© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Eerste beroepenmarkt in de Liemers

PERSBERICHT d.d. 30 maart 2016

SPEEDDATEN MET PROFESSIONALS

Op dinsdag 5 april 2016 vindt bij Hotel Van der Valk in Duiven voor de eerste maal een beroepenavond plaats voor leerlingen. Leerlingen en ouders kunnen kennis maken met professionals uit de regio.

De Rotaryclubs Zevenaar en Duiven organiseren samen met het Candea College en het Liemers College ‘speeddaten met professionals’. Tussen 18.30 - 20.30 uur kunnen leerlingen van havo 4 en vwo 5 in gesprek gaan met beroepsbeoefenaren met zeer uiteenlopende beroepen in verschillende richtingen. Leerlingen uit andere klassen van deze scholen zijn natuurlijk ook welkom.

Waarom ‘speeddaten met professionals’?

Leerlingen die een duidelijk doel voor ogen hebben, zijn meer gemotiveerd om te leren en zich te ontwikkelen. We willen onze leerlingen stimuleren om te ervaren wat er mogelijk is én na te denken over wat ze willen bereiken.

Op deze avond krijgen de leerlingen een beeld van wat de toekomst hen te bieden heeft. Ze gaan in gesprek met professionals en kunnen de meest uiteenlopende vragen stellen, zoals:

·

Waarom hebt u voor dit beroep gekozen?

·

Wat maakt het beroep zo aantrekkelijk?

·

Hoe ziet een werkdag eruit?

·

Welke kwaliteiten, vaardigheden en houding heb je nodig?

·

Welke studie hebt u hiervoor gevolgd?

·

Én natuurlijk: ‘wat verdient het’

Er doen zeker 75 professionals van verschillende beroepen mee!

Wij ontmoeten u graag bij ‘speeddaten met professionals’.

_____________________________________________

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u bellen met Mirjam Konings: 0316-367800 of mailen naar m.konings@candea.nl