persbericht

Quizze/Users/pauleijgendaal/Desktop/Schermafbeelding 2016-12-01 om 11.46.27.pngn voor het goede doel bij de Rotaryclub

Etten-Leur brengt serviceclubs bij elkaar

ETTEN-LEUR - Ruim 370 kinderen, die anders misschien door de Goedheiligman zouden worden vergeten, krijgen nu zeker een cadeau. De opbrengst van de jaarlijkse IQ-quiz van Rotaryclub Etten-Leur komt namelijk ten goede aan de Sinterklaasactie van de club. 

Afgelopen vrijdagavond heeft de quiz plaatsgevonden in Nieuwe Nobelaer. De grote zaal was gevuld met bijna 300 deelnemers, allen leden van West-Brabantse serviceclubs. 

De hersenen werden flink aan het werk gezet bij de quizvragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Hoe noemt men volgens De Dikke van Dale het merkteken om bij de kassa de eigen boodschappen af te scheiden van die van de vorige klant? 

Met hoeveel voorsprong won zwemmer Ferry Weertman goud op de 10 km open water in Rio? Behalve taal en sport was er ook aandacht voor onderwerpen als gamefiguren, dierenogen en Amerikaanse Presidenten. 

Dansende jeugdleden van Trivium Sport & Dance gaven een sprankelend optreden bij het onderwerp Hip Hop. Alle leden van Rotaryclub Etten-Leur zorgden ervoor dat de avond op rolletjes liep. 

De clubleden zijn vol lof over het feit dat ze al meer dan twintig jaar op zoveel deelnemende teams kunnen rekenen. Ook danken zij de sponsoren voor de vele mooie prijzen die met het Rad van Avontuur te winnen waren.

De winnaar van de fiets hoefde geen taxi meer te bestellen. Rotaryclub Etten-Leur is trots op het succes van de quizavond. De onderlinge contacten tussen de diverse serviceclubs konden in een gezellige sfeer worden aangehaald. 

Uiteindelijk ging het team van Rotaryclub Roosendaal Centrum met de wisselbeker naar huis. Maar de grootste winnaars zijn straks de blije kinderen.