Rotary lid worden?

Wat is Rotary International?

Rotary is een van de grootste NGO’s (niet gouvernementele organisaties) in de wereld. Met 1,2 miljoen leden in 36.000 clubs proberen we wereldwijd, gestoeld op wederzijds begrip en vertrouwen, een bijdrage aan een betere wereld te leveren. We staan niet naast de wereld maar er middenin. Diversiteit in onze beroepsgroepen, achtergrond en leeftijd staan daar borg voor.

Rotary Gooimeer in Huizen

Onze club, de tweede in Huizen, is een goed voorbeeld. We zijn een kleine informele Rotary club van leden met diverse beroepen, zowel mannen als vrouwen. We streven ook culturele diversiteit na.  

We komen wekelijks bij elkaar op woensdagavond van half zeven tot ongeveer half negen.

Rotaryleden hebben vaak een druk en actief sociaal leven. Wij respecteren dan ook dat leden niet iedere week aanwezig kunnen zijn. Het karakter van Huizen, Haven van ‘t Gooi, vind je ook in onze club terug. We hebben een brede maatschappelijke interesse, zijn sociaal geïnteresseerd, we combineren het moderne met het klassieke. Zo geven we invulling aan de vijf hoekstenen van Rotary International: hulp aan de lokale gemeenschap, zoals de activiteiten tegen eenzaamheid onder ouderen, het geven van internationale steun, zoals de projecten voor de school op Sint Maarten en Wandelen voor water in Malawi, de ontwikkeling van jonge mensen via opleiding en internationale uitwisseling, het onderling delen van beroepskennis en natuurlijk het onderlinge persoonlijke contact. Ook richten we ons lokaal en internationaal op het oplossen van de problematiek van plastic vervuiling in ons milieu met onze actie EndPlasticSoup.

Vrijwillig maar niet Vrijblijvend

Rotarian zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Bij diverse activiteiten wordt de inzet van alle leden gevraagd. En voor de diversiteit in onze club vinden we het belangrijk dat de leden een verscheidenheid van ervaring, beroepsgroep en achtergrond meebrengen.

Lid worden?

De meest passende manier om lid te worden is een persoonlijke kennismaking met de club. Als je wilt ontdekken of Rotary Huizen Gooimeer ook jouw leven kan verrijken, neem dan contact op met onze voorzitter Gert-Jan van Dommelen (06-53227713) of met Janny Bakker-Klein (06-51510134) van de Ledencommissie Je kunt ook dit formulier invullen en dan nemen wij z.s.m. contact met je op. We kijken uit naar een kennismaking.

Onze bijeenkomsten

We komen wekelijks op woensdagavond bij elkaar, meestal in Restaurant Aan de Kade, Zomerkade 176, 1273 SR in Huizen, soms ook op een externe locatie bij een excursie.