© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Even voorstellen ...
lees meer
Winnaars Stimuleringsprijs 2021
Young Leaders
"End polio now" tulpen geplant in Appelscha
lees meer
Rotary Healthy kids
Meer info
Speeddaten 2021
Info
Motel Westcoast 2021 AFGELAST
info
N381 Healthy Walk 2021 uitgesteld
info
Nieuwe ‘EndPlasticSoup’-puzzel in teken van Rotary Summercamps
lees verder...
ShelterBox
info...

Serve to change lives, Hester Plomp, voorzitter RcOosterwolde, heet u hartelijk welkom.

Jongerenproject Young Leaders wint Rotary Stimuleringsprijs 2021

 


Het jongerenproject Young Leaders van stichting Scala-Welzijn is zaterdag 29 mei winnaar geworden van de Rotary Stimuleringsprijs 2021 van het noordelijk district Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel/Flevoland. Jongeren leren bij Young Leaders op een leuke manier kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit voor bewoners van het verpleeghuis of door mee te lopen met een volwassene in een beroep naar keuze. Young Leaders laat met het winnen van de districtsprijs 34 andere ambitieuze jeugdprojecten achter zich. Het prijzengeld van € 5000,- zal ten goede komen aan het organiseren van veel nieuwe activiteiten.

Rotary Healthy Kids "We zijn begonnen"

Rotaryclub Oosterwolde heeft samen met Scala het projectRotary Healthy Kids geïnitieerd. Met dit project willen Rotary en Scala jonge kinderen op een speelse manier leren hoe ze gezond kunnen leven en opgroeien. Er is inmiddels een projectplan en dat projectplan is met diverse instanties, GGD(JGZ) en de gemeente besproken.

Vervolgens hebben de Rotary en Scala een plan van aanpak opgesteld. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de GGD en de gemeente.

Er werden volop mogelijkheden gezien voor de scholen en de samenwerking onderling.

Lees meer

Ommetje App

Een wandeling voor de Hersenstichting

Afgelopen maand hebben een groot aantal leden van de Rotaryclub Oosterwolde elke dag een Ommetje gemaakt. De Ommetje app is een initiatief van de Hersenstichting om elke dag een wandeling te maken. Een wandeling is goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Tevens draagt het bij aan het onthaasten en de creativiteit. Na een maand wandelen hebben we een eindbedrag van Euro 500,00 wat ten goede komt aan de Hersenstichting

Facebook