Rotary Club Bergh

Kerstmarkt en Santa Run

Bezoek onze Facebook pagina voor de laatste berichten over de kerstmarkt.


De jaarlijkse kerstmarkt van Rotary Bergh wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 december 2016 van 13.00 uur tot 18.00 uur. De Theetuin van Huis Bergh wordt weer omgetoverd tot een sfeervolle markt. In zo'n 20 kramen kunt u deels zelfgemaakte (kerst) artikelen kopen. Uiteraard is er ook dit jaar weer het befaamde oliebollenhuisje waar u heerlijke oliebollen kunt verkrijgen.

De sfeer wordt muzikaal opgeluisterd door koren en er zijn diverse optredens.


GOEDE DOELEN

De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar drie goede doelen, te weten:

- Jeugdsportfonds Montferland en Oude IJsselstreek

- Duofiets voor Fatima

- Rotaplast in Tanzania

Lees meer over de goede doelen door op deze link te klikken.


SANTA RUN

Naast de kerstmarkt organiseert Rotary Bergh de Santa Run. Nadere informatie en opgave kunt u doen door op deze link te klikken. Ook de opbrengst van de Santa Run gaat naar de goede doelen.


KERSTBOMEN

Een echte kerstboom dit jaar in uw woonkamer of als gift aan een familielid of uw werknemer(s).

Bestel een echte Nordman via ons bestelformulier. Daarmee ondersteund u de goede doelen zoals hierboven beschreven.

Wandelen voor Water € 9.000,-

Op woensdag 16 maart wandelden 185  kinderen uit groep 7 en 8  van basisscholen scholen OBS ’t Montferland ‘s-Heerenberg en De Meeander Varsseveld voor water georganiseerd door Rotary club Bergh.

Landelijk liepen meer dan 34.000 kinderen mee. De opgehaalde sponsoring door de kinderen en Rotary Club Bergh bedroeg 6.000,= Euro. Een compliment voor alle leerlingen, de scholen en de sponsoren, ze deden het ruim beter dan het landelijk gemiddelde!! 

Wilde Ganzen zal het ingezamelde bedrag aanvullen tot 150%. €9.000 euro gaat dus naar het waterproject in West-Uyoma Kenia om de watervoorziening daar zeker te stellen en scholen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te voorzien. Het project in Kenia is geïnitieerd door Rotary Ingelheim am Rhein en hun district in Duitsland. In Ingelheim liepen 270 kinderen en daar werd €10.000,= ingezameld voor dit mooie doel. Een mooie samenwerking met deze zusterclub.

Meer over Wandelen voor Water en dit project vindt u op de speciale website www.wandelenvoorwater.nl

Succesvolle golfdag

Helmut Fassin Memorial golfdag 2016


Rotary Club Bergh kijkt terug op een fantastisch golfdag in 2016. De HFM golfdag 2016 was wederom tot in de puntjes georganiseerd samen met de Keppelse Golfclub en de stichting Matchis (Het goede doel van onze gezamenlijk golftoernooien). Het weer was, zoals elk jaar, fantastisch met een licht bewolkte dag en 23 graden. In totaal hebben ca 110 personen deelgenomen aan het golftoernooi en er hebben 7 mensen deelgenomen aan de clinic, Zoals elk jaar wordt er een veiling gehouden na afloop van het golftoernooi. Dit maakt dat deze dag een totaalopbrengst had van € 12.500 voor Stichting Matchis (Stamceldonor bank).


Lees hier meer over de golfdag