© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

ROTARY BREDA MASTBOS

Logo Rotary Breda West

Maatschappelijk, Betrokken, Sociaal

Deze drie woorden staan centraal voor onze Rotary Breda Mastbos (RBM). Welkom op onze site!
RBM is een gemêleerde club met een diversiteit aan mensen, beroepen en levenservaringen.
Wij inspireren elkaar graag op vriendschappelijk, zakelijk maar vooral op maatschappelijk vlak.

In- en externe sprekers houden ons wekelijks scherp met onderwerpen die gerelateerd zijn ons jaarthema.
Dit clubjaar is het thema Leven in de brouwerij.
Een thema dat mooi aansluit op de min of meer afgesloten coronaperiode.

Wij zetten ons in voor lokale, regionale en internationale goede doelen.
En wisselen dat af met interne activiteiten om elkaar beter te leren kennen en plezier te maken.
Verschillende commissies zijn druk in de weer om dit allemaal mogelijk te maken.

Spreekt het bovenstaande jou aan en ben je jong van geest?
En ben je toe aan een nieuw fris netwerk?
Dan ben je van harte welkom.

Meld je aan en kom gewoon gezellig een keer langs om de sfeer te proeven.
Onder het genot van een diner maak je dan kennis met de clubleden.
Ons “clubhuis” is hotel/restaurant Heeren van Oranje in Breda, aan de rand van het Mastbos.

Iedere twee weken op woensdag van 18.00 tot 20.00 uur.Een woordje van de voorzitters


13 april 2023: Fundraising diner voor Grote Broer Grote Zus

Grote Broer - Grote Zus en Rotary Breda Mastbos nodigen u uit voor een exclusieve avond om samen echt het verschil te maken!

Grote Broer Grote Zus (GB-GZ) is een organisatie die zich inzet voor Bredase jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een belangrijke activiteit van GB-GZ is dat zij dagelijks in de Bredase wijken te vinden is om jongeren te helpen. Op dit moment zijn er 3 locaties binnen Breda. Alleen al in de Haagse Beemden geven de grote broers en zussen “een thuis” aan 80 jongeren in de leeftijd van 10-21 jaar.

Rotary Breda Mastbos (RBM) zet zich in voor de jeugd van Breda. Want de jeugd heeft de toekomst! Na een kennismaking met GB-GZ zijn wij samen in gesprek gegaan om te inventariseren hoe RBM deze mooie organisatie de helpende hand kan bieden. Naast een financiële impuls, om zo nóg meer jongeren te kunnen begeleiden, is er ook grote behoefte aan materialen en begeleiding. Bij Rotary Breda Mastbos hebben we onze handen ineengeslagen om hierin samen het verschil te gaan maken!

Om meer Bredase jongeren een goede start te kunnen geven voor hun toekomst organiseren wij een fundraising avond op 13 april 2023 i.s.m. Ingenhousz Breda en Classic Young Masters Breda. Het doel is om GB-GZ voor minimaal 3 jaar te begeleiden naar hun “stip op de horizon”.

Het fundraisingsbedrag wat wij hiervoor willen ophalen gaan we gebruiken:
- Om nieuwe materialen aan te schaffen voor sport, muziek en onderwijs.
- Om jongeren een begeleidingstraject aan te bieden op het gebied van stage.
- Om de organisatie te helpen met hun financiële doelstellingen.

Helpt u ons mee om samen met GB-GZ meer Bredase jongeren een goede start voor hun toekomst te bieden?

Dan nodigen we u via deze weg uit voor deze unieke en exclusieve avond waar u o.a. kunt genieten van een heerlijk diner en unieke muzikale optredens. Er zijn 120 kaarten. Reserveer hier alvast uw ticket(s) om er zeker van te zijn dat u op donderdagavond 13 april op deze speciale avond aanwezig kunt zijn.

Reserveer hier direct uw ticket / sponsoring
Details
Datum: 13 april 2023
Locatie: Restaurant Ingenhousz Breda (Doctor Jan Ingen Houszplein 42)

Programma:
18.30 - Inloop en ontvangst
18.45 - Start programma
19.00 - Diner
23.30 - Einde avond

We kijken ernaar uit om gezamenlijk met u een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de Bredase jongeren!

Alvast dank namens GB-GZ en RBM.Een bloemlezing van activiteiten in het afgelopen jaar

Santa Run 2022

Eindelijk kon op 18 december, na een geforceerde pauze van twee lange jaren door Corona, weer de traditionele Santa Run worden gehouden. Onder winterse omstandigheden liep een enorme hoeveelheid Santa's een rondje van ca. 3 km door het Ginneken en het Mastbos. 

