© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wat spoken wij zoal uit?

WATERFILTERS VOOR OEKRAÏNE


Veilig drinkwater is van levensbelang en daarom is Stichting De Leeuw Kyiv samen met Rotaryclub Estoi Palace International een project gestart om drinkwaterfilters van Nazava Water Filters naar de getroffen gebieden te brengen. Dit doen zij samen met SaveUA, de humanitaire stichting van de Ukrainian Agri Council. Zo creëren ze met dit project ook werkgelegenheid voor lokale vluchtelingen. Onze club draagt €1.000,= bij uit het HF Freesefonds.

<meer info>


KERSTBALLENVERKOOP

Onder de projectnaam Wapadera verkopen wij ieder jaar unieke handgemaakte kerstballen voor goede doelen, samen met de andere twee Rotaryclubs in Emmen. Voor 2023 is het ontwerp: "Dutch Delta" door beeldend kunstenaar Geke Hoogstins. De goede doelen zijn dit jaar de stichting ALS Nederland en de Rotary Foundation. De opbrengst voor de goede doelen was in 2022 ruim € 8.000,-


TABLETS VOOR TREANT

We hebben 12 tablets georganiseerd voor de Treant zorggroep in Emmen. Dit om opgehokte bejaarden communicatief te helpen tijdens de lockdown...

<meer info…>

 

VASLUI

RC Emmen heeft in 2011 als internationaal project gekozen voor een bijdrage aan de verbetering van het leven van kinderen in de Roemeense stad Vaslui. In deze stad in het meest verarmde deel van Roemenië heeft een plaatselijke kerkelijke parochie het initiatief genomen een opvangcentrum te bouwen waar verschillende groepen mensen met een sociaal-emotionele problematiek worden opgevangen.

<meer...>

 

CHAMPAGNEACTIE

Hoewel het esthetische maxime van Rotary eerder neigt naar het buikige bourgogneglas hebben Jan en Eddy – dwars als ze zijn – gekozen voor de ranke flûte. We moeten aan de bubbels. Voor het goede doel, dat wel…

De champagneoogst (ruim 25.000 euro over drie jaar) werd besteed aan diverse lokale en regionale goede doelen

 

BENEFIETCONCERT

In december 2015 trad Ellen ten Damme op voor een uitverkochte zaal. Het leverde ons 6.500 euro op voor de stichting Leergeld, en de wensstichting Drenthe.

<meer…>

 

naar school in Haïti

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Dit recht wordt werkelijkheid voor de kinderen in Haïti die gesteund worden door ‘Stichting Naar School in Haïti’. Zij kunnen dankzij de stichting naar school. Het volgen van onderwijs is het begin van het einde van armoede.

<meer...>

 

wensstichting Drenthe


Een liefste wens.. een droom, een fantasie.. als die toch eens werkelijkheid zou worden.. Een wens die vervuld wordt, met persoonlijke aandacht voor het kind, laat ziek-zijn, zorgen, behandelingen of moeilijkheden even afwezig zijn. De vervulling geeft voor lange tijd een positief effect aan het kind en diens omgeving. Hierdoor kan uit deze fijne herinnering telkens weer kracht worden geput. Sinds de oprichting van de wensstichting in 2006 beleefden al veel kinderen een fantastische wens. De drie Emmer Rotaryclubs schonken de opbrengst van hun "wilde feest" aan dit goede doel.

<meer...>

 

fysiotherapie Gambia

n 2004 hebben we de vraag gekregen van de RC Fajara om in het Royal Victoria Teaching Hospital RVTH in de hoofdstad Banjul, te helpen bij het verbeteren van de situatie voor behandeling van patiënten. Roelof Kleve heeft een complete praktijk geregeld die in 2005 is verscheept naar The Gambia samen met de RC Heerenveen. Totale kosten voor RC Emmen € 1.000 betaald door Community Service CS.

NL-doet

Rotary Emmen was vandaag in actie bij de Oliebron in Schoonebeek en in het Griendtsveenpark “op” Erica... 

