© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Actie Rotary en Rotaract: 'Skjin Wetter'
lees meer
Koken voor Buurvrouw & Buurvrouw
Lees meer
Rotary Nijehove deelt Paaspakketten uit
RC Leeuwarden Nijehove is partner van jINC
Lees meer over jINC
Santa Run Leeuwarden
Handen uit de mouwen project
PUZZEL '100 JAAR ROTARY IN NEDERLAND
BESTELLEN...
MAANDBRIEF GOUVERNEUR
DISCON 25 mei te Veendam
LEES VERDER...

Welkom op de website van Rotary Leeuwarden-Nijehove

Paastassen met verrassing

Goed gevulde Paastassen voor Leeuwarder gezinnen


Rotary Nijehove heeft 250 goed gevulde Paastassen met verschillende verrassingen rondgebracht. De actie, die mede namens gemeente Leeuwarden plaatsvond, was bedoeld voor financieel kwetsbare gezinnen in Leeuwarden

De Rotary regelde de tasjes en de inhoud en heeft de gemeente en Amaryllis gevraagd mensen te selecteren die wel eens verrast mochten worden. 

Het eerste tasje gaf Ali de Jong (voorzitter RC Nijehove) symbolisch aan wethouder Hein Kuiken. 

lees meer

SANTA RUN LEEUWARDEN

1000 stoere lopers voor Stoereloer.

Voor de 7e keer is er een Santa Run georganiseerd door het centrum van Leeuwarden op 21 december 2019 en dit was een geweldig succes met een prachtige opbrengst voor Stichting Stoereloer. 

Start van de Run was om 13.30 u . Vooraf was er een warming-up op het Zaailand om 13.15 u. Na de Run kon men genieten van een groots feest in Neushoorn met optredens van artiesten en nog veel meer. 

Deze keer hebben de 4 Leeuwarder Rotary Clubs en de Rotaract de Run georganiseerd. het goede doel was de Friese Stichting Stoereloer.

Stoereloer is een organisatie waar kinderen op een bijzondere manier in aanraking komen met kunst en cultuur. Ze richten zich voornamelijk op duurzame kunst, ambacht en techniek. 

Ieder jaar organiseren zij in de zomervakantie een kunstzinnige zomerweek waar kinderen uit gezinnen met een kleine portemonnee gratis naar toe kunnen. 

Meer weten over de Stichting kijk dan op www.stoereloer.nl

Volgend jaar is er weer een Santa Run en wordt er weer gelopen voor een goed doel. Wil je meedoen? Hou dan de Santa Run Leeuwarden website vanaf 1 november goed in de gaten. www.leeuwarden.santarun.nl

MEER INFO

Artists in Residence


Drie weken lang waren elf kunstenaars uit verschillende landen in en rond Leeuwarden in de weer met het maken van een kunstwerk.

Het resultaat van een initiatief dat 4 Leeuwarder Rotary Clubs namen zodra bekend werd dat hun stad in 2018 Culturele Hoofdstad zou worden.

Kijk ook op www.rotary.frl Hier vindt u alle info over de kunstenaars.

Lees meer

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. De 4 Leeuwarder Rotary Clubs zijn lid van CLUB2018