© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
25 nov 2023: Benefietdiner "Wie om de jeugd geeft, geeft haar een toekomst "
Reserveer je tickets
Meer dan 45 jaar in Amsterdam Nieuwendam
Ons india Project via Friends Indeed
Lees meer
Het Leefkringhuis in Noord
Bijzonder betrokken mensen
Fellowship
Amsterdam Noord verandert in hoog tempo

Samen in actie!
Een betere wereld, dichtbij en ver weg. Wij komen in actie, doet u mee?

Jeugd

Flora kokjes minima Kids Club

IMC Weekendschool

India Engelse les

Gambia Scholenproject


Het LEEFKRINGHUIS

Mogelijk heeft u de serie Schuldig (NPO1) gevolgd, deze serie heeft veel losgemaakt.  U ziet in deze serie onder meer hoe Het Leefkringhuis zich inzet om huisuitzettingen van gezinnen te voorkomen.

Er is eigenlijk geen probleem waarbij Het Leefkringhuis in Amsterdam-Noord niet helpt. Wat kan er bij voorbeeld aan de hand zijn? Er zijn schulden, er dreigt een huis uitzetting, er is ruzie met ouders of ouders onderling, er wordt geslagen, er zijn moeilijkheden met justitie, politie, DWI, school, de verblijfsvergunning, zwangerschap, verslaving, enz. enz.....


IMC WEEKENDSCHOOL

Kent u misschien een ingenieur? Heleen Terwijn deed onderzoek in Amsterdam-Zuidoost naar motivatie van leerlingen in het basisonderwijs en ontdekte dat de kinderen dan wel op school zaten om te leren voor later, maar dat niemand hen liet zien wat later nou eigenlijk is.

Nu maken meer dan 1.000 nieuwsgierige jongeren van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken drie jaar lang iedere zondag kennis met vakken als Geneeskunde, Techniek, Recht, Beeldende Kunst en de vele beroepen die daarbij horen. 


Armoede

Het Leefkringhuis

Kerstdiners in Noord 

Campus project

Dag met een sterretje


Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam richt zich op sociaal-economisch kwetsbare groepen in Amsterdam-Noord. Geld inzamelen voor een project of met elkaar de handen uit de mouwen steken om met raad en daad te helpen typeert onze club het best. Zo blijven we betrokken en op de hoogte van de noden, bestedingen en resultaten.

HIER EN WERELDWIJD
Wij maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International: 34.000 clubs met 1,2 miljoen leden in 200 landen. Nederland telt 450 clubs met 19.000 leden. Rotarians in Nederland ontplooien activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen.
Rotary helpt bij poliobestrijding, schoon water, vluchtelingenhulp, onderwijs, gezondheid en economische en sociale ontwikkeling in de buurt en ver weg. Rotary is nummer vijf van beste non-profitorganisaties van de wereld. Bij ons blijft niets aan de strijkstok hangen. Gelden die met fondsenwerving worden verkregen worden maximaal besteed aan goede doelen.

BEWEZEN EFFECTIEF
Rotary leden betalen via contributie zelf de bijeenkomsten, lunches, diners etc. Bij Rotary zijn er dus vrijwel geen kosten voor directeuren, adviseurs en medewerkers.

Lees Meer

Gezondheid & Milieu

Plastic Recycle LAB

Plastic fabriek in India

Campus India


Plastic Recycle LAB

Ons awareness en scholing project voor de basisscholen in Nederland. In het Plastic Recyle LAB kan je ervaern hoe je plastic kan recyclen. Verzamel - Sorteer - Versnipper - Smelt om en je hebt een nieuw product. Het LAB kan worden aangevraag voor jouw evenement op school, bedrijf of buurtevenement !Plastic Recycle Fabriek India

Plastic afval is een groot probleem in India. De grondstoffen liggen oipstaat om te worden verwerkt tot bouwmaterialen. We bouwen met hulp van vele clubs een Plastic Recyle fabriek die door de lokale bevolking wordt gebouwd en bediend. Speciaal voor minder validen is er een opleidingsprogramma tot operator.

Campus Challange India - Engels voor de allerarmsten

In samenwerking met twee Nederlandse, een Belgische en een Engelse Rotary club heeft Rotary Amsterdam-Nieuwendam samen met de locale Indiase Rotaryclub Visakhapatnam, "I Learn to Speak English" (ILSE) mogelijk gemaakt. Op 27 scholen in Andra Pradesh zijn dankzij deze samenwerking 65 solarcomputers met speciaal ontwikkelde software geïnstalleerd. Daarmee hebben 5.000 kinderen, hun families en dorpen de mogelijkheid om een betere toekomst op te bouwen.

Een betere wereld, dichtbij en ver weg. Wij komen in actie, doet u mee?