© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Chocolade bouwstenen voor Shelterboxen aardbevings slachtoffers

Vanaf 27 februari verkoopt RC Voorhout zakjes met chocolade in de vorm van bouwsteentjes. Met de opbrengst worden Shelterboxen gesponsord die worden gestuurd naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Shelterbox

Shelterboxen zijn stevige kunststof boxen. In elke box zit een tent die groot genoeg is voor een gezin. De tent beschermt mensen tegen de elementen en biedt een veilige plek waar mensen kunnen herstellen van fysieke en emotionele trauma’s.

De inhoud verschilt per ramp en klimaat. Artikelen als lampen op zonne-energie, water opslag- en reinigingsmogelijkheden, dekens en kookartikelen, helpen om een thuis te creëren.

Inmiddels zijn er al 1100 Shelterboxen naar het aardbevingsgebied gestuurd. 

IJsmeulen

De chocolade bouwsteentjes zijn speciaal voor deze actie gemaakt door "De IJsmeulen" op de Herenstraat in Voorhout. Door een stevige korting op de inkoopprijs kunnen we deze zakjes met chocolade bouwsteentjes tegen een goede prijs aanbieden. U betaalt per zakje met 250 gram € 10,- De inhoud bestaat uit chocolade bouwblokjes en bonbonsteentjes in verschillende smaken.

Op diverse plekken in het dorp, waaronder tijdens Rondje Kunst Voorhout op 12 maart, kunt u in maart de Chocolade bouwsteentjes kopen en op die manier een "steentje bijdragen".  

Meer informatie over de Shelterboxen vindt op www.shelterbox.nl