© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Open club
Kerstmarkt
Wandelen voor Schoon Water
Helmut Fassin Memorial Golfdag
Kerstbomen
Kersbomen
Jeugddag
jeugdwisselingen
LEES ALLE INFORMATIE

Rotary Club Bergh

Open clubavond

Kom 23 november kennismaken met Rotary Club Bergh

Rotary Club Bergh nodigt je van harte uit op onze open clubbijeenkomst, tijdens die bijeenkomst willen we iedereen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Rotary. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Wij zetten ons in voor lokale-, regionale-, nationale- en internationale goede doelen. Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. We wisselen onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten. Op het persoonlijke vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. 

Je bent van harte welkom woensdag 23 november, de ontvangst is om 18:00 uur in Heeren Dubbel (gelegen aan het binnenplein van Huis Bergh) in ‘s-Heerenberg. Parkeren kan op het aangegeven parkeerterrein nabij het kasteel.
Na de ontvangst zal er gezamenlijk gegeten worden. Daarna laten we je graag kennismaken met Rotary in het algemeen en onze eigen club. De bijeenkomst is om 20:00 uur afgelopen. Er is na de bijeenkomst gelegenheid om na te praten. Aanmelden kan tot maandag 21 november via het mailadres van het secretariaat secretariaat@rcbergh.nl. Mocht je verhinderd zijn en toch belangstelling hebben, laat ons dat dan weten. Wij kunnen je dan op een later moment uitnodigen

Kerst 2022

Kerst met Rotary

Ook dit jaar organiseren wij weer een aantal acties, waarvan de opbrengst van ca. € 10.000,- ten goede zal komen aan: een Duo-fiets voor fietsmaatjes in Montferland, Kinderen van de Voedselbank, Bomenplanten in Malawi.

Kerstmarkt

Zaterdagmiddag 10 december is er weer de traditionele Kerstmarkt op het binnenplein van Kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg. Vanzelfsprekend met ouderwetse kramen met onder meer versgebakken oliebollen, eigengemaakte jam, glühwein en andere versnaperingen, kerstloterij, optredens van lokale artiesten en (muziek)gezelschappen.

Kerstbomen

Traditiegetrouw gaan ook dit jaar onze leden met een grote truck van Mainfreight naar het Sauerland om daar Nordman Kerstbomen van uitstekende kwaliteit te rooien.

De maten en prijzen zijn: 100-150 cm € 20,00; 150-200 cm € 25,00; 200-250 cm € 35,00; 250 – 300 cm € 45,00; 300 – 400 cm € 65,00; 400 – 500 cm € 80,00 (wie de “kerstshow” wil stelen en een grotere boom wil, neem contact op). Voor bestellingen mail ons: penningmeester@rcbergh.nl

De bomen gaan wij zaterdag 3 december halen en worden de dagen daarna gratis thuisbezorgd.

Kerstactie

Voor bedrijven en organisaties die onze goede doelen willen ondersteunen is dat mogelijk met ambachtelijk gebakken kerststollen en geselecteerde wijnen, waarmee zij hun medewerkers en/of relaties een blijk van waardering geven. Nadere informatie penningmeester@rcbergh.nl.

Rotary doneerde € 35.000,-

In 2022 doneerde Rotary € 35.000,- aan goede doelen onder meer: Kanjers voor Kanjers, Bomen Planten in Malawi, Bergh in het Zadel kankeronderzoek, Waterproject in Afrika, Kinderhulp in Dominicaanse Republiek, Aanleg kinderspeelveld Tijmen, Ouderenhulp Oude IJsselstreek, Contactdag Kinderen met Down syndroom, Organisatie speeldag voor kansarme kinderen.

 

Rotary helpt Oekraïne

In een “bliksemactie” heeft Rotary Bergh in totaal ca. € 35.000,- aan geld en goederen voor hulp aan de zwaar getroffen Oekraïnse bevolking ingezameld. Dit bedrag is door Rotary Nederland en Rotary International aangevuld tot een totaalbedrag van € 60.000,-. De goederen zijn naar Oekraïne overgebracht door het transportbedrijf van één van onze Rotary-leden. Komende maanden zal nog een grote zending volgen.

Spreekt Rotary je aan en wil je meer informatie, stuur een mail naar secretariaat@rcbergh.nl