Eerstkomende activiteit : 25 mei 2019 Aspergerally.

Welkom bij Rotary Club Zutphen

Ieder lid moet zich inzetten voor de club, want dan pas wordt het een club en komen er mooie dingen uit voort.

Op de één of andere manier heb ik het gevoel, en dat heb ik al enige tijd, dat er veel van mij verwacht wordt als voorzitter. Ik heb geen idee waar ik dat aan te danken heb aangezien ik ervan overtuigd ben dat we samen deze club zijn en vormen. Maar als je dan even na gaat nadenken en je je afvraagt: Wat is de Rotary eigenlijk?  Wat is dit eigenlijk voor een club? Wat bindt ons nou eigenlijk? Wat hebben we gemeen? Hèbben we wat gemeen of zijn het juist de verschillen die ons bindt?....

Ik denk dat het juist de diversiteit in karakters en eigenaardigheden is, wat ons bindt en wat maakt dat we elke week weer bij elkaar komen om bij elkaar te zijn en het leuke, gevarieerde programma te volgen.

Het is gebruikelijk dat een Rotaryclub een jaarthema heeft. Zoals mijn voorganger al heeft gememoreerd, was het jaarthema in 2017-2018 “verbinding”. Ik zou graag, mede gezien onze verschillen, “verdraagzaamheid” als rode draad door dit jaar willen laten lopen. Ik denk dat als we elkaars talenten benutten en onze verschillen waarderen, we samen zo veel gemeen hebben, dat we er een heel mooi jaar van kunnen maken waarbij iedereen zich rijker gaat voelen.

Deze club viert haar 90e verjaardag in 2019. Een lustrumjaar dat natuurlijk heel 2019 zal duren. Echter, de echte verjaardag is 22 maart 2019.

Met andere woorden: we hebben veel extra’s te vieren in 2019. Ik zou dat graag met alle commissies en het bestuur, dus feitelijk met jullie allen, willen doen het komende jaar. Natuurlijk met verdraagzaamheid, respect voor de onderlinge verschillen en inzet van ieders talent(en) zodat 1 en 1 veel meer dan 2 zal zijn.

Arjan den Hertog, voorzitter 2018-2019


DE DISCON 2019 WAS SUCCESVOL

no

Beste vrienden in Rotary. 

Onlangs op 16 maart vond de DISCON 2019 plaats in het volledig CO2 neutrale kantoor en educatief centrum De St@art van Stichting Apenheul.

De organiserende club was RC Apeldoorn Noord, die het programma had samengesteld met als onderwerp “The Green Inspiration”. Drie sprekers waaronder Bram Adema (oprichter en directeur van CFP Green Buildings), Reinier van den Berg (weerman en duurzaam ondernemer) en Patrick van Veen (zelfstandig bioloog, trainer en onderzoeker) gaven interessante lezingen over heel actuele onderwerpen.

Al met al een mooie DISCON waar de orgtanisatie met een tevreden gevoel op kan terugkijken. Wilt u wat meer weten over de sprekers ga dan nog even naar de website: http://www.discon2019.nl

Discon 2019