© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Parel van Schouwen-Duiveland
Bruggen bouwen
Veilige haven
Kanjer
KLassiek!
..lijkt kwetsbaar...
Uitstekend
Smeltkroes van "culturen"
Rotary Magazine
lees hier

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Zierikzee

Historie

Op 30 september 1952 komt een aantal heren, op uitnodiging van bankdirecteur D.C.A. Lugt te Zierikzee bijeen om te beoordelen of het nut heeft een Rotaryclub op te richten. Een tweede bijeenkomst volgt op 11 oktober 1952 en op 1 december 1952 heeft men al 10 leden geworven.

Op 5 januari 1953 kan er een voorlopig bestuur worden gevormd. Op 1 februari echter wordt Zeeland geteisterd door een watersnoodramp en worden de bijeenkomsten noodgedwongen onderbroken. De ramp is voor de initiatiefnemers juist de aanleiding om door te gaan en op 16 februari worden de bijeenkomsten hervat.

Op 7 april 1953 treedt het twintigste lid toe en op 11 april 1953 vindt de installatie plaats, die verricht wordt door de gouverneur van District 67 van Rotary International Nederland. Op 23 april 1953 ontvangt men officieel bericht uit Chicago dat de Rotary Club Zierikzee is opgenomen in Rotary International. De charteruitreiking vindt plaats op zaterdag 10 juni 1954. Het aantal leden is inmiddels gegroeid tot 22. In 2003 werd het vijftigjarig bestaan van de club op luisterrijke wijze gevierd en verscheen er een gedenkboekje met de titel: Rotary Club Zierikzee leeft als geen ander!                                                                                                                                           

maandbrief mei 2023

Grôôs was het thema van de Discon in Veere. Dat ben ik zeker. Op de organisatie, op mijn club, op de deelnemers en zeker op de manier waarop we met elkaar hebben kunnen genieten van allerlei moois op en uit Walcheren. De vaartocht, met uitleg van de Dijkgraaf, op het Veerse Meer was lekker winderig en heerlijk zonnig. De wandeling door Veere bracht zelfs mensen die Veere dachten te kennen op plekjes waar ze nog nooit geweest waren. In het ochtendprogramma kwam innovatief ondernemen in Zeeland, excellent onderwijs op Walcheren en cultuur in Veere en omgeving uitgebreid aan bod. Ook werden de Regio Awards uitgereikt. Kortom, een geslaagde dag. Kon je niet komen? Niet getreurd, volgend jaar is er weer een Discon maar dan in Bergen op Zoom. Zodra daar meer informatie van bekend is, wordt dat ongetwijfeld met iedereen gedeeld.

(…)

Heeft jullie club al de puzzels 100-jaar Rotary besteld? De opbrengst komt ten goede aan het cadeau dat de jarige Rotary aan Nederland en België gaat geven: een Rotary-bos in Zeeuws Vlaanderen. Bestellen kan nog steeds via de website: https://www.rotarypuzzel.nl/ De puzzel kost € 25,- per stuk. Hij is echt ontzettend leuk en ook heel geschikt om weg te geven, bijvoorbeeld aan sprekers. 10 Puzzels per club in Nederland moet toch kunnen?


Imagine Rotary, vanuit Melbourne wens ik jullie veel plezier bij al jullie activiteiten die traditioneel in het voorjaar plaatsvinden.


Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

lees hier de hele maandbrief

Verrijking

Tja, leg eens uit wat Rotary Club Zierikzee is, wat het voor leden betekent... Een objectieve omschrijving is niet zo moeilijk te geven. Een club mannen en vrouwen, die in Zierikzee veertiendaags bij elkaar komen. Die om beurten iets over hun werk vertellen, want binnen Rotary is het streven om veel beroepsgroepen vertegenwoordigd te hebben. Een club ook waar het op prijs gesteld wordt als je af en toe iets over je persoonlijk leven kunt delen. Op die manier krijg je inzicht in de (beroeps)wereld van de ander. Zit je als het ware op de eerste rij. En natuurlijk gebruiken we die netwerken ook om ons in te zetten voor goede doelen. Zowel in de eigen regio als daarbuiten. Tulpenbollen verkopen om polio de wereld uit te krijgen, maar ook kleine - dicht bij huis - doelen.

Maar Rotary is zoveel meer. In een omgeving met gelijkgestemden ontwikkel je jezelf, verruim je je inzichten en is het vooral ook gezellig. Bij Rotary is iedereen gelijk en hoef je niet zoals in het dagelijks leven allerlei ballen hoog te houden. Rotary is een verrijking van je leven. Op voorwaarde dat je je schouders onder de club zet. Want iedereen heeft taken, die naar eer en geweten worden uitgevoerd. En in deze wereldwijde organisatie, beperkt je netwerk zich niet tot de Zierikzeese ontmoeting zelf. Persoonlijk heb ik er geen dag spijt van en dat gun ik iedereen.

Aad van der Wouden

voorzitter 2022-2023


In de afgelopen jaren heeft Rotary Club Zierikzee zich onder andere ingezet voor een langdurig microscoopproject voor India, de acties voor de School of Hope in Dhaka, het Noord- en Middenzeeuwse Rotaryproject voor Thuredrith, een hospice op Schouwen-Duiveland, een bijdrage aan het Dierenasiel Schouwen-Duiveland, een benefietsevenement, het Cornel NGaleku Children Centre in Tanzania, Peoples Trust voor opvanghuizen in Nepal, een bijdrage aan watervoorziening voor een school in Zambia, hulp bij de recente overstromingen in Limburg en nog vele andere kleine en grotere projecten.