© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Ik wil eens kennismaken

Welkom bij de jongste Rotary Club van Nederland

’’Bij ons vind je een groep nuchtere, energieke en leergierige mensen die elkaar vooruit wil helpen en iets wil betekenen voor onze samenleving. Dat maakt deelname ontzettend interessant."

- Jelle Stelpstra, voorzitter

Onze Activiteiten

De club organiseert jaarlijks acties die geld genereren voor de financiering van grotere maatschappelijke projecten. Ook zetten wij ons actief in bij meer kleinschalige 'Doedagen'. Goed voor mens en milieu, maar ook voor het vergroten van de onderlinge verbondenheid.

Ieder kind verdient een cadeau

Om gezinnen in financiële nood te ondersteunen, hebben wij in 2020 voor de decembermaand massaal speelgoed ingezameld die in mooie pakketten via de Voedselbank Goeree-Overflakkee zijn verspreid. 

De magie van groen 

Dit voorjaar sloten wij ons aan bij NLdoet, waarbij wij de biologische bloemen- en fruittuin van Plukhoek Mookhoek weer klaar maakten voor een nieuw, bloeiend seizoen. 

Behoud van cultuurhistorische waarde

Aan ons eerste grotere project wordt op dit moment hard gewerkt. In samenwerking met Natuurmonumenten voor het prachtige eiland Tiengemeten, het centrum van ons 'werkgebied', midden in het Haringvliet.  

Volg onze activiteiten

Bijeenkomsten 

Wij doen de dingen graag een beetje anders. Onze club is er voor jonge professionals en sluit aan bij hun manier van leven. We hanteren de kerngedachte van Rotary, maar richten de club in op onze eigen, flexibele manier: laagdrempelig, met veel aandacht voor het teamgevoel.

Onze bijeenkomsten zijn tweewekelijks, op een donderdagavond. Soms onder het genot van een hapje, vaak met een drankje. Vriendschap, kennis delen en onze wereld vergroten zijn belangrijke pijlers van ons programma. We ondernemen groepsactiviteiten, de leden verzorgen presentaties, een bedrijfsbezoek, of we nodigen een interessante gastspreker uit.

En wij steken onze handen uit de mouwen om een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving. Dat varieert van kleinere, hands-on activiteiten tot grotere fundraising projecten.

Samen kom je verder.

Ik wil kennismaken

Waarom Rotary? 

Rotary is geen businessclub. Natuurlijk komt het voor dat leden zakelijk iets voor elkaar kunnen betekenen, maar wij zien dat als een bijzaak. Je wordt lid van een Rotary club om andere redenen.

Omdat het een breed, interessant netwerk is dat inzicht biedt in verschillende mensen, culturen en organisaties. Omdat het jouw kennis verbreedt én omdat je je met anderen wilt inzetten voor goede doelen. Samen iets voor de maatschappij betekenen, dat is waar Rotary om draait. Vandaar de naam 'serviceclub'. 

Als lid van Rotary gaat er letterlijk een wereld voor je open. Na het onstaan in 1905 is Rotary uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap. Waar je ook komt, de kans is groot dat er een lokale Rotary Club is. En het mooiste is, je bent overal welkom. Dat is toch een fijn idee.

Ik wil meer informatie

Je bent van harte welkom om een bijeenkomst bij te wonen!