Deze Santa Run is een gezamenlijke activiteit van de vier Rotary clubs in Breda. De opbrengsten gaan naar twee lokale goede doelen. Stichting JOBi zet zich in om ervoor te zorgen dat ieder kind in Breda zonder honger naar school kan en stichting Het Bonte Perdje helpt jonge mensen met een handicap de paardensport te beoefenen.

100 gezinnen een “warme" kerst bezorgen!

Dat was het doel van onze kerstpakkettenactie 2022. En dat is gelukt!  Zaterdag 17 december jl. hebben we in overleg met de stichting Caritas voor 100 extra kerstpakketten gezorgd.

Met medewerking van Sligro Breda hebben onze leden Ad van Alphen en Joost Frenken een mooie kerstpakket samengesteld. Alle spullen zijn door Sligro Breda bij de kerk/pastorie in Prinsenbeek afgeleverd. En met diverse leden van onze club hebben we in een paar uurtjes tijd 100 dozen gevouwen, gevuld en bezorgd op diverse verzamelplaatsen in Breda. Caritas Breda zorgt er vervolgens voor dat de pakketten bij de juiste adressen worden afgeleverd.

Avondjes van Acht

Twee keer per jaar vinden er zogenoemde Avondjes van 8 plaats. Dan komen 4 leden met hun partners een avond samen. De organisatie is in handen van één van die leden en die kan het volledig naar eigen inzicht invullen. De Avondjes van 8 zijn dan ook telkens weer heel verschillend en variëren van bijvoorbeeld een lunch tot een borrel of een diner, waarbij interessante gesprekkken worden gevoerd om elkaar beter te leren kennen.

In het kader van het jaarthema "Leven in de Brouwerij" heeft Jan Laurijssen onlangs een zeer geslaagde avond verzorgd in het Brouwerijmuseum in Breda.

Kunst en cultuur: Ongeremd Verwonderen

Hoe een individuele uitnodiging voor een tentoonstelling van verschillende kunstenaars in één week uitgroeide tot een gezellig club-uitje ...

Nadat tijdens een reguliere club-bijeenkomst een leuke tentoonstelling was aangekondigd bleek de belangstelling zo groot dat we met een grote groep clubleden en partners naar de Vlaamse schuur van Wilma en John Heller in Prinsenbeek zijn getogen. Daar hebben we genoten hebben van een prachtige verzameling kunst, inclusief nadere toelichting door de kunstenaars zelf. Een activiteit die voor herhaling vatbaar is.

Opvang Oekraïense kinderen

Dankzij de vier Rotary clubs in Breda zijn 36 Oekraïense kinderen met begeleiders naar Nederland gebracht.

Door fundraising en gezamenlijke actie was dit in versneld tempo te realiseren. Nadat ze eerst op adem zijn gekomen in Bavel, waar lokale vrijwilligers ook bergen werk hebben verzet om een goede opvang te realiseren, hebben we de vraag gesteld waar verder hulp nodig is. Dat heeft o.a. al geresulteerd in de aanschaf van zeven mountainbikes voor de oudere jeugd, een dag Efteling voor alle kinderen en begeleiders en een bezoek aan een balletvoorstelling in het Chasse theater. De gezamenlijke aanpak werpt zijn vruchten af.

Open avonden

Op 6 april was de eerste open avond met John Heller, CEO van Louwman, als gastspreker. Hij gebruikte het jaarthema "change" als rode draad in zijn inleiding, met niet alleen de veranderingen die de automobielsector op dit moment doormaakt als voorbeeld, maar ook zijn persoonlijke verandering, van CEO van de Argentabank naar CEO van Louwman.

Woensdagavond 15 juni was de tweede open avond met gastspreker Frank de Haan, manager kenniskern Strategie en Bestuur van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Frank is  onder andere ingegaan op het strategievormingsproces waar Amphia op dit moment middenin zit. 


Fondsenwerving en Goede Doelen

Wij zetten ons in voor lokale, regionale en internationale goede doelen. We organiseren hiervoor fondsenwervingsactiviteiten en werken ook regelmatig samen met (internationale) zusterclubs. Enkele voorbeelden (klik op de foto voor meer informatie):

Fondsenwerving: Harry's Drivers Club

Lokale goede doelen: Revant, loopfietsen, rolstoelpicknicktafel

Fondsenwerving: Santa run

Internationale goede doelen: goed (drink)water, sanitatie en hygiëne

Lokale goede doelen: NatuurWijs op lagere scholen in Breda 

Lokale goede doelen: Kerstpakketten in Breda en omstreken

Lokale goede doelen: diverse corona-acties in Breda e.o.Welke commissies maken dit allemaal mogelijk?

                   Het privacy-statement van Rotary Breda Mastbos is van toepassing!