wat doet RC Vinkeveen-Abcoude?

cupcakes Merenhof

Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude heeft een jarenlange band met de Merenhof, een in Abcoude gelegen woonlocatie voor mensen met een lichamelijke beperking en/of met niet-aangeboren hersenletsel. Zo is het jaarlijkse pannenkoeken bakken vaste prik. Meestal gebeurt dat in de zomer. Dat is altijd een feest. Stapels pannenkoeken gaan er dan doorheen en na afloop wordt er gezamenlijk gezongen.

 

Dit jaar is wegens het Coronavirus een dergelijk activiteit helaas niet mogelijk. Dus hebben de Rotarians een alternatief bedacht om de bewoners toch een klein beetje te verwennen. Bakken in de keuken van de Merenhof is nu niet mogelijk, maar thuis kan dat natuurlijk wel. Een groepje Rotarians heeft daarom, ieder in eigen keuken, cupcakes staan bakken. Er waren verschillende soorten: naturel, met banaan, met slagroom en aardbei of versierd met een smiley.

Afgelopen zaterdag leverden de bakkers de zelfgebakken cupcakes af bij de Merenhof. Zo konden we de bewoners toch een extraatje bezorgen om de saaiheid van de dagen een beetje te doorbreken. Voor de bewoners, die net als vele anderen, niet naar hun werk of dagbesteding kunnen, was de verrassing heel welkom en ze lieten zich de baksels dan ook goed smaken. hof

Seniorenmiddag

Op zaterdag 29 februari j.l. organiseerde Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude een geslaagde middag voor de senioren van Mariaoord. Het thema was 75 jaar bevrijding.  In samenwerking met De Muze van Abcoude onder de bezielende leiding van Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen, werden liedjes ten gehore gebracht die herinneringen opriepen aan de geschiedenis van 75 jaar bevrijding.

De opkomst was groot. Veel bewoners werden door familie en vrijwilligers opgehaald van hun kamers om in de grote zaal Brinkzicht allereerst te genieten van een kopje koffie of thee met een ‘Rotary-gebakje’.

De leden van Café Chantant van de Muze presenteerden de voorstelling ‘Happy Days’ met liedjes van toen en nu over vrijheid. Enkele titels waren: ‘Diep in mijn hart’, ‘I’ve got you under my skin’, ‘Don’t fence me in’, ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’ en ‘Trees heeft een Canadees’. De reeks liedjes werd afgesloten met ‘We will meet again’.

Het optreden was een groot succes. De bewoners genoten zichtbaar van het repertoire en staken hun waardering niet onder stoelen of banken.  Hun spontane reacties zorgden voor een vrolijke sfeer en hilarische interacties. Geweldig! Goed gedaan dames! Nog een liedje graag!  Een enkele bewoner liet zelfs een traantje, omdat er zoveel herinneringen boven kwamen.

De middag werd afgesloten met een dankwoordje van Henny van Kouwen, werkzaam bij de afdeling Welzijn van Mariaoord.