© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Midzomerwegwandeling 2023

Op 24-06-2023 organiseerde Rotary Club Bergum de eerste editie van de “Midzomerwegwandeling” over een lus-vormige route tussen Tytsjerk en Hurdegaryp, met als start- en finishpunt de omgeving van Vijversburg en bracht 1.000 euro op voor stichting ELF.

De Midzomerwegwandeling zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn rondom de midzomernacht, met de Zomerweg als verbindende factor. Met de Midzomerwegwandeling wil de Rotary Club Bergum fondsen werven en mensen verbinden door samen te bewegen en cultuur te beleven.

Een royale honderd deelnemers hebben te route gewandeld tijdens een zonovergoten warme zomeravond.

De ijscokar halverwege de route bewees goede diensten. Langs de route waren informatiebordjes geplaatst bij cultuur-historisch interessante plaatsen, zoals bij het Hoeksterpaed in Hurdegaryp en het verdwenen haltestation in Tytsjerk. Ook waren de deelnemers welkom in de moestuin in Tytsjerk en in de Dorpstuin in Hurdegaryp, waar tevens thee en soep werd aangeboden, en uitleg werd gegeven over de activiteiten in de tuin. De opbrengst ten hoogte van 1.000 euro van deze editie is gedoneerd aan de stichting ELF (Expertise- en Logeercentrum Friesland). Deze stichting organiseert recreatief-culturele activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, ongeacht leeftijd of beperking. Bij ELF stimuleren specialisten de deelnemers om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Elk op hun eigen, unieke manier, leren ze omgaan met zichzelf, anderen en de maatschappij. Deelnemers worden zich bewust van hun sterke kanten, zijn trots op zichzelf en ontdekken welke mogelijkheden ze hebben zodat ze daar actief mee aan de slag kunnen gaan.