© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kerstactie 2021 Groot succes

Vrijdag 3 december werden meer dan 400 kerstbomen in allerlei maten door Rotary-leden gekapt in het Sauerland, met een grote Mainfreight trailer naar Megchelen gebracht en vervolgens zaterdag 4 december door de rotary-leden gratis aan huis bezorgd.
Het record was een kerstboom van tien meter, naast de bomen van vijf tot zeven meter die door bedrijven en bijvoorbeeld verzorgingshuizen werden geplaatst.

Aan bedrijven en organisaties werden bijna 1.000 kerststollen van kwaliteitsbakker Tonnie Knippenborg verkocht, evenals bijna 400 flessen wijn en 300 potten zelfgemaakte jam (fruit ter beschikking gesteld door van Es Fruit Life Babberich); bedoeld als relatiegeschenken.
Als waardering voor hun inzet verraste een ‘s-Heerenbergse onderneming de medewerkers van een verzorgingshuis met een kerststol.
De opbrengst van de kerstacties 2020 en 2021 van Rotary Bergh bedroeg 25.000 euro en werd besteed aan ondersteuning van Stichting Tijmen, die in ‘s-Heerenberg een speelveld voor kinderen met verschillende achtergronden en culturen realiseert.
Maar ook werden meerdere goede doelen blij gemaakt. Zoals speel/sportdagen voor kinderen uit ‘s-Heerenberg en Ulft die niet op vakantie kunnen en die dag tijdens spelen en sporten verwend worden. Bio Kinderrevalidatie in Arnhem, waar gehandicapte kinderen met hun begeleiders in een aangepaste woning kosteloos kunnen genieten van een vakantie in dit vakantiepark. Malawi Tree Planting Project, een boom plant project in het Afrikaanse Malawi, gericht op het voorkomen van ontbossing.Stichting Jarige Job die kinderen helpt kind die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is.Brain Trainer voor Verzorgingshuis Debbeshoek in Ulft. Een Shelterbox, een speciale gezinstent bij natuurrampen.