© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
NL Doet 2023
Lees hier
27 Maart bent u welkom bij Rotary club Scherpenzeel- Woudenberg
schrijversavond met Bert Wagendorp
verslag
Wij wensen u gezellige feestdagen
19-11-2022 Succesvolle Valleidrive; bridgen voor het goede doel
Stichting "Je mag er zijn"
Valleidrive; bridgen voor het goede doel!
aanmelden via deze knop
Ontmoeting met onze Zusterclub Rotary Lippetal
Muziekinstrumenten voor Caecilia en Fidelio
Lees meer
In actie tegen menstruatie-armoede
Donatie aan Burgerinitiatief

Welkom bij Rotary Scherpenzeel-Woudenberg!

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet bij ‘Je mag er zijn’

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de landelijke vrijwilligersdagen NLdoet van het Oranje Fonds weer plaatsgevonden. Ook bij Stichting Je mag er zijn Midden-Nederland in Woudenberg is er tijdens deze dagen bergen werk verzet!

“Dit jaar zijn we geholpen door een enthousiast team van Rabobank Nederland. En ook op de mensen van onze trouwe partner Rotary Scherpenzeel-Woudenberg konden we weer rekenen. Superfijn om in twee dagen zoveel werk te kunnen verzetten. Ons magazijn met kinderkleding, speelgoed en andere spullen voor pleeggezinnen ligt er weer fris en opgeruimd bij!”, aldus Ellis de Wildt, bestuurslid bij ‘Je mag er zijn’. “De fietsen en kinderwagens zijn nagekeken, kleding en speelgoed is gesorteerd, de boekenkast is netjes opgeruimd en veel kasten hebben een sopje gekregen. “Met zoveel extra handen kunnen we juist die dingen doen waar we normaal onvoldoende aan toekomen. We zijn heel dankbaar voor de enthousiaste inzet!”

Rotary Scherpenzeel-Woudenberg ondersteunt ‘Je mag er zijn’ al voor langere tijd. Niet alleen met praktische hulp, maar ook door het organiseren van acties waarmee geld wordt opgehaald. “Daar zijn we heel dankbaar voor, want we zijn volledig afhankelijk van donaties en giften”, licht Ellis toe.

Stichting ‘Je mag er zijn Midden-Nederland’ biedt pleeggezinnen en gezinshuizen in Midden-Nederland praktische ondersteuning door het gratis beschikbaar stellen van (tweedehands) kinderkleding, speelgoed en kinderartikelen zoals autostoeltjes, bedjes, en kinderfietsen. Met hun werk helpt de stichting pleeggezinnen bij de opvang van kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen vanwege een onveilige thuissituatie. Voor meer informatie en donatiemogelijkheden, kijk op woudenberg (jemagerzijn.nl

Kom kennismaken met Rotary club Scherpenzeel- Woudenberg

Rotary club Scherpenzeel- Woudenberg nodigt iedereen tijdens de landelijke Week van de Open Clubbijeenkomsten uit op 27 maart. Met onze open clubbijeenkomst willen we mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Rotary.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Wij zetten ons in voor goede doelen in onze dorpen, maar ook ver daarbuiten. 

Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

We wisselen onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten. Op het persoonlijke vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. 

Open clubbijeenkomst

Je bent van harte welkom op onze open clubbijeenkomst. De ontvangst is om 17:30 uur in Schimmel 1885. We laten je graag kennismaken met Rotary en hebben daarnaast ook een interessante spreker gevonden. Jan van de Kuinder zal, als voormalig scheepsarts, een presentatie geven over Antarctica, warm worden van een koud continent.

De bijeenkomst is om 19:30 uur afgelopen.

Aanmelden kan tot 24 maart via rcsw1570@gmail.com

Meer informatie over Rotary kun je vinden op ScherpenzeelWoudenberg (rotary.nl) 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­