Persbericht 3 april 2017

PERSBERICHT

Baarn, 3 april 2017

Rotary Baarn-Soest haalt € 34.500,- op voor Kwekerij Amerpoort

Cliënten dolblij met nieuwe tractor

Onder het motto van EEN TRACTOR VOOR AMERPOORT: DIE KAR TREKKEN WE SAMEN! organiseerde Rotary Baarn-Soest op vrijdag 31 maart 2017 een uniek sponsor/veilingdiner bij Amerpoort, het sluitstuk van een sponsoractie. De avond vond plaats in het Cultureel Centrum van Amerpoort, die volledig was uitverkocht. Het resultaat, € 34.500,-, overtrof alle verwachtingen.

“Overweldigend!” Zo vat Sander Meijer, coördinerend begeleider bij De Kwekerij van Amerpoort het succes samen van de actie, die door Rotary Baarn-Soest op touw werd gezet. De Kwekerij ligt midden in de natuur en biedt een zinvolle vorm van dagbesteding. Sander begeleidt hier zo’n vijftien cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. Uit de hele regio komen er mensen diverse soorten planten kopen.

“We werkten tot voor kort met een vijftig jaar oude tractor. Deze had veel dode hoeken en kon alleen door medewerkers worden bediend. Dat was niet handig. Bovendien was-ie log en aan de grote kant. Eind vorig jaar gooide ik daarom bij de raad van bestuur van Amerpoort een balletje op. Zou het niet mooi zijn als we een tractor hadden die ook door cliënten kon worden bestuurd? Dat zou extra leerdoelen opleveren en de cliënten meer verantwoordelijkheid geven. Dat is precies waar ze van groeien.”

Bomvolle zaal

De raad van bestuur kwam in contact met Rotary Baarn-Soest die vervolgens een actie organiseerde. Hierop kwam een indrukwekkend aantal giften en donaties binnen, zowel vanuit het bedrijfsleven als van particulieren. Het hoogtepunt van de actie betrof een sponsor/veilingdiner in nauwe samenwerking met medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Amerpoort. Met 180 genodigden zat de zaal bomvol.

De totale opbrengst, € 34.500,-, komt volledig ten goede van de nieuwe tractor, die direct kon worden geleverd. “Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een meerjarenplan zou worden”, aldus de beduusde begeleider.

Jubelstemming

Sander en een deel van zijn cliënten hadden zelf ook een tafel tijdens het sponsor-veilingdiner in het Cultureel Centrum van Amerpoort. De sfeer zat er die avond van begin tot eind goed in. Cliënt Ton stal de show door op het podium één van zijn kunstwerken toe te lichten. Zijn schilderij kwam na veiling in handen van één van de vele leveranciers van Amerpoort die deze avond tot een succes hebben gemaakt. Sander: ”Onze cliënten zijn dolblij met de nieuwe tractor, ze zijn echt in een jubelstemming.”

Samen de kar getrokken

Rotary Baarn-Soest bedankt iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastische resultaat. In een dankwoord op het podium laat de organisatie weten verrast te zijn over de geweldige respons, de positiviteit en de bijzondere opbrengst: “Die kar hebben we echt samen getrokken.”

(Foto: Valentijn van der Burg)

BIJSCHRIFT

Cliënten van De Kwekerij van Amerpoort in jubelstemming. De nieuwe tractor kon worden aangeschaft na een succesvolle actie van Rotary Baarn-Soest. (Foto: Valentijn van der Burg)

Noot voor de redactie. Voor meer informatie of beeldmateriaal:

Marina Heij, PR-commissie Baarn-Soest. M: 06 216 72 480, info@marinaheij.nl