© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

bedrijfsbezoek IT-HUB

BUSINESS AHEAD OF THE FUTURE


Het gebouw van containers is eind 2022 neergezet. Ze nemen het tijdelijk, voor een periode van 15 jaar in gebruik. Onder deze voorwaarden was het makkelijker om een bouwvergunning te krijgen. Het is een ‘full electric’ gebouw.


1 / 6


Waarom is IT-Hub ontstaan? Het dreigende vertrek van TVM uit Hoogeveen, vanwege gebrek aan IT-talent in de regio, waar ook Unigarant en Fokker last van hebben. IT-Hub is een stichting, opgericht in 2022. Het kernteam bestaat uit Edwin Gels, als directeur bestuurder, Ronald Eissens als business developer en Lisa Abeling als community & communication lead. Hun hoogste doel is het behoud van IT-talent in de regio. Hiervoor werken ze samen met partners en hebben ze innovatielabs voor IT-oplossingen. In de innovatielabs staat het ontwikkelen en toepassen van kennis en innovatie centraal. Bedrijven en studenten gaan samen aan de slag met vragen uit het bedrijfsleven. Dit zijn strategische, tactische of operationele vraagstukken. Er wordt onderzoek gedaan, geëxperimenteerd met de impact van digitale technologie en beschikbare data wordt gedeeld zodat ze tot nieuwe toepassingen kunnen komen. Dit met de bedoeling om de doorstroming te bevorderen van VO-MBO-HBO-WO en hierin meer regie te voeren. Een volgende stap is het primair onderwijs erbij betrekken. Het gaat om digitalisering en efficiënter werken, het gaat om matching en een marktplaats voor vacatures zijn van young professionals.

Het gebouw is ingericht als ontmoetingsplek. De partners kunnen er komen en werken, ze hebben geen vast kantoor. Het is een stichting zonder winstoogmerk, werkend met o.a. subsidies. Over drie jaar willen ze graag op eigen benen staan. De opdrachten van IT-Hub zijn zowel aanbod- als vraag gestuurd vanuit de partners. Vanuit en voor het onderwijs hebben ze interessante opdrachten nodig om aan te werken. Als IT-Hub een bijdrage kan leveren aan het remmen van de IT-braindrain in de regio Noord-Nederland dan zijn ze heel blij.

IT-Hub is ook een community, vergelijkbaar met Growing Emmen, voor een werkplek en om elkaar te ontmoeten. Er zijn ook contacten met andere hubs in de regio. IT-Hub werkt in de regio Noord-Nederland.

Op de vraag waarom Edwin is gestopt met Webba is zijn reactie: ‘het was te veel op de automatische pilot. Ik miste de complexiteit, de bestuurlijke uitdaging en het contact met stakeholders.’


BEZOEK DE WEBSITE VAN IT-HUB VOOR MEER INFO...