Wytse Bouma, voorzitter voor het clubjaar 2017-2018,
heet u van harte welkom op de website van Rotaryclub Emmen

Shelterboxen naar SXM

Play videoShelterBoxen naar SXM

De Rotaryclubs in Noordoost-Nederland hebben op een voorbeeldige wijze gereageerd met steun aan het zwaar getroffen Sint-Maarten. Vele dagen voordat van landelijke acties sprake was, draaiden de Rotary-wielen al op volle toeren via het zeer doeltreffend kanaal ShelterBox. Een week nadat een oproep naar de aangesloten clubs uitging, kon de honderdste box worden toegezegd. En nog steeds groeit het aantal.


Ook onze club doneerde vijf ShelterBoxen...


meer info...

jaarthema: Geef het door!

Play videogeef het door!

Het motto dat ik voor mijn jaar gekozen heb is ‘Geef het door!’ Ik ben hier toe gekomen door een Amerikaanse en ook enigszins sentimentele film uit 2000, ‘Pay it Forward’. Pay it forward is een uiting van een goede daad aan anderen in plaats van aan de oorspronkelijke weldoener. Je geeft de goede daad die aan jou is gedaan dus door aan anderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo ontstaat er een beweging van goede daden en maken we met elkaar de wereld iets mooier. Is dit in de kern ook niet wat wij als Rotaryclub willen? Iets voor een ander willen doen, iets voor een ander willen betekenen zonder daar iets voor terug te vragen, om zo de wereld een beetje mooier te maken?

Ik roep jullie op om het door te geven. Om het in te zetten, om het te gebruiken. Alles wat je aan gaven en talenten hebt gekregen. En vraag er niks voor terug, maar zeg alleen:

 

Geef het door!

-- Wytse Bouma, voorzitter

afmelden