Rotary Nairobi Parklands bezoekt Macheo

Begin oktober 2014 zijn drie leden van Rotaryclub Nairobi Parklands op bezoek geweest bij Macheo. Het was een kort maar zeer vruchtbaar bezoek!

Macheo

Om 9.00 uur was er een kleine ontvangst bij Macheo met Marnix Huis in ‘t Veld, Faith, Jorine en James van Macheo. De Rotarians hadden voor het Childrens Home ook wat eten meegebracht. Marnix kon van alles vertellen en de vele vragen beantwoorden. Ook een kleine rondleiding over de compound vonden ze zeer indrukwekkend. De vragen zagen vooral op impact, hoe worden keuzes gemaakt, wat als Macheo niet de dingen doet die we willen doen. We hebben afgesproken om wat meer achtergrond van het Primary School Program te sturen. Ook waren ze zeer geïnteresseerd in alle projecten die Macheo doet.

Sanitary pads

Daarna gingen we naar één van de rural scholen Rubiru Primary School waar Macheo de girltalk hield die dag en de sanitary pads uitdeelde. Ze waren ontzettend geïnteresseerd, onder de indruk van de omstandigheden voor de kinderen in de scholen. Ook in de girltalk hadden met name Liz en Anju ook daadwerkelijk een bijdrage.

Rotarians Anju en Liz en social worker Fideres van Macheo delen sanitary pads uit

Girltalk

Daarna als een speer naar de sloppenwijk Kiandutu waar Kianjau Primary School ligt. Omdat Macheo ook haar Health projecten in die wijk heeft en vele kinderen van het Children Centre uit Kiandutu komen kregen ze een volledig beeld wat Macheo allemaal doet. Ook in Kianjau warden de Sanitary Pads uitgedeeld en was er de girltalk.

Vlnr de volwassenen op de foto : Faith (Manager Primary School Program Macheo), Madame Florence headteacher Rubiru Primary School, Rotarians Anju en Liz, sociale worker Fideres, coordinator/teacher Macheo Rubiru Primary School, Robert, James