Rotary connects the world, Jan Vledder, voorzitter RcOosterwolde, heet u hartelijk welkom.

Speelgoedpakketten

Donatie 200 speelgoed pakketten

Donatie 200 speelgoedpakketten aan de voedselbank en Scala


De Voedselbank Ooststellingwerf en stichting Scala werden deze week verrast door een donatie van Rotary Club Oosterwolde. De Rotary Club heeft ruim 200 speelgoedpakketten gedoneerd aan de Voedselbank en stichting Scala. Rotary lid Marga Oosterveld kwam eind vorige week met het idee om iets te doen voor kinderen tijdens de coronacrisis. ‘Kinderen ondersteunen die het thuis moeilijk hebben is in deze tijd extra belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst.’ Na een app in de WhatsApp groep kwam de actie al snel op gang en werd er contact gezocht met Mark Wever, de eigenaar van Top 1 Toys in Oosterwolde. 


Mark vond het een nobele actie en gaf ondanks deze periode korting en doneerde vele meters springtouw. Naast speelgoed haalde de Rotary ook lekkers alvast voor tijdens de paasdagen bij de Hema. ‘Het mes snijdt daarmee aan twee kanten want we helpen kinderen die het wat moeilijker hebben en daarnaast ondersteunen we de lokale ondernemer’ vertelt Oosterveld. De pakketten worden deze week verdeeld onder de kinderen van de Voedselbank, bij het maatschappelijk werk, iedereen in beweging en gezinnen die een Stapprogramma volgen bij stichting Scala.


Op de foto van links naar rechts: Gonnie Haverman, coördinator Voedselbank Ooststellingwerf, Mark Wever eigenaar Top 1 Toys, Hester Plomp, directeur bestuurder van Scala, Marga Oosterveld initiatiefnemer Rotary Club Oosterwolde 

Motel Westcoast afgelast

Openluchttheater de Koele Appelscha 20-6-20 gaat niet door !

We kunnen er op dit moment niet omheen. Het coronavirus heeft heel Nederland plat gelegd. Geen school, bars en restaurants zijn gesloten en ook niet naar festivals.. Heel jammer, maar wel noodzakelijk. Deze maatregelen gelden minimaal tot 1 september. Ook ons evenement wordt geraakt door het coronavirus en mag dus hierdoor niet doorgaan.

Maar wij zitten niet stil en gaan ervan uit dat wij volgend jaar dit fantastische evenment alsnog kunnen organiseren. 

Inmiddels hebben alle mensen die tickets hebben gekocht een mail ontvangen met daarin diverse opties.

Info
Facebook