Welkom bij Rotary Scherpenzeel-Woudenberg!

BENEFIETCONCERT 1 februari 2020

Benefietconcert 1 februari 2020

Night of the Rotary

Klassieke muziek en filmmuziek, hand in hand.

Het concert

Klassieke muziek en filmmuziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wouter Harbers (vleugel) en Robert Cekov (viool) geven op zaterdag 1 februari 2020 voor Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een concert met muziek uit mooie en ontroerende films en van bekende componisten.

Tijdens dit concert zal alt/mezzo sopraan Marianne Selleger een gastoptreden verzorgen.

Wouter Harbers is een jonge, ambitieuze pianist met een brede achtergrond. Hij is een veel gevraagde pianist met jaarlijks ruim 100 optredens per jaar en heeft acht eigen concertseries in Zeist en Amersfoort. Sinds 2011 is Wouter fulltime pianist en is zijn missie klassieke pianomuziek op een toegankelijke manier dichter bij het brede publiek te krijgen. Onlangs heeft Wouter zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam gemaakt.

Robert Cekov begon al op jonge leeftijd zijn vioolstudie en wint diverse prijzen. Robert is sinds 1990 eerste violist in het Nationaal Balletorkest in Amsterdam en treedt op met diverse ensembles over de hele wereld.

Marianne Selleger is een veelzijdige zangeres met een ruime ervaring in opera, liederen en oratorium. Van Italiaanse filmmuziek tot verfijnde klassiek liederen van Brahms.

Lees meer

Steun aan lokale doelen

"Ondersteuning Voedselbank"

Jaarlijks steunt Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg een aantal lokale doelen. Deze doelen kunnen liggen op maatschappelijk vlak, of op het gebied van natuur of cultuur. Dit jaar is er gekozen voor 2 doelen die wij een warm hart toedragen:

 1) De Voedselbank Woudenberg-Scherpenzeel is een zelfstandige organisatie die in de beide plaatsen gezamenlijk ruim 30 gezinnen ondersteunt. Voor de samenstelling van de wekelijkse voedselpakketten met lang houdbare producten (bv. pasta, rijst, voeding in blik), werkt zij samen met Voedselbank Amersfoort. Ook staat zij in nauw contact met andere organisaties, zoals de lokale winkeliers en de politiek. In de wintermaanden is de aanvulling van de pakketten met verse producten een uitdaging. Daarom sponsort RSW dit jaar het fruit voor de ondersteunde huishoudens. Rotary helpt niet alleen financieel met fundraisingacties, we helpen ook met daadkracht en inzet. Een eerste inzameling waarbij we actief waren heeft in oktober al succesvol plaatsgevonden bij de Hoogvliet, met een opbrengst van bijna 100 volle dozen met voedingsproducten.

2) De lokale natuur wordt dit jaar ondersteund via Landschap Erfgoed Utrecht. Zij beheren 2 van de Klompenpaden die door Scherpenzeel en Woudenberg gaan: het Oudenhorsterpad en het Broekerpad. Er is behoefte aan structurele vrijwilligers die een paar keer per jaar willen meehelpen aan het onderhoud van deze paden. RSW zal een bijdrage leveren aan het werven daarvan. Hierover gaat u nog meer lezen in het voorjaar, mocht u als wandelaar en/of natuurliefhebber nu al denken dat dit vrijwilligerschap bij u past, dan laat het ons weten via een mailtje!

Lees meer