© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Parel van Schouwen-Duiveland
Bruggen bouwen
Veilige haven
Kanjer
KLassiek!
..lijkt kwetsbaar...
Uitstekend
Smeltkroes van "culturen"
Rotary Magazine
lees hier

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Zierikzee

Historie

Op 30 september 1952 komt een aantal heren, op uitnodiging van bankdirecteur D.C.A. Lugt te Zierikzee bijeen om te beoordelen of het nut heeft een Rotaryclub op te richten. Een tweede bijeenkomst volgt op 11 oktober 1952 en op 1 december 1952 heeft men al 10 leden geworven.

Op 5 januari 1953 kan er een voorlopig bestuur worden gevormd. Op 1 februari echter wordt Zeeland geteisterd door een watersnoodramp en worden de bijeenkomsten noodgedwongen onderbroken. De ramp is voor de initiatiefnemers juist de aanleiding om door te gaan en op 16 februari worden de bijeenkomsten hervat.

Op 7 april 1953 treedt het twintigste lid toe en op 11 april 1953 vindt de installatie plaats, die verricht wordt door de gouverneur van District 67 van Rotary International Nederland. Op 23 april 1953 ontvangt men officieel bericht uit Chicago dat de Rotary Club Zierikzee is opgenomen in Rotary International. De charteruitreiking vindt plaats op zaterdag 10 juni 1954. Het aantal leden is inmiddels gegroeid tot 22. In 2003 werd het vijftigjarig bestaan van de club op luisterrijke wijze gevierd en verscheen er een gedenkboekje met de titel: Rotary Club Zierikzee leeft als geen ander!                                                                                                                                           

maandbrief december 2022

(…) We gaan op volle kracht in de richting van 2023 en na de diverse nieuwjaarsbijeenkomsten komt dan ook snel de viering van 100 Jaar Rotary in Nederland dichterbij. (…) Hebben jullie je al aangemeld voor de middagbijeenkomst in het Olympisch Stadion? En voorzitters, zijn jullie er ook bij voor de vaantjes-parade? Het avondprogramma is inmiddels ook toegankelijk voor partners, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn maar beperkt kaarten dus bestel ze snel via www.rotary.nl/100/ (…)

Als je al langer lid bent van Rotary en wilt weten wat Rotary voor jou, je club en je omgeving kan betekenen of graag meer informatie over Rotary-onderwerpen wilt krijgen kun je terecht bij het Rotary Leer Instituut (RLI). Elders in deze maandbrief vind je er meer over. De start is in april 2023 en we kijken met elkaar uit naar de start van RLI in D1610. (…)

Ik wens jullie allemaal, samen met hen die je lief zijn, Prettige Kerstdagen, een gezellige en veilige Jaarwisseling en een mooi, inspirerend en liefdevol 2023.

Op naar een feestelijk jaar met veel mooie Rotary activiteiten, bijeenkomsten en allerlei nieuwe uitdagingen op ons pad: Imagine Rotary!

Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

lees hier de hele maandbrief

Verrijking

Tja, leg eens uit wat Rotary Club Zierikzee is, wat het voor leden betekent... Een objectieve omschrijving is niet zo moeilijk te geven. Een club mannen en vrouwen, die in Zierikzee veertiendaags bij elkaar komen. Die om beurten iets over hun werk vertellen, want binnen Rotary is het streven om veel beroepsgroepen vertegenwoordigd te hebben. Een club ook waar het op prijs gesteld wordt als je af en toe iets over je persoonlijk leven kunt delen. Op die manier krijg je inzicht in de (beroeps)wereld van de ander. Zit je als het ware op de eerste rij. En natuurlijk gebruiken we die netwerken ook om ons in te zetten voor goede doelen. Zowel in de eigen regio als daarbuiten. Tulpenbollen verkopen om polio de wereld uit te krijgen, maar ook kleine - dicht bij huis - doelen.

Maar Rotary is zoveel meer. In een omgeving met gelijkgestemden ontwikkel je jezelf, verruim je je inzichten en is het vooral ook gezellig. Bij Rotary is iedereen gelijk en hoef je niet zoals in het dagelijks leven allerlei ballen hoog te houden. Rotary is een verrijking van je leven. Op voorwaarde dat je je schouders onder de club zet. Want iedereen heeft taken, die naar eer en geweten worden uitgevoerd. En in deze wereldwijde organisatie, beperkt je netwerk zich niet tot de Zierikzeese ontmoeting zelf. Persoonlijk heb ik er geen dag spijt van en dat gun ik iedereen.

Aad van der Wouden

voorzitter 2022-2023


In de afgelopen jaren heeft Rotary Club Zierikzee zich onder andere ingezet voor een langdurig microscoopproject voor India, de acties voor de School of Hope in Dhaka, het Noord- en Middenzeeuwse Rotaryproject voor Thuredrith, een hospice op Schouwen-Duiveland, een bijdrage aan het Dierenasiel Schouwen-Duiveland, een benefietsevenement, het Cornel NGaleku Children Centre in Tanzania, Peoples Trust voor opvanghuizen in Nepal, een bijdrage aan watervoorziening voor een school in Zambia, hulp bij de recente overstromingen in Limburg en nog vele andere kleine en grotere projecten.