• Bart Peters Voorzitter 2020-2021
  • Gilze-Rijen helpt
  • Loc Hal Tilburg
  • Project Ouderkamer Basisschool AZC
  • Nieuwe inrichting Ouderkamer AZC Basisschool
  • In actie voor school AZC Prinsenbos
  • Fire Side Fellowship
  • Rotary pimpt tuintjes bij Basisschool AZC Prinsenbos
  • Wij steunen ShelterboxShelterbox
Welkom! Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei is actief in de gemeente Gilze en Rijen, Dongen, Alphen, Chaam en Baarle-Nassau.

Uitgelicht

75 jaar bevrijding van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot

In oktober 1944 werden Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot bevrijd van de Duitse overheersing. Engelse en Poolse militairen zorgden ervoor dat de vrijheid weer terug was en dat met de wederopbouw kon worden begonnen. We zijn nu 75 jaar verder en kijken terug op wat deze vrijheid ons heeft gebracht. We weten inmiddels ook hoe belangrijk vrijheid is. Daarom is dit 75-jarig jubileum een mijlpaal om stil bij te staan en te herdenken, ons te bezinnen, maar zeker ook om dit te vieren.

Programma
De projectgroep “75 jaar Vrijheid Gilze Rijen” heeft voor de periode oktober 2019 t/m mei 2020 een activiteitenprogramma samengesteld, waarbij we samen met alle inwoners van de gemeente Gilze en Rijen, overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en al diegenen die zich hebben ingezet voor het behouden van die vrijheid, bij deze mijlpaal kunnen stilstaan.
Zie voor verdere info onderstaande button en de introductiefilm

Wessel van Wanrooij, student aan de Filmacademie heeft een film gemaakt over Vrijheid  in opdracht van onze gemeente Gilze en Rijen. Klik hier om te kijken

Nieuw: documentaire "Overleven in de schaduw van het vliegveld".
Deel1 en Deel 2

Programma

Rotary Wie en Wat ?

Wie zijn wij ?

Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei is een serviceclub waarvan leden zich met hun professionele beroepservaring en netwerken met hart en ziel inzetten voor regionale maatschappelijke doelen en internationale humanitaire projecten. Het motto daarbij is: "Service above Self". Door de verschillende achtergronden en beroepen van de leden is de diversiteit hoog. Het internationale project  "Help Polio de wereld uit" wordt ieder jaar ondersteund. Al enige jaren zet Rotary zich in voor de basisschool van het Asielzoekers Opvang Centrum Prinsenbos.  Zie ook hierboven onder Activiteiten.

Voor een indruk van andere Rotary activiteiten: Rotaryhelpt.nl

Wij zijn netwerkpartner van https://www.vipvoorelkaar.nl/

Jaarlijks organiseren wij een Kerstpakkettenactie  ten behoeve van alleenstaanden en gezinnen die van een zeer bescheiden inkomen moeten rondkomen. Ruim 220 pakketten vinden hun weg naar de doelgroep, in samenwerking met gemeenten, sponsors, Gilze-Rijen Industrieel Contact  en kerkelijke instellingen.  Wilt u ook een bijdrage geven aan de actie te geven in 2020 , neem dan contact op met ons secretariaat via email eusdehaas@live.com.  

Heb je belangstelling om lid te worden? Stuur dan een mail naar de secretaris op bovenstaand emailadres.

Rotary

volg ons op twitter @RotaryGRDV