© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Nieuws september 2021


 SEPTEMBER: HET ROTARYJAAR IS ECHT BEGONNEN


Volop actie deze maand, waarin hopelijk alle leden weer in goede gezondheid de Rotarybijeenkomsten kunnen bijwonen. Nu er weer meer mogelijk is zie ik er ook echt naar uit om jullie persoonlijk bij de clubbijeenkomsten te kunnen ontmoeten. Ik ben ondertussen begonnen aan mijn tournee en heb een heel aantal afspraken voor bijeenkomsten staan waarbij ik meerdere clubs tegelijk bezoek. Het leuke daarvan is dat er direct onderlinge verbanden ontstaan en er makkelijker samenwerking tussen de clubs tot stand komt.

 

Ondertussen vond op 10 en 11 september vanuit Heerlen het EEMA Congres plaats, om jeugduitwisseling nog beter en professioneler te laten verlopen. Ik ben kort aanwezig geweest bij de uitzending en was onder de indruk van het programma en de manier waarop alle deelnemers in hele kleine groepjes met elkaar konden communiceren. Een zeer succesvolle digitale happening! Het organisatieteam heeft uiteindelijk 4 jaar gewerkt aan de totstandkoming van dit evenement. Terecht ontving het kernteam onder leiding van Lucien Perlitius dan ook een Paul Harris Fellow, als blijk van waardering voor al het verzette werk….


Dit brengt mij meteen op de eerste algemene districtsbijeenkomst van dit jaar: de familiedag op zaterdag 9 oktober 2021.

Contact met elkaar is het motto! Ik heb er nog een persoonlijke boodschap voor gemaakt!

Kijk maar door hier te klikken voor het filmpje dat er speciaal voor opgenomen is.


 

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus geef je direct op. Kom samen met je partner, kinderen of kleinkinderen.
Klik eenvoudig op de link om je aan te melden. Doe dit in elk geval voor 1 oktober a.s., in verband met de catering. Het liefst zou ik jullie allemaal willen begroeten, maar ja, dat kan het park niet aan… Vol is vol!

Tot zover, maar voor tussentijds nieuws uit het district 1550 kun je altijd even kijken op mijn Linkedin pagina,

P.S. Op 24 oktober is het Wereld Polio Dag. Je hebt nog even tijd om een leuke actie op touw te zetten daarvoor.

De moeite waard, we are ALMOST THERE!! Deel je acties op social media met een tag naar ons District.AGENDA VAN DE GOUVERNEUR


6 oktober

Clubbezoek Roermond, Roermond Maas en Roer en Reuven Meerlebroek.

9 oktober  

Familiedag District 1550 bij Zie Zoo in Deurne.

20 oktober  

Clubbezoek Weert, Weert Land van Horne met Rotaract Midden Limburg.

28 oktober  

Clubbezoek Rotaryclubs Eindhoven Zuid, Eindhoven Welschap en Rotaract.

2 november  

Clubbezoek Zaltbommel, Wamel Maas en Waal, Tiel en Tiel Waalstreek.

9 november  

Clubbezoek Horst a/d Maas en Venray.

16 november  

Clubbezoek Rotaryclubs Elst Over-Betuwe, Nijmegen, Rijk van Nijmegen, Nijmegen-Stad en Land, Nijmegen-Zuid, midden Betuwe-Valburg, Wijchen Beuningen Tweestromenland.

23 november  

RBC Regio Venray.

24 november  

Clubbezoek Rotaryclubs Helmond Regio, Gemert=Bakel/Laarbeek, Helmond Quartier van Peellandt.

2 december  

Clubbezoek Culemburg, Geldermalsen Geldermalsen-Waalkant met Rotaract.

7 december  

Kleine Staf.

6 januari

Beleidsdag 3G – RAN.

7 januari

Kleine Staf.

11 januari  

Clubbezoek Rotaryclubs Eindhoven-Noord, Strabrecht, Son en Breugel, Reusel De Mierden.

26 januari

Clubbezoek Rotaryclubs Maastricht, Maastricht-Geuldal, Maastricht-Oost.

15 mei 2022  

Landelijk Rotary Festival  


 ANDER ROTARY NIEUWS:


Aanmelden Rotary Vlielandkamp 2022 vanaf 1 december

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp ieder jaar het vakantiekamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden.

Na een onderbreking wegens corona in 2020, kon dit jaar de draad weer worden opgepakt. Maar niet zonder een aantal extra veiligheidsmaatregelen en een uiterst zorgvuldige voorbereiding. Want de veiligheid van de kinderen, de leiding en de Rotarians die de kinderen brengen en ophalen was topprioriteit.

Toch is de organisatie erin geslaagd om de deelnemertjes, in een zorgvuldig gecreëerde ‘kampbubbel’, een unieke en coronavrije vakantie te laten beleven. Volgend jaar wordt er opnieuw een Vlielandkamp georganiseerd. Aanmelden van kinderen kan vanaf 1 december 2021.

Meer informatie

Een dikke voldoende voor het Nederlandse Rotary Magazine

Vele landelijke Rotary-organisaties hebben toestemming van Rotary International om in hun eigen taal een ledenblad uit te geven.

Dan moet het wel voldoen aan de nodige voorschriften. Waar geen nationale edities verschijnen is een abonnement op de internationale editie verplicht.

Eind vorig jaar heeft Rotary International de nationale edities eens tegen het licht gehouden en een enquête gehouden onder de leden. Men was blij verrast met de grote response vanuit Nederland.

Los van de enquête kwamen er ook complimenten uit Amerika voor ons blad, en daar zijn we natuurlijk trots op!.


Eerste landelijke Rotary ontmoeting gaat definitief door

Met enorm veel enthousiasme kunnen wij vertellen dat het geplande Rotary Festival op 15 mei 2022 doorgaat!Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een ideale plek om de Nederlandse Rotaryleden te kunnen ontmoeten. Meer dan 150 clubs uit het gehele land hebben zich inmiddels aangemeld!

Het festival vindt plaats op een centraal gelegen en goed bereikbare plaats. Je kunt op de website www.RotaryFestival.nl meer informatie vinden en aangeven hoeveel kaarten je zelf (of met je club) wilt bestellen.
Mocht je met jouw club standruimte willen huren om een inspirerend project te kunnen presenteren, neem dan contact op met Gert-Jan van Dommelen.

Oproep voor best practices Fundraising

 Voor het decembernummer van Rotary Magazine zijn we op zoek naar ‘best practice’ verhalen over fundraising. Heeft jouw club op een bijzondere manier geld ingezameld of een speciale ervaring met fundraising gehad? Deel het met ons! Wie weet komt jouw verhaal in ons magazine! Ben je niet zo goed in het schrijven, maar wil je toch jouw actie doorgeven?

Neem contact op met Mariecke Schipper of met Annemiek Groen, de redactieleden uit ons District.

Ga naar het jaaroverzicht