<meer...>


NALELI WOMEN
BUSINESS CYCLING

het Naleli Women Initiative en het plan om deze vrouwen mobiliteit te geven middels fietsen, zodat afstand niet langer een barrière zal zijn voor inkomen, onafhankelijkheid en levensonderhoud.

<meer info…>

 

HOSPICE EMMEN

Bij het realiseren van een hospice in Emmen heeft onze club bijgedragen met vele hand- en spandiensten en met het doneren van € 20.000,- ( de opbrengst van ons eerste Meerdijk Open Golftoernooi,)

<meer…>

 

SINTERKLAASACTIE

Sinterklaascadeautjes voor kinderen die anders niets zouden krijgen. Dat gebeurt al jaren op dezelfde manier: de leden van alle serviceclubs in onze gemeente (drie Rotaryclubs, drie Lionsclubs, twee Round Tables, Juniorkamer, Soroptimisten en Inner Wheel) worden gevraagd om een cadeautje te kopen. De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat deze presentjes op de goede plek belanden.

 

KERSTDINER

De leukste projecten zijn die waarin de clubleden zelf letterlijk de handen uit de mouwen steken, zoals het kerst-/nieuwjaarsdiner voor minderbedeelden. Hier clubleden in actie als hulpkelner tijdens het nieuwjaarsdiner voor mensen met een verstandelijke beperking.

<meer…>

 

NOODHULP

Tijdens onze clubbijeenkomsten wordt traditiegetrouw gecollecteerd.

De opbrengst gaat naar ons H.F. Freesefonds, dat speciaal is ingesteld voor noodhulp. Uit dit fonds werden b.v. shelterboxen gefinancierd voor de Filippijnen (typhoon Hainan), Nepal (de aardbeving) en Sint Maarten.

 

ZWERFAFVAL

Donderdag 20 maart om 11.00 uur hebben de basisscholen Mgr. Bekkersschool en de Tondel uit Emmerhout hun zwerfafvalproject officieel afgesloten met een presentatie van wat ze de afgelopen weken gedaan hebben. Het project is een initiatief van Rotaryclub Emmen. Ook Buurtsupport, Area Reiniging en de gemeente Emmen werkten mee aan het project.

 

BOUWEN MET BOUMA'S

Medio 2004 werd door de familie Bouma het plan opgevat om een stichting in het leven te roepen met als doel het verlenen van financiële en vaak ook fysieke steun aan kleinschalige, lokaal opgezette projecten in ontwikkelingslanden, met name in zuidelijk Afrika. Hiertoe werd in 2005 de stichting Bouwen met Bouma’s opgericht. Het bijzondere van de stichting is dat jaarlijks vier vrijwilligers gedurende zes weken op eigen kosten naar Kaoma gaan om daar bij de bouw te helpen. Dit past geheel binnen de criteria van de stichting communityservice Rotaryclub Emmen, en werd door ons in 2015 dan ook gesteund uit de opbrengst van ons golftoernooi. Het bedrag werd nog vermeerderd met een district grant.

 

stichting paardrijden gehandicapten

Aangepast paardrijden bij de SPG-Emmen zorgt voor contact met andere ruiters, verhoogt het gevoel voor eigenwaarde en versterkt de band met de natuur. Elke ruiter weet het... gedragen worden door een paard werkt ontspannend, zowel lichamelijk als geestelijk. De SPG-Emmen verzorgt paardrijden voor jong en oud.

Het doel van deze stichting is het paardrijden mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Dit geldt voor alle beperkingen, zowel lichamelijk als verstandelijk of psychiatrisch, of een combinatie daarvan. Ook mensen met een beperking moeten de mogelijkheid hebben om hun sport/hobby uit te oefenen.

<meer>

 

opknappen GBW-woning

Dit was een hands-on-project samen met het Leger des heils. Het doel van de GBW-woning (gezamenlijk begeleid wonen) is : Kans voor de cliënten om sneller te re-integreren ,betere kansen op de arbeidsmarkt door begeleiding, eigenwaarde van de cliënt wordt vergroot , aanbieden van een zo normaal mogelijke woonomgeving. In Emmen werd zo'n woning ingericht, maar voor de afwerking , de inrichting en de inventaris was er geen voldoende budget. Dit hebben wij op ons genomen.

