© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Een cheque en duizend bloemen voor Inloophuis Carma

De Rotaryclubs het Westland en Wateringen dragen bij aan de acties om Inloophuis Carma een goede toekomst te geven. Bij het inloophuis werd door de voorzitters Hans Grootscholten (het Westland) en Bram Meijer (Wateringen) een cheque ter waarde van 1500 euro overhandigd. Een forse bijdrage aan de acties die het Inloophuis de afgelopen maand heeft ondernomen om de organisatie financieel rendabel te houden.

Daarnaast werden meer dan duizend tulpenbollen geschonken om de vrijwilligers van het inloophuis een hart onder de riem te steken. Én om de tuin van het huis in de lente vol in bloei te zetten! Inloophuis Carma is dé ontmoetingsplaats in het Westland door wie geraakt is door kanker. In het huis kan iedereen terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, voor informatie en voor diverse activiteiten. Het inloophuis wordt volledig gerund door vrijwilligers, die met grote inzet de organisatie van deze voor vele mensen zo belangrijke activiteiten op zich nemen. Vol passie dragen zij daarmee bij aan het welzijn van de patiënten en hun familie, die op deze manier een warm huis hebben om altijd binnen te kunnen lopen. Het inloophuis heeft het door corona financieel zwaar. Corona trok een streep door veel acties om geld in te zamelen en toegezegde giften werden teruggedraaid. Het inloophuis is dan ook verheugd te zien dat de totale opbrengst van de acties die zij hebben ontplooit al meer dan 20.000 euro is. Dit is boven alle verwachtingen en geeft veel hoop voor de toekomst.  

De tulpenbollen die door de Rotaryclubs worden geschonken hebben een speciale betekenis. Al vele jaren voert de Rotary actie om met de verkoop van tulpenbollen de bestrijding van polio te ondersteunen. Met de verkoop van deze “end-polio-now-tulpen” wordt de vaccinatie tegen polio van kinderen in de hele wereld ondersteund. Alleen al dit jaar werden door de verkoop van deze bollen in het Westland meer dan 23.000 vaccins gefinancierd, en daarmee even zo veel  kinderen voor het leven beschermd tegen deze ziekte.

Bas Rensen (Rotary het Westland) en Mariska Bakker van Inloophuis Carma planten de eerste bollen in de tuin van het inloophuis.