© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Benefietconcert Rotary Venlo Maas en Peel

Benefietconcert Rotary Venlo Maas en Peel levert 20 mille op

Venlo, 10 maart 2023 – Het benefietconcert dat Rotaryclub Venlo Maas en Peel donderdagavond 11 maart heeft gehouden met het Orkest Koninklijke Luchtmacht heeft netto € 20.000,- opgeleverd. Dit bedrag werd aan het eind van het concert met een cheque van elk € 10.000,- symbolisch overhandigd aan de voorzitters van hospice Mariaweide in Venlo en hospice Het Plattelandshoés in Panningen.

Rotaryclub Venlo Maas en Peel bestaat vijftig jaar en heeft dit jubileum aangegrepen met het organiseren van dit benefietconcert. In een nagenoeg uitverkochte grote zaal van De Maaspoort in Venlo konden de bezoekers luisteren naar het strak gespeelde concert van het orkest. “We zijn dankbaar en blij in ons jubileumjaar iets waardevols voor de omgeving te doen. Hospices zijn voor een belangrijk deel van donaties. Daarom zijn we heel bij met zo’n mooie netto-opbrengst”, zegt voorzitter Mark Theewen van de Rotaryclub.

Rotaryclub Venlo Maas en Peel heeft bijna vijftig leden. Deze mannen en vrouwen komen uit de regio Venlo/Peel en Maas en hebben tot doel zich maatschappelijk dienstbaar op te stellen met projecten en initiatieven. Zo is de Rotaryclub ook medeorganisator van de jaarlijkse grote boeken- en platenbeurzen in Blerick.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is het enige orkest ter wereld met 41 blazers en een zevenkoppige ritmesectie, bestaande uit professionele jazz- en klassieke musici. Het kan zich meten met de internationale top en is naast het gerenommeerde Metropole Orkest het enige beroepsorkest in Nederland dat zich volledig heeft toegelegd op lichte muziek. Door afwisselend origineel repertoire en eigentijdse arrangementen te brengen in concertprogramma’s met een boodschap vervult het orkest een belangrijke rol voor defensie als muzikale ambassadeur en is hét visitekaartje van de Koninklijke Luchtmacht.

De voorzitters Frans Joosten van Ut Plattelandshoés (links) en Rom van Strijp van Hospice Mariaweide nemen elk een cheque van € 10.000,- in ontvangst van voorzitter Mark Theewen (geheel links) en projectvoorzitter Marcel Walda van Rotaryclub Venlo Maas en Peel (uiterst rechts).