• In actie voor school AZC Prinsenbos
  • In actie voor school AZC Prinsenbos
  • Dassemus
  • Fire Side Fellowship (foto Gert van den Berg)
  • Rotary pimpt tuintjes bij Basisschool AZC Prinsenbos
  • Rotary pimpt tuintjes bij Basisschool AZC Prinsenbos
  • Expositie Rotarian Jan Doms
  • Cultuurverkenning Landgoed de Utrecht
  • Wij steunen ShelterboxShelterbox
Welkom bij Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei. Wij zijn actief in Gilze, Rijen, Hulten, Molenschot, Dongen, Alphen, Chaam en Baarle-Nassau.

Basisschool AZC Prinsenbos

GILZE - Het speelplein van de basisschool op AZC Prinsenbos in Gilze kreeg een complete opknapbeurt. Een groot aantal leden en vrijwilligers van Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongevallei staken de handen uit de mouwen in samenwerking met sponsors en Hovenier Henk van Trier Advies en Onderhoud uit Haaren. Jan Hoevenaars van Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongevallei vertelt dat de leden in actie zijn gekomen na een oproep van het AZC in 2015. ,,Het schooltje dat de gemeente had geleverd zag er prima uit. Maar het erf moest nodig worden opgeknapt."

Twintig leden brachten 50 gesponsorde kubieke meter houtsnippers aan, de zandbak werd ververst en de schutting opengewerkt. Verder plaatsten de leden plaatsen onder meer speeltoestellen, moestuinbakken, een overdekte fietsenstalling en schutting en gingen ze aan de slag met schilderwerk.   

Bezoek school

Rotary Kerstpakkettenactie 2018

In december 2018 organiseren wij voor de 17e keer de Kerstpakkettenactie  ten behoeve van alleenstaanden en gezinnen in de gemeenten Gilze en Rijen, Dongen, Alphen en Chaam die van een zeer bescheiden inkomen moeten rondkomen. Ruim 220 pakketten vinden hun weg naar de doelgroep, in samenwerking met gemeenten, sponsors, Gilze-Rijen Industrieel Contact  en kerkelijke instellingen.  Als u geinteresseerd bent om een bijdrage aan de actie te geven in 2018 , dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat via email RotaryGRDV@outlook.com  of via het adres in de gemeentegids van de Gemeente Gilze en Rijen onder de rubriek Serviceclubs. Wij bedanken alle gulle sponsors en deelnemers voor hun bijdragen aan deze actie.

 

Wie zijn wij ?

Rotary Club Gilze-Rijen en Dongevallei is een serviceclub waarvan leden zich inzetten voor regionale maatschappelijke doelen en internationale humanitaire projecten. De leden hebben verschillende achtergronden. Zij zetten zich met hun professionele beroepservaring, kennis en netwerken met hart en ziel in voor projecten onder het motto "Service above Self". Naast regionale projecten neemt de club ook deel aan fundraising voor internationale projecten zoals "Help Polio de wereld uit", Flor Ayuda, Home of Good Hope in Namibie en de basisschool van het Asielzoekers Opvang Centrum Prinsenbos.  Zie ook hierboven onder Activiteiten

 Voor een indruk van andere Rotary activiteiten: Rotaryhelpt.nl

Rotary

volg ons op twitter @RotaryGRDV