© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

WELKOM BIJ ROTARYCLUB PURMEREND


Wat wij in 2023 zoal realiseren en/of ondersteunen:

10 watertanks in Kenia

3x clean-up acties openbare ruimte (Priknick)

shelterboxen gedoneerd t.b.v. rampgebieden

summercamp stranddag voor internationale studenten

vakantieweek kinderparadijs pret in purmerend

600 kerstpakketten

clubweekend

vrijheidsdiner op de koemarkt

fietspuzzeltocht + wijnproeverijen t.b.v. goede doelen

samenwerken met regio-rotaryclubs

tuinrenovatie i.s.m. present purmerend

WATER EN SANITATIE: speerpunt van rotaryclub Purmerend

Schoon water, sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne zijn basisbehoeften voor een gezond milieu en een productief leven.

Wanneer mensen toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen, nemen door water overgedragen ziekten af, blijven kinderen gezonder en gaan ze regelmatiger naar school en kunnen moeders minder tijd besteden aan het dragen van water en meer tijd aan het helpen van hun gezin.

Zo helpt Rotary

Door middel van water-, sanitatie- en hygiëneprogramma's (WASH) mobiliseren de actiemensen van Rotary middelen, vormen ze partnerschappen en investeren ze in infrastructuur en training die leiden tot verandering op de lange termijn.

W A T  O N Z E  C L U B  D O E T

Het 6T-project spitst zich toe op Nakuru, Kenia, waar men niet over veilig drinkwater beschikt. In nauwe samenwerking met de rotaryclub daar: Tanks - Toilets - Trees - Training - Tablebanking - Transformation. Hoofddoel van het 6T-project is het bouwen van betonnen drinkwatertanks met een inhoud van 10.000 liter, waarin regenwater wordt opgevangen dat via golfplaten daken in een pijp naar de betonnen watertank wordt geleid. Trekker van deze 20-jarige samenwerking is rotaryclub Hoorn en club Purmerend sluit daar al veel jaren bij aan met financiële bijdragen die hebben geleid tot realisatie van 50 watertanks. Dat is niet veel ten opzichte van het totaal van 6.000 tanks die er gebouwd zijn. Maar wij spannen ons er nog steeds voor in, elke tank is er een en het project stopt niet!

Met een donatie van slechts € 444,00 kan er al een tank gebouwd worden.

Maar iemand krijgt niet zomaar een watertank. Er is een behoorlijk aantal voorwaarden waaraan een gezin (er wordt voornamelijk gewerkt met vrouwen) moet voldoen om een tank te bemachtigen. In Nakuru is een facilitating team van lokale mensen gevormd die de bouw begeleiden en controleren en rotaryleden gaan regelmatig naar Kenia om het project met eigen ogen te kunnen volgen.

Vierhondervierenveertig euro, en het is belastingvriendelijk. Doet u mee? Mail: secretariaatrcpurmerend@gmail.com

_________________________________________

E N  D A N  D I T  N O G : scholarship

Ieder jaar studeren er 10 tot 15 studenten met een Rotary beurs bij IHE (Institute for Water Education) in Delft. Dat doen zij samen met 160 andere studenten uit 60 verschillende landen. Het is een eenjarige masteropleiding waar alle internationale waterervaring bij elkaar komt. De studenten worden klaargestoomd om toekomstige experts en leiders te worden op het gebied van water en sanitatie.

www.un-ihe.org

rotaryscholarshipprogramunescoihe/