Welkom op de website van Rotary Leeuwarden-Nijehove

Tasjes met verrassing

De tasjes waren voor mensen die het moeilijk hebben gehad


Rotary Nijehove heeft 3 en 4 juli driehonderd tasjes met verschillende verrassingen rondgebracht. De actie, die mede namens gemeente Leeuwarden plaatsvond, was bedoeld om mensen die het de afgelopen maanden pittig hadden een hart onder de riem te steken.

De Rotary regelde de tasjes en de inhoud en heeft de gemeente en Amaryllis gevraagd mensen te selecteren die wel eens verrast mochten worden. 

Het eerste tasje gaf Harold Steunebrink (voorzitter RC Nijehove) met wethouder Bert Wassink aan Clarissa. Die vertelde hoe de...............

lees meer

SANTA RUN LEEUWARDEN

1000 stoere lopers voor Stoereloer.

Voor de 7e keer is er een Santa Run georganiseerd door het centrum van Leeuwarden op 21 december 2019 en dit was een geweldig succes met een prachtige opbrengst voor Stichting Stoereloer. 

Start van de Run was om 13.30 u . Vooraf was er een warming-up op het Zaailand om 13.15 u. Na de Run kon men genieten van een groots feest in Neushoorn met optredens van artiesten en nog veel meer. 

Deze keer hebben de 4 Leeuwarder Rotary Clubs en de Rotaract de Run georganiseerd. het goede doel was de Friese Stichting Stoereloer.

Stoereloer is een organisatie waar kinderen op een bijzondere manier in aanraking komen met kunst en cultuur. Ze richten zich voornamelijk op duurzame kunst, ambacht en techniek. 

Ieder jaar organiseren zij in de zomervakantie een kunstzinnige zomerweek waar kinderen uit gezinnen met een kleine portemonnee gratis naar toe kunnen. 

Meer weten over de Stichting kijk dan op www.stoereloer.nl

Volgend jaar is er weer een Santa Run en wordt er weer gelopen voor een goed doel. Wil je meedoen? Hou dan de Santa Run Leeuwarden website vanaf 1 november goed in de gaten. www.leeuwarden.santarun.nl

MEER INFO

Artists in Residence

Drie weken lang waren elf kunstenaars uit verschillende landen in en rond Leeuwarden in de weer met het maken van een kunstwerk.

Het resultaat van een initiatief dat 4 Leeuwarder Rotary Clubs namen zodra bekend werd dat hun stad in 2018 Culturele Hoofdstad zou worden.

Kijk ook op www.rotary.frl Hier vindt u alle info over de kunstenaars.

Lees meer