Welkom bij Rotary Scherpenzeel-Woudenberg!

SCHOON WATER VOOR BERTOUA

op weg naar Bertoua

Eind jaren 90 zijn Inbo Foundation, Rotaryclub Bertoua en Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg gestart met het project Schoon drinkwater voor Bertoua in oost Kameroen. Door samenwerking met de drie Veenendaalse Rotaryclubs en Cordaid en met steun van vele andere Rotaryclubs, bedrijven, stichtingen en particulieren is hard gewerkt aan de doelstelling om de hele stad Bertoua en directe omgeving van schoon drinkwater te voorzien en het beheer, onderhoud en ownership van de drinkwaterplaatsen te organiseren. Inmiddels wonen er ongeveer 250.000 mensen in Bertoua en omgeving.

Onze ambitie: “duurzame waterplaatsen, die maatschappelijk ook duurzaam verankerd zijn”. De evaluatie van 2014 spreekt van een succes. Er is geen cholera meer waargenomen met minder kindersterfte als gevolg. Rotary helpt!

Lees meer

'End Polio Now'-Tulp

'End Polio Now' tulp

Het tv-programma ‘Man bijt hond’ organiseerde na de ramp op de Filipijnen eind vorig jaar een veiling waarvan de opbrengst naar het rampgebied ging. De Rotary heeft het hoogste bod uitgebracht op de tulpkavel. Zaterdag 24 mei jl. werd de ‘End Polio Now’-tulp officieel gedoopt bij de Kasteeltuinen te Arcen.


Begin september is de eerste serie bollen klaar. De ‘End Polio Now’-tulpenbollen worden aangeboden per luxe verpakking van 25 stuks en kosten € 15,-. Wie de tulp koopt, helpt mee polio wereldwijd te bestrijden. Geniet volgend jaar ook van deze bijzondere 'End Polio Now'-tulp! Voorinschrijven kan via ‘Bestel hier’.

Bestel hier