Welkom bij Rotary Scherpenzeel-Woudenberg!

SCHRIJVERSAVOND 9 maart 2020

 

Ronald Giphart komt naar Scherpenzeel / Woudenberg

De bekende Nederlandse schrijver Ronald Giphard  komt maandagavond 9 maart om 20:00 uur naar Schimmel 1885 te Woudenberg.

De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijver te gast is op de jaarlijkse schrijversavond in het kader van de Boekenweek.

Over  Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.

Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd.

Zijn laatste gepubliceerde is boek is: Alle tijd. In een virtuoze stijl en in een bijzonder meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart ons mee in zes met elkaar verweven levens. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. 

Wie Ronald Giphart wil ontmoeten, is van harte uitgenodigd op maandag  9 maart 2019  bij Schimmel 1885, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur.

Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn te koop in Woudenberg bij Boekhandel van Lunteren en de Bibliotheek Eemland. In Scherpenzeel zijn kaarten verkrijgbaar bij  Primera en de Bibliotheek.

Kaarten zijn ook online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl.

Lees meer

Steun aan lokale doelen

"Ondersteuning Voedselbank"

Jaarlijks steunt Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg een aantal lokale doelen. Deze doelen kunnen liggen op maatschappelijk vlak, of op het gebied van natuur of cultuur. Dit jaar is er gekozen voor 2 doelen die wij een warm hart toedragen:

 1) De Voedselbank Woudenberg-Scherpenzeel is een zelfstandige organisatie die in de beide plaatsen gezamenlijk ruim 30 gezinnen ondersteunt. Voor de samenstelling van de wekelijkse voedselpakketten met lang houdbare producten (bv. pasta, rijst, voeding in blik), werkt zij samen met Voedselbank Amersfoort. Ook staat zij in nauw contact met andere organisaties, zoals de lokale winkeliers en de politiek. In de wintermaanden is de aanvulling van de pakketten met verse producten een uitdaging. Daarom sponsort RSW dit jaar het fruit voor de ondersteunde huishoudens. Rotary helpt niet alleen financieel met fundraisingacties, we helpen ook met daadkracht en inzet. Een eerste inzameling waarbij we actief waren heeft in oktober al succesvol plaatsgevonden bij de Hoogvliet, met een opbrengst van bijna 100 volle dozen met voedingsproducten.

2) De lokale natuur wordt dit jaar ondersteund via Landschap Erfgoed Utrecht. Zij beheren 2 van de Klompenpaden die door Scherpenzeel en Woudenberg gaan: het Oudenhorsterpad en het Broekerpad. Er is behoefte aan structurele vrijwilligers die een paar keer per jaar willen meehelpen aan het onderhoud van deze paden. RSW zal een bijdrage leveren aan het werven daarvan. Hierover gaat u nog meer lezen in het voorjaar, mocht u als wandelaar en/of natuurliefhebber nu al denken dat dit vrijwilligerschap bij u past, dan laat het ons weten via een mailtje!

Lees meer