© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Duizenden kinderen geholpen door tulpenbollenactie

Tulpenbollenactie Rotary Westland wederom een groot succes!

Ook dit jaar heeft Rotary Westland meegedaan met de ‘End Polio Now’ en heeft maar liefst 196 dozen verkocht. De opbrengst hiervan is goed voor 23.520 polio vaccins! Hierdoor is polio weer een stukje verder de wereld uit!

Wat is de ‘End Polio Now’ tulpenactie?

Ter gelegenheid van de nationale actie op radio en televisie in het kader van de ramp op de Filipijnen, werd er in 2013 een veiling georganiseerd door het tv-programma ‘Man bijt hond’. Een delegatie van Rotary leden was aanwezig om te bieden op een nieuwe tulp. Rotary droeg op deze wijze € 12.000,- bij aan de actie en de nieuwe tulp kreeg de naam ‘End Polio Now-tulp’. Het bestuur van Rotary zag mogelijkheden om hier een landelijke actie aan te verbinden door de tulpenbollen per 25 te verpakken in een luxe geschenkdoos en € 10,00 per verkochte verpakking af te dragen aan End Polio Now. Weldra geschiedde, de actie werd door alle Rotary districten omarmd en het resultaat mag er de afgelopen jaren wezen!

Een geschenkdoosje met 25 tulpenbollen kost € 15,-.Van elk verkocht doosje gaat er €10,- naar ‘End Polio Now”. De opbrengst van Rotary wordt verdrievoudigd door de Bill & Melinda Gates Foundation. Door de verkoop van 196 doosjes heeft Rotary Het Westland dit jaar met een bedrag van €5.880,- bijgedragen aan 23.520 polio vaccins.