• Loc Hal Tilburg
  • Project Ouderkamer Basisschool AZC
  • Nieuwe inrichting Ouderkamer AZC Basisschool
  • Marjan van Nistelrooij Club President 2019-2020
  • In actie voor school AZC Prinsenbos
  • Bezoek aan Dassemus
  • Fire Side Fellowship
  • Rotary pimpt tuintjes bij Basisschool AZC Prinsenbos
  • Wij steunen ShelterboxShelterbox
Welkom bij Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei. Wij zijn actief in Gilze, Rijen, Hulten, Molenschot, Dongen, Alphen, Chaam en Baarle-Nassau.

Nieuws

75 jaar bevrijding van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot

In oktober 1944 werden Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot bevrijd van de Duitse overheersing. Engelse en Poolse militairen zorgden ervoor dat de vrijheid weer terug was en dat met de wederopbouw kon worden begonnen. We zijn nu 75 jaar verder en kijken terug op wat deze vrijheid ons heeft gebracht. We weten inmiddels ook hoe belangrijk vrijheid is. Daarom is dit 75-jarig jubileum een mijlpaal om stil bij te staan en te herdenken, ons te bezinnen, maar zeker ook om dit te vieren.

Programma
De projectgroep “75 jaar Vrijheid Gilze Rijen” heeft voor de periode oktober 2019 t/m mei 2020 een activiteitenprogramma samengesteld, waarbij we samen met alle inwoners van de gemeente Gilze en Rijen, overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en al diegenen die zich hebben ingezet voor het behouden van die vrijheid, bij deze mijlpaal kunnen stilstaan.
Zie voor verdere info:  http://75jaarvrijheidgilzerijen.nl/ en de introductiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=nTQVbm4rCzM&feature=youtu.be

Nieuws van de Club

GILZE - Het speelplein van de basisschool op AZC Prinsenbos in Gilze kreeg een complete opknapbeurt. Een groot aantal leden en vrijwilligers van Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongevallei staken de handen uit de mouwen in samenwerking met sponsors.Lees hier verder.

Bezoek school

Rotary Wie en Wat ?

Wie zijn wij ?

Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei is een serviceclub waarvan leden zich inzetten voor regionale maatschappelijke doelen en internationale humanitaire projecten. De leden hebben verschillende achtergronden en beroepen. Zij zetten zich met hun professionele beroepservaring, kennis en netwerken met hart en ziel vrijwillig  in voor projecten onder het motto "Service above Self". Naast regionale projecten neemt de club ook deel aan fundraising voor internationale projecten zoals "Help Polio de wereld uit", Flor Ayuda, Home of Good Hope in Namibie en de basisschool van het Asielzoekers Opvang Centrum Prinsenbos.  Zie ook hierboven onder Activiteiten.

Voor een indruk van andere Rotary activiteiten: Rotaryhelpt.nl

Jaarlijks organiseren wij een Kerstpakkettenactie  ten behoeve van alleenstaanden en gezinnen die van een zeer bescheiden inkomen moeten rondkomen. Ruim 220 pakketten vinden hun weg naar de doelgroep, in samenwerking met gemeenten, sponsors, Gilze-Rijen Industrieel Contact  en kerkelijke instellingen.  Als u geinteresseerd bent om een bijdrage aan de actie te geven in 2019 , dan kun je  contact opnemen met ons secretariaat via email eusdehaas@live.com.  

Heb je belangstelling om lid te worden? Stuur dan een mail naar de secretaris op bovenstaand emailadres.

Rotary

volg ons op twitter @RotaryGRDV