© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Even voorstellen ...
lees meer
"End polio now" tulpen geplant in Appelscha
lees meer
Rotary Healthy kids
Meer info
Speeddaten 2021
Info
Rotaryclub Oosterwolde bevestigd nieuwe voorzitter
Motel Westcoast 2021 AFGELAST
info
N381 Healthy Walk 2021 uitgesteld
info
Rotaryfestival 2022
meer info...
ROTARY-PUZZEL LEVERT € 60.000 OP
lees verder...

Rotary opens opportunities, Jan Vledder, voorzitter RcOosterwolde, heet u hartelijk welkom.

Hoe richt de statushouder zijn huis in tijdens de lockdown?

Statushouders wachten vaak lang voordat ze een huis krijgen toegewezen in de gemeente. Als het dan zover is, willen ze ook graag hun huis inrichten en voorzien van de basisvoorzieningen. Maar hoe doe je dat als alle winkels dicht zijn en je niet even voor bestek, kopjes en vaatdoekjes naar de Action kunt gaan?

Binnen Welzijnsorganisatie Scala is er een oproep geplaatst om te kijken of personeelsleden nog materiaal beschikbaar hadden voor statushouders. 

Lampen, bedden, dekbedden, kopjes, bestek, pannen, schoonmaakmateriaal, gereedschap, een televisie, stoelen, tafels en nog veel meer werd binnengebracht bij Scala. Vervolgens zijn deze spullen  weer verdeeld onder de statushouders die dit heel goed konden gebruiken. 

Het bericht om spullen in te zamelen is vervolgens ook gedeeld onder het personeel van de gemeente Ooststellingwerf, personeelsleden van de bibliotheek in Oosterwolde en de Rotary in Oosterwolde.

Vanuit de Rotary kwam er wel een bijzonder aanbod: iemand had een woning verkocht, waarvan de gehele inboedel door de nieuwe bewoner beschikbaar werd gesteld aan de nieuwkomers! 

Vanuit Scala is er een team opgetrommeld bestaande uit twee Scala medewerkers, een vrijwilliger van de Rotary en drie Syrische heren die alle aanwezige spullen uit het huis hebben gehaald. In een ochtend zijn er drie bedden, een bank, twee stoelen, een salontafel, diverse accessoires, beddengoed, schilderijen, stoelen en gordijnen in een vrachtwagen geladen. 

De Syrische mannen hadden de eerste keus en een deel van deze goederen zijn direct naar hun huizen gebracht. De overige spullen konden direct in een huis geplaatst worden waar komende week een nieuwkomergezin komt te wonen.

Er werden nog nooit zoveel koffiepunten opgehaald voor de Voedselbank

Oosterwolde – Het inzamelen van koffiepunten door de Rotaryclub Oosterwolde en de Lionsclub heeft een record aantal koffiepunten opgebracht. Er werden op de inzamelpunten in totaal 416.206 Douwe Egeberts-punten opgehaald.  

Ter vergelijking: in 2020 harkten Lions en Rotary 283.116 punten binnen, in 2019 iets meer: 344.358 en in 2018 kwam het eindtotaal uit op 221.767 punten. ‘Een fantastisch aantal’, zegt Margareth Bahnmüller van de Lionsclub. Het hoge aantal punten heeft hoogstwaarschijnlijk met het aantal thuiswerkers te maken. Douwe Egberts verzilvert de punten in pakken koffie, die ten goede komen aan Voedselbank Ooststellingwerf in Oosterwolde.

Ook het inzamelen van oud- en vreemd geld bracht een stuk meer op. Er is voor 21 kilo aan geld verzameld, waar dit vorig jaar 12,1 kilo was. Met dit geld kunnen ruim zestig personen een oogoperatie krijgen in een derde wereldland.

Speeddaten 2021

Ondanks beperkingen toch speeddaten met leerlingen van het voortgezet onderwijs

Vanuit de Rotary Club Oosterwolde is inmiddels 11 jaar geleden het initiatief genomen om jaarlijks te gaan speeddaten met leerlingen van het voortgezet onderwijs. Op Maandag 8 maart a.s. vindt het speeddaten al weer voor de 11e keer plaats, ditmaal niet in het gemeentehuis te Oosterwolde, maar digitaal.

Info

Facebook