© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Hatka

HATKA

Woensdagavond vond in Brinkmann Haarlem een regionale rotarybijeenkomst plaats in het kader van de zogeheten HATKA-activiteiten. HATKA is de afkorting van de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede. 

Haarlem is een mooie en welvarende stad. Toch leeft er gemiddeld ca. 1 op de 10 kinderen onder de armoedegrens, met alle risico’s van dien voor hun ontwikkeling op gebied van gezondheid, welzijn, opleiding en werk. Zo kan armoede generaties lang blijven bestaan. De Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede bundelt de krachten van diverse organisaties om dit te doorbreken. 

Een van die organisaties is Rotaryclub Heemstede. Namens die organisatie bood Monica Versteegh een cheque aan van € 1.500 aan Joris Obdam en Annemarie van der Linden namens HATKA. Dat is een deel van de opbrengst van de Openluchtbioscoop die begin september in Heemstede plaatsvond. 

Dit geld is bestemd voor projecten in de Boerhaavewijk van Haarlem, een van de gebieden waar deze problematiek speelt. Drie bijzondere projecten waar het geld naar toe gaat zijn: een opknapbeurt van Wijkcentrum de Ringvaart, het geven van taallessen door de Stichting Samen Haarlem en de Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving.