© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Chicago Funk, voorverkoop gestart !
lees meer
Rotary Healthy Walk
Foto's
1000 bloembollen voor "End polio now"
lees meer
Kerst bij de Rotary 2023
Meer info
Rotary Healthy Kids
Lees meer
Rotary Healthy kids
Meer info
Shelterboxen voor Turkije en Syrië
Lees meer
PUZZEL '100 JAAR ROTARY IN NEDERLAND
BESTELLEN...
MAANDBRIEF GOUVERNEUR

 Gerrit Boes,  voorzitter van RcOosterwolde, heet u hartelijk welkom met "Create Hope" als het thema voor dit jaar.

Rotary Healthy Kids 

🍏🍊🌱 Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf zorgt voor levering van groente- en fruitkisten aan kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen. Kinderen ontdekken smaken, leren nieuwe woorden en worden gestimuleerd om gezond te eten. Met beweeglessen, waterdispensers en kookworkshops zet Rotaryclub Oosterwolde en Stichting Scala Welzijn zich in voor een gezonde leefstijl.  👶🍎

Met het Openluchtconcert in De Koele  en met de Rotary Walk worden fondsen gegenereerd om dit project financieel mogelijk te maken.

 .

3e editie N381 Healthy Walk 2024 groot succes!

Voor de derde keer op rij organiseerde de Rotary Club Oosterwolde de N381 Healthy Walk, een evenement dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de regio. Dit jaar was er een bijzondere samenwerking met Ooststellingwerf Beweegt, wat voor een frisse wind zorgde. De start en finish waren dit keer niet meer op de gebruikelijke plek, maar op het parkeerterrein Trambaan in Oosterwolde. Deze verandering bracht niet alleen een nieuwe dynamiek, maar ook meer ruimte voor deelnemers en toeschouwers.

Het wandelevenement bood drie verschillende afstanden: 10, 20 en 30 kilometer, waardoor er voor ieder wat wils was. De opbrengst (2400,-) van de wandeling komt ten goede aan Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf, met als doel hen op een speelse en interactieve manier te leren hoe ze gezond kunnen opgroeien en leven.

De route begon in het centrum van Oosterwolde, waar de sfeer meteen al feestelijk was. Vanaf daar wandelden de deelnemers richting de zuidkant van de Tjonger, door het schilderachtige Buurtschap Buttinga. Vervolgens voerde de tocht door het pittoreske Langedijke en langs de serene omgeving van de Stobbepoel, om uiteindelijk uit te komen bij het gezellige buurtschap Tronde.

Op de terugweg werd de Kloosterweg bewandeld, richting Langedijke en Appelscha. Hier konden de wandelaars genieten van de rust en de natuur, voordat ze de N381 overstaken. Via de Maden ging de route uiteindelijk weer terug naar de Trambaan in Oosterwolde, waar de finish wachtte. De opluchting en het plezier waren zichtbaar op de gezichten van de deelnemers, die moe maar voldaan hun prestatie vierden.

De organisatie was een groot succes, mede dankzij de inzet van talloze vrijwilligers en de enthousiaste deelnemers. De Rotary Club Oosterwolde en Ooststellingwerf Beweegt hebben laten zien hoe samenwerking en een gemeenschappelijk doel kunnen leiden tot een inspirerend en gezond evenement. De N381 Healthy Walk is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een kans om bij te dragen aan de gezondheid en toekomst van de jongste generatie. En zo wordt het een traditie die ongetwijfeld nog vele jaren zal voortduren. 


 

  

Bekijk hier de foto's                                       

Facebook