© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary Den Helder - Julianadorp steunt slachtoffers crisis Oekraïne
Rotary DHJ steunt wederom de Stadscaming
Tour de Soes
Tour de Soes 2022

Rotaryclub Den Helder-Julianadorp heet u van harte welkom op haar website

Voorzitter

Dit Rotaryjaar staat in het teken van Joie de Vivre, Vier het leven!

Na de periode die (hopelijk nu echt) achter ons ligt, waarin we ons bewust werden hoe kwetsbaar we met z’n allen zijn, is het tijd om weer te vieren! Dit doen we niet alleen voor onszelf maar juist ook voor de kwetsbare groepen in onze samenleving.

We kunnen bijdragen aan het geluk van anderen door de dingen die we doen. Voor onze club betekent dat bijvoorbeeld bijdragen aan de Stadscamping Den Helder, wat een ontzettend mooi initiatief om een vakantie te vieren met iedereen die dat wil op een prachtige plek in Den Helder.

Ook hebben we een bijdrage geleverd aan een bed-fiets in Noordwest Ziekenhuis. De mensen op de dialyse- afdeling worden hierdoor niet beter maar hun tijd daar wordt wel leuker. Ook in India hebben we weer mooie bijdragen kunnen leveren aan de watervoorzieningen en de mogelijkheden voor kinderen om naar school te gaan.

Mijn wens voor dit jaar is dat we dit jaar stilstaan bij de leuke dingen, de kleine geluksmomentjes in ons leven en dat van anderen. Daarbij vieren we ook als club met elkaar het leven door veel leuke dingen te doen.

Op naar een topjaar!

Melanie Schintz - Privée

Voorzitter 2021-2022

Steun de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne

Ook de Rotary Den Helder - Julianadorp steunt de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne.  Wij hebben besloten de opbrengsten van onze kledinginzameling tot en met 4 juli ten goede te laten komen aan de slachtoffers van de crisis in de Oekraïne. Het geld dat we inzamelen zullen we onder andere overmaken aan Rotaryclubs in de grensregio met de Oekraïne (Slowakije). Deze zijn ter plaatste en geven aan vooral geld nodig te hebben, om daar tegen lagere prijzen die spullen te kopen waaraan behoefte is (vooral levensmiddelen, baby- en kleuterverzorging en medische en eerste hulp-artikelen). Zo is de meest effectieve hulp mogelijk. Daarnaast gaan we natuurlijk kijken hoe we lokaal in Den Helder en Julianadorp kunnen ondersteunen bij de de opvang van vluchtelingen.

U kent ze wel, onze gele kledingbakken. Wij vragen u daarom de kleding die u weggooit toch vooral in onze gele containers te doen! Zo draagt u bij aan de hulp.

Op onze website vindt u waar deze containers staan in Den Helder en Julianadorp. Wel graag de kleding verpakken in afgesloten zakken.

Bij voorbaat dank!!!

NB: s.v.p. geen dekbedden, slaapzakken en kussens in de containers doen, want deze zijn heel moeilijk te verwerken.

Tour de Soes 2022

Op zondag 3 juli wordt de editie van 2022 van de Tour de Soes verreden. Deze rit wordt georganiseerd door vijf lokale Rotaryclubs: Harenkarspel, Den Helder-Julianadorp, Anna-Paulowna, Dijk en Waard en Heerhugowaard-Langedijk.

De routes gaan langs de mooiste plekjes van onze Noordkop en er kan vertrokken worden van vijf verschillende opstappunten en je kuntkiezen uit 3 of 4 afstanden: (15) 30, 60 of 120 kilometer. Alle soorten fietsen zijn toegestaan.

De opbrengst komt regionaal geheel ten goede aan jeugd, educatie en groepen in de samenleving die het moeilijk hebben.