© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary Den Helder - Julianadorp steunt slachtoffers crisis Oekraïne
Rotary DHJ steunt wederom de Stadscaming
Tour de Soes
Tour de Soes 2022

Rotaryclub Den Helder-Julianadorp heet u van harte welkom op haar website

Voorzitter

Ons thema voor dit jaar: Terug naar normaal! 

En wat is dan normaal vraag je je soms weleens af in deze bijzondere tijd…? Waar we langzaam de voor velen in onze maatschappij maar ook binnen onze eigen Rotaryclub vervelende periode met lockdowns, afstandhouden etc. naar de achtergrond verdringen, hebben we nu met de volgende ontwrichtende situatie te leven. Oorlog met veel menselijk leed en een ongekende impact op de gehele wereld. 

Juist nu is het belangrijk dat we er zijn voor elkaar en dat we doen wat mogelijk is om het leven van een ander enigszins op te vrolijken of situaties draaglijker te maken. Dat doen we met elkaar binnen de club door enerzijds ons te verdiepen in de ander en daardoor meer verbinding te creëren. Anderzijds door met elkaar kleding in te zamelen, drankjes te verkopen bij lokale evenementen, de handen uit de mouwen te steken voor die instanties die onze hulp kunnen gebruiken, etc. Dát is normaal. Met de opbrengsten meer en meer instanties kunnen helpen met een financiële bijdrage om lokaal en zeker ook ver weg het leven van mensen wat leuker te maken: ook dat is normaal. 

Ik realiseer me dat normaal een relatief begrip is en dat tijden veranderen maar sommige zaken zijn echt niet normaal en daar moeten we niet aan willen wennen. 

Voor en door elkaar, waarbij we zeker ook plezier mogen maken! 

Marcel Molenaar 

Voorzitter 2022-2023

Steun de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne

Ook de Rotary Den Helder - Julianadorp steunt de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne.  Wij hebben besloten de opbrengsten van onze kledinginzameling tot en met 4 juli ten goede te laten komen aan de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne. Het geld dat we inzamelen zullen we onder andere overmaken aan Rotaryclubs in de grensregio met de Oekraïne (Slowakije). Deze zijn ter plaatste en geven aan vooral geld nodig te hebben, om daar tegen lagere prijzen die spullen te kopen waaraan behoefte is (vooral levensmiddelen, baby- en kleuterverzorging en medische en eerste hulp-artikelen). Zo is de meest effectieve hulp mogelijk. Daarnaast gaan we natuurlijk kijken hoe we lokaal in Den Helder en Julianadorp kunnen ondersteunen bij de de opvang van vluchtelingen.

U kent ze wel, onze gele kledingbakken. Wij vragen u daarom de kleding die u weggooit toch vooral in onze gele containers te doen! Zo draagt u bij aan de hulp.

Op onze website vindt u waar deze containers staan in Den Helder en Julianadorp. Wel graag de kleding verpakken in afgesloten zakken.

Bij voorbaat dank!!!

NB: s.v.p. geen dekbedden, slaapzakken en kussens in de containers doen, want deze zijn heel moeilijk te verwerken.

Tour de Soes 2022

Op zondag 3 juli wordt de editie van 2022 van de Tour de Soes verreden. Deze rit wordt georganiseerd door vijf lokale Rotaryclubs: Harenkarspel, Den Helder-Julianadorp, Anna-Paulowna, Dijk en Waard en Heerhugowaard-Langedijk.

De routes gaan langs de mooiste plekjes van onze Noordkop en er kan vertrokken worden van vijf verschillende opstappunten en je kuntkiezen uit 3 of 4 afstanden: (15) 30, 60 of 120 kilometer. Alle soorten fietsen zijn toegestaan.

De opbrengst komt regionaal geheel ten goede aan jeugd, educatie en groepen in de samenleving die het moeilijk hebben.