 

KIVA

KIVA is een non-profitorganisatie die mensen helpt om zichzelf te helpen door het uitzetten van kleinschalige leningen. KIVA maakt daarbij optimaal gebruik van het internet, en steunt op een wereldwijd netwerk van instituten voor microfinanciering. Meedoen is al mogelijk vanaf een bedrag van $25,=. Als Rotary Emmen hebben we inmiddels al veel leningen uitstaan.

<meer...>

DE TOEKOMSTACADEMIE

Ons netwerk inzetten om nieuwe Nederlanders te begeleiden naar stage en werk...

<meer...>


MEERDIJK OPEN

Golfen voor goede doelen. Van 2005 tot 2015 heeft deze actie ruim 170.000 euro opgebracht, waarmee 35 goede doelen konden worden verblijd.

<meer…>

 

KOKEN EN ETEN MET AZC

Samen met bewoners van het AZC koken en eten om integratie te bevorderen. Dat deden leden van de drie Emmense Rotaryclubs.

 

the solox project

Rotaryclub Herne-Bay wil samen met partnerclubs Addis Abeba, Cambrai, Emmen en Remscheid een Glostavent Helix anesthesiemachine schenken aan het ziekenhuis in Sawla (Ethiopië) – prijswinnende techniek die veilige anesthesie mogelijk maakt, óók in gebieden met een minder betrouwbare infrastructuur...

<meer...>

 

alle kinderen mogen meedoen


Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 70 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Dit doel werd in 2013 gesteund uit de opbrengst van onze champagne-actie.

<meer...>

 

PROTHESEN GAMBIA

In 2006 werd gevraagd door de RC Fajara om in het zelfde ziekenhuis bij te dragen aan de afdeling die protheses en ortheses maakt voor gehandicapten, vaak als vervolg op fysiotherapie. Roelof Kleve heeft contact gelegd met de OIM van het ziekenhuis in Emmen die protheses maakt voor voeten, enkels, knieën en benen. Tientallen, gebruikte, onderdelen zijn beschikbaar gesteld. Als handbagage heb ik vijf complete benen meegenomen en overhandigd (februari 2007). De overige onderdelen zijn verpakt ( circa 1,5 m3) en zijn thans onderweg naar The Gambia per container. Totale kosten voor RC Emmen circa € 250 te betalen door CS.

 

SANTARUN

Rotary heeft als serviceorganisatie een netwerk dat zich bij uitstek leent om met een concept als de Rotary SantaRun een uniek statement te maken dat de potentie van Rotary laat zien. Als er ooit een buitenkans bestond om aan het imago van Rotary te werken, dan is het met de Rotary SantaRun!

Omdat deze activiteit in Emmen te weinig deelnemers wist te trekken, kreeg de SantaRun na twee jaar geen vervolg.

 

NL-DOET

en Rotary Emmen deed mee

<meer…>

 

FLO-FLO GAMBIA

Stichting "Holland Water Goes Africa" (voorzitter: Floris de Vos) was opgericht in september 2008, met als doel Afrika te ondersteunen bij het oplossen van hun waterprobleem m.b.v. de FLOFLO-doe-het-zelf-boortoren. In 2014 schonken wij vanuit de opbrengst van het Meerdijk Open een FLOFLO-boortoren aan The Gambia.

 

uitje voor bewoners zorgcentrum

De bewoners van zorgcentrum 'De Holdert' kunnen dagelijks genieten van een adembenemend uitzicht over het nieuwe 'Wildlands Adventure Zoo'. Toch jammer dat zij veelal fysiek niet in staat zijn dit park zelf te bezoeken. Onze commissie communityservice nam zich voor daar wat aan te doen door op de laatste clubbijeenkomst van het jaar voor hen een uitje te verzorgen…