© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
1 van onze Sri Lanka Support kinderen met haar nieuwe fiets
Parel van Schouwen-Duiveland
Bruggen bouwen
Veilige haven
Kanjer
KLassiek!
..lijkt kwetsbaar...
Uitstekend
Smeltkroes van "culturen"

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Zierikzee

Historie RC Zierikzee

Historie Rotary Club Zierikzee

Op 30 september 1952 komt een aantal heren, op uitnodiging van bankdirecteur D.C.A. Lugt te Zierikzee bijeen om te beoordelen of het nut heeft een Rotaryclub op te richten. Een tweede bijeenkomst volgt op 11 oktober 1952 en op 1 december 1952 heeft men al 10 leden geworven.

Op 5 januari 1953 kan er een voorlopig bestuur worden gevormd. Op 1 februari echter wordt Zeeland geteisterd door een watersnoodramp en worden de bijeenkomsten noodgedwongen onderbroken. De ramp is voor de initiatiefnemers juist de aanleiding om door te gaan en op 16 februari worden de bijeenkomsten hervat.

Op 7 april 1953 treedt het twintigste lid toe en op 11 april 1953 vindt de installatie plaats, die verricht wordt door de gouverneur van District 67 van Rotary International Nederland. Op 23 april 1953 ontvangt men officieel bericht uit Chicago dat de Rotary Club Zierikzee is opgenomen in Rotary International. De charteruitreiking vindt plaats op zaterdag 10 juni 1954. Het aantal leden is inmiddels gegroeid tot 22. In 2003 werd het vijftigjarig bestaan van de club op luisterrijke wijze gevierd en verscheen er een gedenkboekje met de titel: Rotary Club Zierikzee leeft als geen ander!                                                                                                                                           

maandbrief augustus 2022

De kop is er af, dit is al de tweede maandbrief waar ik een voorwoord voor mag schrijven. Dank jullie wel voor de reactie die ik mocht ontvangen. Er is een paar keer gevraagd naar het internationale en landelijke nieuws. Dat krijgen jullie met name in het digitale Magazine dat eind deze maand naar alle leden in Nederland wordt verstuurd. In de nieuwe opzet ontvangen we elke maand een digitale versie van het Rotary Magazine en 4x per jaar een gedrukte versie. (…)

(…)

In week 37 (12-18 september) is er internationaal aandacht voor uitwisselingen met service clubs actief in jouw regio. Dat kan zijn Lions, Kiwanis, Round Table, Soroptimisten, Junior Kamer, enz. Kijk eens of je die week een interessante (gast)spreker of iets anders op het programma kan zetten dat inspirerend is en nodig je collega clubs eens uit op basis van uitwisseling. Contacten verbreden, ideeën opdoen, leren van elkaar en bovenal vriendschap, zijn thema’s die een ieder ambieert. Stel je eens voor welke interessante samenwerkingen hier uit voort kunnen komen.

Ik wens iedereen een mooie nazomer en voor wie nog gaat een fijne vakantie. Iedereen heeft dromen, laten we er met elkaar voor kiezen ze waar te maken:

Imagine Rotary!

Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

Lees hier de maandbrief

Bijzondere club

Rotary Club Zierikzee

Rotary Club Zierikzee is een club met een bijzonder karakter. Het is een gezellige club van vrouwen en mannen, die warm genoemd mag worden en heel actief. Actief op het gebied van dienstbaarheid aan de samenleving. Er bestaat een hoge mate van gedrevenheid om fondsen te werven voor het goede doel. Eén van de leden verwoordde die gemotiveerdheid als volgt:

Het leven met Rotary: soms denk ik weleens dat het een sadomasochistische neiging van mensen is, zich vast te leggen op beloftes en verplichtingen die ze vaak niet of nauwelijks na kunnen komen. En als het toch lukt, dan word je namelijk de hemel in geprezen en dan heb je het dus weer voor elkaar. Maar toch…..Rotary stimuleert wel tot het nemen van risico’s, Rotary is een leerschool en biedt een bron van nieuwe ervaringen en daagt uit tot creativiteit: het organiseren van evenementen, het bedenken van acties of het koppelen van gedachten die tot een ongehoord effect leiden. Bij de ene activiteit gaat het om teamwork, bij de andere om louter handwerk en gezelligheid en bij de volgende om scherpzinnigheid of organisatievermogen. De brainwave die een individu nodig heeft om iets voor zich te zien, het brainstormen dat een groep nodig heeft om tot een werkzaam resultaat te komen: het zijn allemaal elementen die in toenemende mate bijdragen aan het bestaansrecht van Rotary, onze Rotary, Rotary Club Zierikzee; een club om trots op te zijn!

In de afgelopen jaren heeft Rotary Club Zierikzee zich onder andere ingezet voor de grote Rotaryactie wereldwijd tegen polio, een langdurig microscoopproject voor India, de acties voor de School of  Hope in Dhaka, het Noord- en Middenzeeuwse Rotaryproject voor Thuredrith, een hospice op Schouwen-Duiveland, een bijdrage aan het Dierenasiel Schouwen-Duiveland, een benefietsevenement, het Cornel NGaleku Children Centre in Tanzania, Peoples Trust voor opvanghuizen in Nepal en nog vele andere kleine en grotere projecten.