© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Plastic Recycle LAB
Lees meer en doneer
Rotary tennis Event 2022: 2250 euro voor Plastic Recycle LAB
End-Plastic-Soup dag 5 juni in de molenwijk
Een schone mooie buurt
IMC Weekendschool Golftoernooi 6 november 2019
Een jaarlijks golfevent voor het goede doel
Meer dan 45 jaar in Amsterdam Nieuwendam
Ons india Project via Friends Indeed
Lees meer

Samen in actie!
Een betere wereld, dichtbij en ver weg. Wij komen in actie, doet u mee?

Jeugd

 • Flora kokjes minima Kids Club
 • IMC Weekendschool
 • India Engelse les
 • Gambia Scholenproject

 • Het LEEFKRINGHUIS

  Mogelijk heeft u de serie Schuldig (NPO1) gevolgd, deze serie heeft veel losgemaakt.  U ziet in deze serie onder meer hoe Het Leefkringhuis zich inzet om huisuitzettingen van gezinnen te voorkomen.

  Er is eigenlijk geen probleem waarbij Het Leefkringhuis in Amsterdam-Noord niet helpt. Wat kan er bij voorbeeld aan de hand zijn? Er zijn schulden, er dreigt een huis uitzetting, er is ruzie met ouders of ouders onderling, er wordt geslagen, er zijn moeilijkheden met justitie, politie, DWI, school, de verblijfsvergunning, zwangerschap, verslaving, enz. enz.....


  IMC WEEKENDSCHOOL

  Kent u misschien een ingenieur? Heleen Terwijn deed onderzoek in Amsterdam-Zuidoost naar motivatie van leerlingen in het basisonderwijs en ontdekte dat de kinderen dan wel op school zaten om te leren voor later, maar dat niemand hen liet zien wat later nou eigenlijk is.

  Nu maken meer dan 1.000 nieuwsgierige jongeren van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken drie jaar lang iedere zondag kennis met vakken als Geneeskunde, Techniek, Recht, Beeldende Kunst en de vele beroepen die daarbij horen. 


  Armoede

 • Het Leefkringhuis
 • Kerstdiners in Noord 
 • Campus project
 • Dag met een sterretje

 • Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam richt zich op sociaal-economisch kwetsbare groepen in Amsterdam-Noord. Geld inzamelen voor een project of met elkaar de handen uit de mouwen steken om met raad en daad te helpen typeert onze club het best. Zo blijven we betrokken en op de hoogte van de noden, bestedingen en resultaten.

  HIER EN WERELDWIJD
  Wij maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International: 34.000 clubs met 1,2 miljoen leden in 200 landen. Nederland telt 450 clubs met 19.000 leden. Rotarians in Nederland ontplooien activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen.
  Rotary helpt bij poliobestrijding, schoon water, vluchtelingenhulp, onderwijs, gezondheid en economische en sociale ontwikkeling in de buurt en ver weg. Rotary is nummer vijf van beste non-profitorganisaties van de wereld. Bij ons blijft niets aan de strijkstok hangen. Gelden die met fondsenwerving worden verkregen worden maximaal besteed aan goede doelen.

  BEWEZEN EFFECTIEF
  Rotary leden betalen via contributie zelf de bijeenkomsten, lunches, diners etc. Bij Rotary zijn er dus vrijwel geen kosten voor directeuren, adviseurs en medewerkers.

  Lees Meer

  Gezondheid

 • End Plastic Soup Now
 • Shelterbox
 • Water in Kenia


 • Kenia - Water

  In het 6T waterproject richten wij ons op schoon water voor bewoners rond lake Nakuru in Kenia. In dit gebied is geen directe toegang tot schoon water. Het grondwater is vervuild met fluor en het water uit het meer van Nakuru is niet drinkbaar. Mensen moeten soms meer dan twee uur lopen voor schoon drinkwater.

  India - Engels voor de allerarmsten

  In samenwerking met twee Nederlandse, een Belgische en een Engelse Rotary club heeft Rotary Amsterdam-Nieuwendam samen met de locale Indiase Rotaryclub Visakhapatnam, "I Learn to Speak English" (ILSE) mogelijk gemaakt. Op 27 scholen in Andra Pradesh zijn dankzij deze samenwerking 65 solarcomputers met speciaal ontwikkelde software geïnstalleerd. Daarmee hebben 5.000 kinderen, hun families en dorpen de mogelijkheid om een betere toekomst op te bouwen.

   

  Gambia - Scholing

  Ons clublid Eric Witte en zijn vrouw Sandra reden in oktober 2017 de Rotary Challenge: in karavaan met 12 auto's met zoveel mogelijk hulpgoederen naar Afrika. De auto's werden in Gambia bij opbod verkocht. De opbrengst hiervan is voor Stichting Scholenplan Gambia. 

  Een betere wereld, dichtbij en ver weg. Wij komen in actie, doet u mee?