedrijf is. Aansluitend brachten we een kort bezoek aan enkele nieuw opgeleverde huizen. Al met al een interessante en informatieve middag.