© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wat is Ropo?

Wat is ROPO?

Jeroen Kunstman (september 2018)

Hulp aan kindertehuizen in Polen en Roemenië

Sinds 1993 zet Rotaryclub het Westland zich actief in voor kindertehuizen in Roemenië en Polen. In samenwerking met Rotaryclubs ter plekke wordt al jaren concreet hulp geboden aan kinderen die het moeilijk hebben: voornamelijk door ondersteuning bij en financiering van inrichting van een aantal kindertehuizen.

De ROPO commissie is dan ook een onlosmakelijk onderdeel van onze club. Door actief fondsen te werven en activiteiten te ontplooien wordt ontzettend veel bereikt. De leden zetten zich keihard in om deze kinderen - die zich vaak in voor ons zeer moeilijk voorstelbare omstandigheden verkeren - een beetje te helpen. Zodat hun leven er iets rooskleuriger uitziet. Zo levert Rotary het Westland een bijdrage aan het levensgeluk van deze weeskinderen. De leden van de Ropo-commissie houden zelf contact met de Rotaryclubs en de kindertehuizen ter plekke. De lijnen zijn kort, waardoor de financiële bijdragen ook altijd goed terecht komen. Regelmatig brengen leden van de club persoonlijk een bezoek aan de locaties in Polen en Roemenië.

Een korte geschiedenis: door de jaren heen zijn er vele activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo zijn er vele bridgedrives en sportdagen georganiseerd, en is de opbrengst van de Santarun in 2017 deels ten goede gekomen aan ROPO. Lees hier meer.

Bezoek aan Sibiu in mei 2017: In mei 2017 brachten een aantal leden van onze club een bezoek aan Sibiu in Roemenië. Lees meer of bekijk de foto’s