© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Youth Service

Beste clubbestuurders,

Als District Jeugd Commissaris heb ik het genoegen u bij te praten over een onderdeel van Youth Service, één van de 5 pijlers van Rotary International. Natuurlijk geeft iedere Rotaryclub een eigen invulling aan deze Avenue, maar in dit geval gaat het om de uitwisselingsprogramma’s.

Jaarlijks reizen ruim 8500 jongeren de wereld over dankzij de uitwisselingsprogramma’s die Rotary hen biedt. Ook ons land participeert hierin. De MDJC (Multi District Jeugdzaken Commissie), in deze het aanspreekpunt voor Rotary International , coördineert met haar commissies deze uitwisselingen.

Over welke programma’s hebben we het? zie voor meer informatie: http://rotary.nl/yep/ Short Term : kortdurende uitwisselingen, bestaande uit Family to Family en Zomerkampen. Long Term : jaaruitwisselingen.

Hoe is het in ons District gesteld?

De drie Rotaryclubs in Bergen op zoom, Rotaryclub Etten-Leur hebben dit jaar Zomerkampen georganiseerd samen met Family 2 Family zijn er 29 uitwisselingen geweest.

RC Dordrecht heeft een jaarkind uitgezonden. Tijdens de Assembly van 2017 is het besluit genomen om deze activiteiten in ons district gedurende 5 jaar te stimuleren en te ondersteunen met een bedrag van 5000 euro /jaar(1000 Euro/regio)

In het nieuw Rotaryjaar worden twee jaarstudenten uitgezonden door RC Rucphen-Zundert en RC Middelburg.

De Zomerkampen en Family2Family aantallen zijn nog niet bekend.

 

Waarom zijn uitzendingen zo waardevol?

Jongeren zijn drie weken of een jaar alleen van huis en leren zichzelf kennen. Zij treden uit hun comfortzone en leren ook daar veel van. Als toekomstige leidinggevenden oefenen zij hun skills op dit gebied. Zij zijn ambassadeurs van Rotary en van Nederland. Bovendien vinden wij onder hen onze potentiële toekomstige nieuwe leden.

Wij zijn altijd bereid om uw club nadere uitleg te geven.

Met vriendelijke groet,

Hans Lambeek

District Jeugd Commissaris

E: hanslambeek@gmail.com

T: 06-533 93 016

Mede namens Christine Barnhard Regio Jeugd Commissaris Regio 1

Henk van den Berg Regio Jeugd Commissaris Regio 2

Esther Langenhuizen Regio Jeugd Commissaris Regio 3

Frits Rohof Regio Jeugd Commissaris Regio 4

Nicole de Laet Regio Jeugd Commissaris Regio 5