UIT HET DISTRICT

KORT NIEUWS

  • NIEUWELEDENBIJEENKOMST

    Er wordt door nieuwe leden enthousiast gereageerd op de uitnodiging om deel te nemen aan de nieuweledenbijeenkomst. Deze vindt plaats op zaterdag 20 januari van 10.00-14.00 uur in “Hof van de Koning” Heerenveen.

    Alle leden in ons district die vanaf 2021 lid zijn geworden hebben een uitnodiging ontvangen.

    Het is een informele bijeenkomst die in het teken staat van kennismaken met elkaar en met Rotary. Er is ruimte voor het uitwisselen van verwachtingen en ervaringen. De lunch is bij het programma inbegrepen. Deelname is gratis.

    Ben je “nieuw” Rotarylid en wil je ook graag aan de bijeenkomst meedoen? Meld je dan uiterlijk 15 januari aan bij Victor Sterk, onze districtssecretaris.

  • NIEUWSBRIEF JEUGDUITWISSELING

    Op dit moment zijn er 18 Nederlandse jongeren op jaaruitwisseling. Verdeeld over USA, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Finland, Spanje, Italië en zelfs Indonesië beleven ze elk hun ‘lifetime in a year’. Het is een wederkerig programma dus er zijn uit die landen ook 18 exchangestudents hier in Nederland.

    Er zijn 30 nieuwe aanmeldingen voor Rotary's uitwisselingsprogramma voor volgend jaar. Een aantal van deze jongeren is nog op zoek naar een sponsorclub. Interesse als club? Mail ons: interesse@rotaryyep.nl of kijk op onze app wat het allemaal inhoudt en oplevert.

     

    LEES VERDER...
  • NIEUWE DISTRICTSCOMMISSIE LEDENBELEID

    Het Rotarydistrict 1590 heeft een nieuwe districtsledencommissie. Deze commissie is opgeleid en staat klaar om Rotaryclubs - die kampen met aanhoudend ledenverlies – te helpen nieuw enthousiasme, een nieuwe dynamiek en natuurlijk groei te hervinden.

    De leden van deze commissie zijn:

    • Jaap T.B. Bos, Rotary Groningen (voorzitter)
    • Marc Steenhuis, Rotary Winschoten
    • Jacolien Visscher, Rotary Oosterwolde
    • Bodo Agterhof, Rotary Heerenveen

    Jacolien, Bodo, Jaap en Marc stellen zich graag persoonlijk aan u voor:

    LEES VERDER...
  • DISCON

    Staat de districtsconferentie (DISCON) op 25 mei 2024 al genoteerd in je agenda? De DISCON is hét Rotaryfeest voor alle Rotary- en Rotaractleden in ons district. De Discon van dit Rotaryjaar zal “Energie” als thema hebben. Het wordt een afwisselend programma van 11.00 uur tot 17.00 uur, dat start met twee bekende sprekers op het gebied van energie en energietransitie in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Vervolgens is er in de middag een keuzeprogramma waaraan o.a. het Veenkoloniaal Museum, Groningen Seaports, the New Energy Coalition en Avitec meewerken.

    We rekenen op de komst van veel leden van alle clubs uit ons district. Ook niet-Rotarians zijn van harte welkom.


    1 / 7
  • CLUBBIJDRAGE ROTARY FOUNDATION

    Net als in voorgaande jaren hebben alle clubs in ons district in het afgelopen jaar bijgedragen aan The Rotary Foundation. De Rotary Foundationcommissie is verheugd te kunnen melden dat het daardoor mogelijk was bijna alle aanvragen voor een districtsgrant te honoreren. Maar liefst 17 clubs hebben een of meer aanvragen ingediend. Om te zorgen voor een gelijke verdeling is van elke club één aanvraag toegekend.

    In november hebben alle clubs in het district de brief van de Rotary Foundation ontvangen met het verzoek de bijdrage voor het Rotaryjaar ‘23/’24 over te maken. Ik wil dan ook alle clubs van harte aanmoedigen om aan dat verzoek te voldoen.

  • SAVE THE DATE

     

    • 20 januari 2024 nieuweledenbijeenkomst
    • 16 maart 2024 het PETS, een training seminar voor inkomende voorzitters
    • 20 april 2024 districtsassembly/algemene ledenvergadering
    • 25 mei 2024 discon