Rotary Club Bergh

RC Bergh Goede Doelen

Rotary ondersteunt goede doelen, lokaal, nationaal en wereldwijd.

Rotary Club Bergh heeft regelmatig fondsen beschikbaar voor lokale goede doelen. Denk aan bedragen van enkele honderden of duizenden euro’s. Onder lokaal bedoelen we de gemeenten Montferland en Oude IJsselstreek. De goede doelen moeten in principe voldoen aan een aantal voorwaarden: alleen voor groepen of stichtingen, dus niet voor individuen, geen infrastructuur of exploitatie, geen sportverenigingen, men gaat aan de slag om een doel te bereiken. De voorkeur van Rotary gaat onder meer uit naar: voorkomen van ziekte en welzijn van zieken, moeder en kind, scholing en laaggeletterdheid, armoede. Graag ontvangen wij uw gedetailleerde en gemotiveerde aanvraag op ons mailadres secretariaat@rcbergh.nl

Wandelen voor Water 2018

WANDELEN VOOR WATER LEVERT € 10.500,- OP

Woensdag 21 maart hebben bijna 500 kinderen, uit groep 6, 7 en 8 van maar liefst 9 basisscholen uit de regio, gewandeld voor water georganiseerd door Rotary Club Bergh en Rotary Club Aalten-Wisch.

Gelukkig zat het weer mee en was het genieten van de mooie wandeltocht langs de Oude IJssel. Start- en eindpunt was bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Van hieruit liepen de kinderen 6 km. met 6 liter water langs de Oude IJssel.

Aan het eind werd de totale opbrengst bekend gemaakt door de voorzitter van Rotary Club Bergh. Een bedrag van € 10.500,- was het resultaat voor de goede doelen.

Op onze facebook pagina een sfeerimpressie van Wandelen voor Water.

Meer over Wandelen voor Water en dit project vindt u op de speciale website www.wandelenvoorwater.nl