Rotary International

founders van Rotary International

Rond 1900 maakte in Chicago de advocaat Paul P. Harris zich ongerust over de onverschilligheid in de menselijke verhoudingen. Op 23 februari 1905 nodigde hij thuis vier vrienden uit, elk met een ander beroep. Met als doel die verhoudingen te verbeteren. Deze bijeenkomsten werden wekelijks, steeds bij een van deze mensen thuis, gehouden. Later kwam hier de naam Rotary uit voort. Er werden meer mensen uitgenodigd. Op deze manier ontstond de eerste Rotaryclub. Dit groeide uit tot een grote beweging: Rotary International.


Rotary Hilversum-West

Ons Hilversum

Rotary Club Hilversum-West is een van de drie Rotaryclubs van Hilversum. De 24 leden hebben uiteenlopende ervaringen opgedaan in diverse organisaties en zetten zich gezamenlijk in voor projecten in Hilversum en omgeving maar ook in het buitenland, zoals in China, Haïti en Indonesië.

Rotary Hilversum West is ook een vriendenclub. We komen tweewekelijks op maandagavond in Sociëteit De Unie bij elkaar. De avond begint om 18:00 en eindigt omstreeks 20:00 uur. Elke bijeenkomst wordt een spreker uitgenodigd om een voordracht te houden. De onderwerpen die besproken worden, zijn zeer divers.

Lid worden/informatie

Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wil je een keer een bijeenkomst bijwonen om de sfeer binnen Rotary Hilversum-West te proeven en te kijken of Rotary bij jou past en jij bij Rotary? Neem dan contact op met de voorzitter Bert Bruggeman.


Informatie

Clubavond:  maandagavond (1e en 3e ma vd maand))

Tijd:           18:00-20:00 uur

Locatie:      Sociëteit De Unie, ’s-Gravelandseweg 57

Contact:     Bert Bruggeman bb@jarb.nl

Uniek voor RC Hilversum-West:

Tweewekelijkse bijeenkomsten, iedere eerste en derde maandag van de maand van 18:00 tot 20:00