© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Onze club en onze goede doelen

Over Ons: Rotary Club Huizen Gooimeer

Afbeelding met gras, boom, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Rotary connects the world – Verbinden, Vertrouwen en Vitaliteit

De Rotary Club Huizen Gooimeer is in 1985 door een groep enthousiaste mensen, die zich aangetrokken voelen tot de basisgedachte van de Rotary, opgericht. Met onderlinge vriendschap en dienstbaarheid jegens anderen willen zij hun grote diversiteit aan kennis en beroepservaring niet alleen delen met elkaar, maar zich ook inzetten voor anderen. Daarbij voelen de leden zich in het bijzonder verbonden met de lokale samenleving. De club telt twintig mannen en vrouwen, die wekelijks bij elkaar komen voor een inspirerende clubavond met beroepspresentaties uit eigen kring, leerzame presentaties van externe deskundigen en excursies.

Belangrijke activiteiten voor ons zijn community service en international service: maatschappelijke betrokkenheid tonen door behulpzaam te zijn binnen de Huizer gemeenschap en internationaal door het organiseren van activiteiten voor goede doelen.

Recente voorbeelden daarvan zijn de jaarlijkse Bottertocht en ‘Christmas Carols zingen’ voor ouderen, de actie voor de door orkaan Irma verwoeste Sister Marie Laurence basisschool op Sint Maarten, ‘Wandelen voor water’ actie voor basisschoolleerlingen voor Malawi, en de Nieuwjaarsduik voor plastic afvalscheiding op basisscholen in het kader van het Rotary initiatief EndPlasticSoup.

Eerder realiseerde onze Rotaryclub het historische Vissersmonument in Huizen en organiseerde zij de Rotary Autumn Rally ten bate van de KinderKunstAkademie en het Rotary Bungee-roeien voor zowel de Stichting ALS als voor een zeilboot voor jonge gehandicapte watersporters. In totaal werd in de afgelopen jaren 200.000 euro aan fondsen opgehaald voor het goede doel.

Het jaarthema van Rotary Huizen Gooimeer voor het jaar van 2019-2020 is ‘Verbinden, Vertrouwen en Vitaliteit’ met:

·

Exceptional School voor Sint Maarten.

·

Wandelen voor Water voor de Stichting Chikondi in Malawi.

·

Rotary tegen eenzaamheid met activiteiten zoals de jaarlijkse Bottertocht en het nostalgisch Kerstfeest + actieve deelname bij lokale initiatieven zoals ‘onderdemensenhuizen.nl’, ‘buurten met buren’, ‘koffieschenken in de Marke’ en de ‘Matthäus Passion Huizen’.

·

EndPlasticSoup initiatief met de School & Sport challenge, plastic afvalscheiding op scholen en sportverenigingen, en ‘single-use’ plasticvrije evenementen in Huizen. Dit Rotary initiatief wordt, samen met clubs in Amsterdam, ook wereldwijd door ons gecoördineerd.

·

De Gooise Toer, een Rotary fietstocht t.b.v. de Stichting Het Vergeten Kind.

·

Stichting Babyspullen met ondersteuning van pakketten met spullen voor baby’s in het eerste jaar.

Rotary biedt de mogelijkheid om vanuit onderlinge verbondenheid en vriendschap (fellowship) van betekenis te zijn in de samenleving. Dichtbij, maar ook veraf. Je kunt iets doen waar je goed in bent en waar je jezelf/anderen/de wereld ook daadwerkelijk mee dient.

Vanuit die gedachte organiseren wij onze activiteiten. Volg ons voor het laatste nieuws en de activiteiten op onze website of op facebook. https://www.facebook.com/Rotary-Huizen-Gooimeer-787064478106211/