© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary DHJ steunt de Stadscaming
Tour de Soes 2024
Tour de Soes 2024
Leden van RC Den Helder-Julianadorp staan op de krat
Opstaan tegen lymfeklierkanker

Rotaryclub Den Helder-Julianadorp heet u van harte welkom op haar website

Iedereen die ophoudt met leren is oud, of je nu twintig bent of tachtig. Iedereen die blijft leren blijft jong. Het belangrijkste in het leven is om je gedachten jong te houden


Was getekend Henry Ford (inderdaad, die van die T-Ford die je in alle kleuren kon krijgen zolang het maar zwart was).

Een stevige uitspraak. Je hebt er meteen beeld bij. Het is lastig om het er niet mee eens te zijn. Van bewegen kennen we de positieve effecten eigenlijk al goed, maar het positieve effect van trainen van je hersens is veel minder algemeen bekend. Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de impact van je steeds blijven ontwikkelen of om je hersens te trainen. Lezen, puzzelen, schrijven, analyseren, luisteren …. Leren.

Leren kan letterlijk een opleiding of cursus zijn, maar je kunt ook leren door goed te luisteren, door inzichten van een ander te laten indalen voordat je je eigen mening geeft. Leren kun je doen door dingen te doen die je niet eerder hebt gedaan en die misschien onwennig aanvoelen. Zoals Pippi Langkous ooit zei ..

ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan

Wat een heerlijke spontaniteit van iemand die zich openstelt voor het onbekende. Leren doen we bij de Rotary Den Helder-Juliandorp door eigen lezingen te geven, gastlezers te ontvangen en bedrijven/verenigingen/initiatieven te bezoeken en te leren van wat ze daar doen en hoe het zo gekomen is. Je hebt daarnaast ook het psychologische effect dat als je nieuwe dingen meemaakt je eerder het idee hebt een leuke dag te hebben gehad of dat er veel meer bewustzijn van tijd is.

Stel je open om te leren. Bij je vereniging, familie of vrienden. Doe eens iets (spontaan) terug, stel een vraag of wacht met het geven van een antwoord. Geef eens een compliment. Het zijn allemaal onderdelen die je tegenkomt als je lid bent van een Rotary, maar wat mij betreft bij veel meer gelegenheden. Neem het 4-way principe mee in je achterzak …

-        Is het waar?

-        Komt het alle betrokkenen ten goede?

-        Is het billijk (fair) voor alle betrokken?

-        Bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap?

Blijf jong zo lang als je kunt. Leer !

Arvid Tesselaar

Voorzitter 2023-2024

Den Helder staat op de krat!

Drie van onze leden hebben zich in 2023 ingespand voor de actie: "Den Helder staat op de krat". Ze zwaren betrokken bij de organisatie en/of hebben daadwerkelijk drie uur lang op een krat gestaan, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Dat goede doel was vorig  jaar Lymph@Co, en om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de strijd tegen lymfeklierkanker. 

Tour de Soes 2024, Fietsen voor het goede doel.


Op zondag 7 juli wordt de editie van 2024 van de Tour de Soes verreden. Deze rit wordt georganiseerd door vier lokale Rotaryclubs: Harenkarspel, Den Helder-Julianadorp,  Dijk en Waard en Heerhugowaard-Langedijk.

De routes gaan langs de mooiste plekjes van onze Noordkop en er kan vertrokken worden van vier verschillende opstappunten en je kunt kiezen uit 3  afstanden:  30, 60 of 120 kilometer. Alle soorten fietsen zijn toegestaan.

De opbrengst komt regionaal geheel ten goede aan jeugd, educatie en groepen in de samenleving die het moeilijk hebben.