© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
World clean up day
lees hier meer
Valleibridge; bridgen voor het goede doel
meer info website bridgebond
Bankje voor ontmoetingsplek
lees hier meer
Wij zijn Rotary Scherpenzeel- Woudenberg
Wij zijn Rotary Scherpenzeel- Woudenberg
Cheque voor stichting "je mag er zijn"
klik hier voor meer informatie
bestuurswissel met kookthema
Estafette 100-jaar Rotary in Nederland
nieuwsbericht
NL Doet 2023
Lees hier

Welkom bij Rotary Scherpenzeel-Woudenberg!

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet bij ‘Je mag er zijn’

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de landelijke vrijwilligersdagen NLdoet van het Oranje Fonds weer plaatsgevonden. Ook bij Stichting Je mag er zijn Midden-Nederland in Woudenberg is er tijdens deze dagen bergen werk verzet!

“Dit jaar zijn we geholpen door een enthousiast team van Rabobank Nederland. En ook op de mensen van onze trouwe partner Rotary Scherpenzeel-Woudenberg konden we weer rekenen. Superfijn om in twee dagen zoveel werk te kunnen verzetten. Ons magazijn met kinderkleding, speelgoed en andere spullen voor pleeggezinnen ligt er weer fris en opgeruimd bij!”, aldus Ellis de Wildt, bestuurslid bij ‘Je mag er zijn’. “De fietsen en kinderwagens zijn nagekeken, kleding en speelgoed is gesorteerd, de boekenkast is netjes opgeruimd en veel kasten hebben een sopje gekregen. “Met zoveel extra handen kunnen we juist die dingen doen waar we normaal onvoldoende aan toekomen. We zijn heel dankbaar voor de enthousiaste inzet!”

Rotary Scherpenzeel-Woudenberg ondersteunt ‘Je mag er zijn’ al voor langere tijd. Niet alleen met praktische hulp, maar ook door het organiseren van acties waarmee geld wordt opgehaald. “Daar zijn we heel dankbaar voor, want we zijn volledig afhankelijk van donaties en giften”, licht Ellis toe.

Stichting ‘Je mag er zijn Midden-Nederland’ biedt pleeggezinnen en gezinshuizen in Midden-Nederland praktische ondersteuning door het gratis beschikbaar stellen van (tweedehands) kinderkleding, speelgoed en kinderartikelen zoals autostoeltjes, bedjes, en kinderfietsen. Met hun werk helpt de stichting pleeggezinnen bij de opvang van kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen vanwege een onveilige thuissituatie. Voor meer informatie en donatiemogelijkheden, kijk op woudenberg (jemagerzijn.nl

YouTube video

Sjoukje van Krimpen; nieuwe voorzitter 23-24

Op 1 juli heeft Marieke Gaasbeek haar voorzitterschap overgedragen aan Sjoukje van Krimpen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst hebben we onder leiding van Elmar bij kookstudio de Riet zelf ons 3 gangendiner gekookt en gezellig samen opgegeten. We wensen Sjoukje veel succes en plezier tijdens haar voorzittersjaar. 

(De Riet - voor een kookworkshop of vergadering omgeving A (kookstudioderiet.nl))