DISCON

25 mei a.s.

thema: energie

   

De DISCON, hét Rotaryfeest voor alle Rotary- en Rotaractleden in ons district, zal dit Rotaryjaar “Energie” als thema hebben.

Het wordt een afwisselend programma van 11.00 uur tot 17.00 uur, dat start met twee bekende sprekers op het gebied van energie en energietransitie, in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Vervolgens is er in de middag een keuzeprogramma waaraan o.a. het Veenkoloniaal Museum, Groningen Seaports, the New Energy Coalition en Avitec meewerken. 

We rekenen op de komst van veel leden van alle clubs uit ons district. Ook niet-Rotarians zijn van harte welkom.

nog

dagen

uren

minuten

seconden

 

INTERESSANT PROGRAMMA

 • VEENKOLONIAAL MUSEUM VEENDAM

   
  Stichting Veenkoloniaal Museum is in 1939 opgericht. Maak kennis met de wereld van Willem Albert Scholten, Anthony Winkler Prins. Vaar mee naar Riga. Stap rond op de zetmeelzolder en laat u verrassen!

   

  LEES VERDER...
 • STIKSTOFFABRIEK ZUIDBROEK

  Om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk te brengen naar nul, is de uitbreiding van de stikstofinstallatie nabij Zuidbroek een noodzakelijke maatregel. Door de uitbreiding kan een reductie van ongeveer 7 miljard m3 Groningengas per jaar worden gerealiseerd. Dat is ruim 25% van het binnenlandse verbruik van laagcalorisch gas in 2017. Door stikstof bij te mengen aan (geïmporteerd) hoogcalorisch gas kan pseudo Groningengas worden geproduceerd dat geschikt is voor de cv– en kookapparatuur in huishoudens.


  LEES VERDER...
 • HYPERLOOP VEENDAM

  De hyperloop is een nieuw transportsysteem waarbij voertuigen op magnetische velden zweven en door lagedrukbuizen bewegen. Het is ongelooflijk energie-efficiënt: het gebruikt slechts 10% van de energie die nodig is voor wegen en luchtvaart, en 50% minder energie dan het spoor. De hyperloop produceert niet alleen geen lawaai, trillingen of vervuiling, maar kruist ook niet met andere infrastructuren. Bovendien kan het naadloos opgaan in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Over het geheel genomen biedt de hyperloop de meest duurzame oplossing om aan de toenemende vraag naar transport te voldoen.


  LEES VERDER...