© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
cheque uitreiking tijdens benefietstrafzitting
Voedselbank Bus
BridgeDrive 2018
Prijzentafel BridgeDrive
Rotaryclub Cuijk~Maaskant
Overdracht gouverneursstokje
Lees meer

Welkom op de website van Rotaryclub Cuijk~Maaskant

Opbrenst Bridgedrive 2024

Bijna honderdvijftig Bridgers hebben zaterdag 2 maart in het ruime restaurant van MSD Boxmeer gekaart voor het goede doel: Het Marikenhuis. De organisatie, Rotaryclub Cuijk~Maaskant, had mede door haar sponsors een divers prijzenpakket samengesteld. De opbrengst van vijfduizend euro is woensdag 10 april overhandigd aan stichting ‘Het Marikenhuis'. De Bridgers kwamen uit het Land van Cuijk, Mook, Gennep en Bergen. De Bridgedrive werd door de Rotaryclub voor de veertigste keer georganiseerd.

Hulphond

Inzamelactie voor Stichting Hulphond groot succes.

Afgelopen jaar werden door Rotaryclub Cuijk-Maaskant voor Stichting Hulphond vele duizenden inktpatronen, cartridges en mobieltjes ingezameld.  Door deze inzamelactie kunnen zij weer een extra hond gaan opleiden. De hulphonden van Stichting Hulphond worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

 Met deze actie werden twee doelen gediend; het bekostigen van een deel van de opleiding van een hulphond en niet onbelangrijk het milieu.   De ingezamelde inktpatronen, cartridges en mobieltjes werden namelijk allemaal gerecycled  en vertegenwoordigden een bedrag van 11.213 euro.  

Onlangs overhandigden vertegenwoordigers van Rotaryclub symbolisch de cheque aan een jonge hulphond op locatie van Stichting Hulphond in Herpen.

Over onze club

Rotaryclub Cuijk~Maaskant is opgericht in 1982 en telt steeds meer jonge enthousiaste leden. De diversiteit van beroepen levert een aangename samenwerking op. De club is niet van plan om stil te zitten. Ze steken de handen uit de mouwen voor goede doelen en zijn maatschappelijk betrokken met name in de regio Noordoost Brabant en Noord-Limburg. Samenwerken is meer dan de som der delen.

Contact voor goede doelen of informatie kan via: rotary.cuijkmaaskant@gmail.com

Meer Informatie

Wekelijkse bijeenkomst

Wekelijkse bijeenkomst donderdag van 18.00u tot 20.00u bij Hotel Riche in Boxmeer. Steenstraat 51, 5831 JB Boxmeer.