© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

End Polio Now

Oosterwolde, 16 November 2022

1000 bloembollen voor "End Polio Now"


Polio de wereld uit: we zijn er bijna!      

Haulerwijk, 16 november 2022                                                                                                                                                    

We hebben met elkaar weer flink bloembollen gekocht voor de actie “Help polio de wereld uit”, komende woensdagmiddag 16 november om 13.45 uur gaan ze de grond in!

 Deze keer wordt een gemeenteperk aan de Oosterwoldseweg in Haulerwijk opgefleurd met onze tulpen. De kinderen van basisschool De Laweij helpen ons met bollen planten en wethouder Jelke Nijboer houdt een praatje en helpt vast een handje mee.


1 of 5


De opbrengst van de tulpenbollen wordt verdubbeld door de Bill and Melinda Gates Foundation. Sinds 2013 heeft dit al 35 miljoen dollar per jaar opgeleverd en ook de komende 3 jaren zullen ze dit blijven doen. Andere partners zijn Unicef, CDC en de WHO. Voor maar € 0,54 kan een kind voor het leven gevaccineerd worden tegen polio ! 


Polio                                                                                                                      

Polio is een besmettelijke ziekte, die wordt overgedragen door een virus. Het zit in het zenuwstelsel van de mens. Er is geen genezing maar polio kan wel voorkomen worden door vaccinatie. Overal in de wereld is vaccinatie beschikbaar. Zelfs in Afghanistan en Pakistan waar ploegen onder bescherming naar afgelegen dorpen gaan om te voorkomen dat kinderen daar de ziekte krijgen met veel pijn en verlamming tot gevolg. Het zijn de laatste loodjes en Nederlandse tulpen helpen daarbij.

Meer informatie of zelf poliotulpen in de tuin, ga naar: www.endpolionowtulp.nl