© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lid worden

Lid worden van Rotary Nieuwendam

Je leert interessante mensen uit andere sectoren (goed) kennen. Dat is interessant en inspirerend, en zo kunnen we als club vaak ook heel efficiënt helpen, omdat we elkaar goed aanvullen in kennis, kunde en netwerken.

Maak kennis met ons

Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam heeft ca 35 leden.

Wij allen zijn met Amsterdam-Noord verbonden als werkend en of wonend.

Elke woensdag houden we een lunchbijeenkomst van 12:45 -13:45 uur in het Tolhuis in Amsterdam-Noord. Elke laatste woensdag van de maand houden we een avondbijeenkomst van 17:30-18:30 uur in het Restaurant Wilhelminadok.

De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend. Er is elke keer een ander programma met sprekers en gespreksonderwerpen.

Naast de bijeenkomsten besteden we natuurlijk tijd om onze projecten te plannen en uit te voeren.

Onze club is net als alle andere Rotaryclubs geen businessclub. Het is een service club waarin het goed doen met elkaar centraal staat, hoewel het natuurlijk ook voorkomt dat we elkaar zakelijk kunnen helpen.

3 x Rotary feeling

Fellowship

We zijn niet alleen geïnteresseerd in wat de ander beroepsmatig doet, maar vinden ook belangrijk hoe die ander persoonlijk is, ook: hoe hij/zij er aan toe is. Niet overdrijven: we kunnen niet allemaal dierbare vrienden van elkaar zijn. Maar als je solo blijft of enkel hen zoekt die je liggen dan haal je niet het beste uit fellowship. We vieren met elkaar de successen. We kunnen ook met elkaar delen als iemand pijn heeft, verlies lijdt, zorgen heeft of in de fout gaat. Goed als je dan fellows hebt. Een kans om dan fellow te zijn voor een ander.

Vocational

Dat betekent in de praktijk dat we kennis, kunde, ervaring en opinies met elkaar delen en bediscussiëren, inzetten voor het goede doel of ter inspiratie meegeven. Dat levert diepgang op en zet ons aan het denken. Andere inzichten, ethiek, moraliteit en onderwerpen waar je nog nooit over hebt nagedacht maakt vocational verrassend en waardevol.

Community

Datgene wat Rotary doet voor de goede doelen, lokaal, nationaal en internationaal. Hierbij is niet alleen het financiële van belang. De bijdrage in kennis en kunde, aandacht en tijd maakt de werkelijke waarde. Op armslengte en aan het andere eind van de wereld; er is veel mogelijk.

Wat is een Rotarian?

Dat is niet gemakkelijk te zeggen maar we zijn bijzonder gewone mensen met een hart voor Amsterdam-Noord en het gedachtegoed van Rotary.

Een ledencommissie bewaakt dat we een goede samenstelling hebben qua leeftijd, man/vrouw, werkveld en interesses. Dat maakt onze club heel divers en levendig.

Het lidmaatschap past prima naast een intensief werkend leven. We zien wel dat onze leden redelijk goed over hun tijd kunnen beschikken. Wij werken regelmatig actief samen in commissies of projecten. 

En verder moet je zijn wie je bent en doen wat je belooft, daarnaast noemen we ook wel eens drie begrippen: betrokkenbeschikbaar en betrouwbaar.

Herken je je hierin?

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=441x10000:format=jpg/path/s269ebbd200cf0a16/image/i4b9efd0a1feed487/version/1507675588/image.jpg

 

Ik wil meer weten...

Wij vinden het geweldig als je je interesse toont in Rotary. Neem eens contact op met onze ledencoördinator Jeroen Berdenis van Berlekom.

Er zijn meerdere mogelijkheden

·

Als spreker op een bijeenkomst aanwezig zijn

·

Een vrijblijvend gesprek met een of meerdere Rotarians

·

Meedoen met het golftoernooi

·

Als gast bij het benefietdiner en veiling

·

Misschien dat een van je vrienden lid is, laat het hem weten

·

Een andere gelegenheid ...

Zo kom je meer over ons, en wij over jou, te weten. Wellicht een goed begin voor jouw lidmaatschap van Rotary. We zijn benieuwd.

Contact:

Rotaryclub Amsterdam- Nieuwendam | Dr. M.L. Kingstraat 27 | 1121 CN Landsmeer

email info@rotarynieuwendam.nl