End Plastic Soup

1 januari:end plastic soup

Lees meer over onze doelstellingen om de plastic vervuiling tegen te gaan.

 

Onderteken oproep minder plastic in Gooi en Vechtstreek

5 november:End Plastic Soup Logo

U kunt de oproep nog steeds tekenen!
Onderstaande betrokken inwoners en organisaties van de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek roepen de colleges van B&W op om beleid te ontwikkelen en een plan van aanpak op te stellen om het gebruik van ‘single-use’ plastic al in 2020 te ontmoedigen.

 

Verslag seminar 7 november

7 november:seminar End Plastic Soup

Seminar End Plastic Soup trok 80 deelnemers. Een inspirerende avond met bijdragen van Go Clean, de Circuleerlingenraad van de Huizermaat, Trasheless.earth en de GAD over plastic reductie, plastic scheiding en recycling.

 

Seminar 'End Plastic Soup' op 7 november 2019

7 november:Seminar 7 november

Op donderdagavond 7 november organiseerde de Rotary het Tweede seminar over End Plastic Soup in de Krachtcentrale. Zie verslag van deze avond in het document hierboven

 

School Challenge

1 oktober:school challenge

Lees meer over de actie om afvalscheiding voor scholen mogelijk te maken en bewustwording bij kinderen te vergroten voor het voorkomen van zwerfafval in de natuur en het verminderen van plastic gebruik.

 

End Plastic Soup in Hamburg

5 juni:Hamburg

Van 1-5 juni 2019 waren 4 leden van Rotary Huizen Gooimeer bij de jaarlijkse Rotary Conventie in Hamburg. End Plastic Soup kreeg veel aandacht.

 

Nieuwjaarsduik 1 januari 2019

1 januari:nieuwjaarsduik

De Rotaryclubs in Huizen zijn het nieuwe jaar fris begonnen met de Nieuwjaarsduik, onderdeel van de School Challenge, de actie om afvalscheiding bij scholen tot stand te brengen.