Rotary bouwt aan een betere wereld

Bridgedrive voor kindertehuizen in Roemenië
Record opbrengst tulpenbollenactie!
Santarun 2019 op 14 december in Naaldwijk
Help Polio de wereld uit: bestel tulpenbollen
Ook dit jaar doet Rotary het Westland weer actief mee aan de internationale actie tegen polio. Na de zeer succesvolle bollenverkoop van 2017 zijn ook nu weer End Polio Now tulpenbollen beschikbaar.
Bijna 5000 euro voor vijf mooie projecten: Goede Doelen markt een groot succes!
Rotary het Westland gaf ook dit jaar weer ruimhartig aan meerdere inspirerende goede doelen.
Meer dan 1500 pannenkoeken voor het Westerhonk
Handen uit de mouwen tijdens NL Doet
Tweede Westlandse Santarun brengt 15.000 euro op!
De tweede Westlandse Santarun heeft zaterdag ruim € 15.000 opgebracht. Daartoe renden en wandelden dit keer bijna 300 als kerstman verklede deelnemers door en rond Naaldwijk. Ondanks het koude weer net zoveel als vorig jaar.
Bridgedrive brengt 6500 euro op!
De Koos Grootscholten-bridgedrive 2018 heeft alle records verbroken, met een fantastisch hoge opbrengst van maar liefst € 6.500,- voor weeshuizen in Roemenië.
Rotary Westland Diabeste Idee 2018
Op 6 december is de prijs “Rotary Westland Diabeste idee 2018” uitgereikt aan de Brede Buurtschool Heenweg.
Bridgen voor het goede doel!
Op zaterdag 8 december organiseert Rotaryclub Het Westland de jaarlijkse Koos Grootscholten Bridgedrive. Opbrengst van deze middag is bestemd voor ROPO, onze projecten ten bate van kindertehuizen in Roemenië.
5900 kinderen geholpen met poliovaccins
Ook dit jaar deed Rotary Westland actief mee met de tulpenbollenactie. Maar liefst 59 doosjes werden verkocht. Dat betekent dat er 1770 euro zal worden besteed om 5900 kinderen tegen polio te beschermen.
10.000 euro voor goede doelen
Bij de jaarlijkse goededoelenmarkt toonde onze club zich wel heel genereus. Maar liefst 10.000 euro was beschikbaar voor meerdere mooie bestemmingen.
Naaldwijk weer felrood tijdens tweede Santarun
Op zaterdag 15 december wordt in Naaldwijk voor de tweede keer de Santarun gehouden. Dat is een manifestatie waarbij honderden jonge en oude deelnemers het centrum van deze Westlandse kern knalrood kleuren.
NL Doet 2018: Rotarians steken de handen uit de mouwen!
Ook dit jaar deed een groot aantal leden van Rotary Westland mee met NL Doet. Op zaterdag 10 maart werden de handen uit de mouwen gestoken bij het opknappen van woningen voor mensen met een beperking in de Nederhof in Honselersdijk.
Eerste Santarun Westland brengt 12.000 euro op
Samen organiseerden Rotaryclubs het Westland en Westland Polanen op 16 december de eerste Westlandse Santarun. Het was een groot succes. Meer dan 300 kerstmannen liepen het parcours door het centrum van Naaldwijk en haalden hiermee meer dan 12.000 euro op voor twee mooie goede doelen: Westlands Hoop en weeshuizen in Roemenië.
Rotaryclubs het Westland en Polanen organiseren eerste Westlandse Santarun
Op 16 december zal het centrum van Naaldwijk opgevrolijkt worden door de eerste Santarun Westland. Een vrolijk evenement voor jong en oud: honderden kerstmannen lopen of rennen een parcours door de straten: en dat alles voor het goede doel!
Tulpenbollenactie 2017
Ook dit jaar heeft Rotary Westland meegedaan met de ‘End Polio Now’ en heeft maar liefst 92 doosjes verkocht. Dit bedrag is goed voor 9200 polio vaccins!
Shelterboxen voor Sint-Maarten
De drie Westlandse rotaryclubs zijn een actie begonnen waarbij shelterboxen worden aangeschaft voor de getroffenen op het door de orkaan grotendeels verwoeste eiland Sint-Maarten.
Rotary Westland geeft gul aan goede doelen
Ook dit jaar heeft Rotary Westland weer ruimhartig bijgedragen aan een aantal Westlandse goede doelen. Afgelopen donderdag 1 juni werd bekend gemaakt welke organisaties dit jaar door de Rotary ondersteund zullen worden.
NL Doet 2016
Op zaterdag 12 maart hebben leden van de Rotaryclub Het Westland geholpen bij tuinwerkzaamheden bij de Andreaskerk in Kwintsheul. Deze hulp werd zeer op prijs gesteld!
NL Doet 2017
De leden van Rotaryclub Westland stonden zaterdag 11 maart om 9.00.u op de stoep van de Godfried Bomansschool, klaar om de handen uit de mouwen te steken!
Tulpenbollenactie 2016
In 1985 maakte polio in 125 landen meer dan 350.000 slachtoffers per jaar. In datzelfde jaar werd door Rotary International samen met de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO, UNICEF en de US Centers for Disease Control and Prevention het vizier op scherp gesteld op deze verwoestende ziekte. Het gevolg is dat anno 2016 in drie landen slechts 27 nieuwe gevallen geconstateerd zijn. Dat zijn er 27 teveel, maar het moge duidelijk zijn dat we dicht bij een polio vrije wereld zijn.
Opbrengst bedrijvensportdag
Met dank aan alle teams en medewerkers heeft de bedrijvensportdag een mooi bedrag opgebracht. De gelden worden besteed aan de inrichting van een fysiotherapeutische afdeling van het kinderziekenhuis Speranza in Sibiu, Roemenië.