• HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 2018
  • HVF 18
  • Klootschieten 2019
  • Ryla 2019: een groot succes!Bekijk de video
Hartelijk welkom bij Rotary Club Huizen!

Eerste lustrum HVF

De Huizer haven is ook dit jaar weer plaats van handeling voor het eerste lustrum van het Huizer Vis Festijn. Het jaarlijkse botterfestijn wordt gehouden op vrijdag 21 juni. Het heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven in het evenementen-rijtje van Huizen en staat altijd garant voor niet alleen een prachtig nostalgisch plaatje, maar ook voor een mooie opbrengst voor goede doelen.

Het Huizer Vis Festijn wordt georganiseerd door Rotary Club Huizen. De club sponsort met de opbrengst van het festijn altijd een aantal goede doelen. Vorig jaar kon de club uit de opbrengst vier goede doelen ieder een mooie cheque overhandigen van 5000 euro.

De club heeft voor 2019 weer doelen gekozen die gaan profiteren van de opbrengst: de Stichtding KinderBeestFeest, de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Huizer Botters.

Stichting KinderBeestFeest verzorgt jaarlijks voor 1250 chronisch zieke/en of gehandicapte kinderen én hun familie een fantastische dag in Artis.

De Voedselbank Gooi & en Omstreken bestaat al 17 jaar, wordt gerund door 200 vrijwilligers en distribueert voedselpakket voor het hele Gooi.

De Stichting Huizer Botters bestaat inmiddels 20 jaar en heeft als doel het in stand houden van in Huizen gebouwde botters.

Meer informatie is te vinden op http://www.huizervisfestijn.nl/

Huizer Vis Festijn 2018

In de oude haven van Huizen herleefden vrijdag 15 juni oude tijden: bijna de helft van de varende bottervloot die Nederland nog rijk is, lag afgemeerd tijdens het jaarlijkse Huizer Visfestijn.  Maar heden en verleden kwamen ook bij elkaar getuige de recordopbrengst van het evenement: die ligt rond de 30.000 euro.
Het Huizer Vis Festijn bij de Botterwerf werd voor de vierde keer georganiseerd door Rotaryclub Huizen. Doel van het evenement was fundraising voor vier goede doelen: Stichting De Droomboom, het Versa Geheugenhuis, Voedselbank Gooi & Omstreken en Stichting Huizer Botters. Rinke Visser is namens Rotaryclub Huizen verantwoordelijk voor de organisatie van het nautische evenement, dat ’s middags begon met een botterrace op het Gooimeer. ‘We hadden gewoon de mooiste dag van de week. De boten waren goed bezet. Aanvankelijk was er weinig wind, maar toen er briesje opstak, was het een fantastisch gezicht om al die de botters tegen elkaar te zien strijden. Wat een geweldige sfeer!’ De botterrace werd uiteindelijk gewonnen door Multi papier sans fins op de BU12 van schipper Carla Schuurman. De tweede plaats was voor Bank Ten Cate & Cie op de BU 182 van Henk Shag, terwijl Buitenhek Plus po de BU 65 van Henk Chris Bos als derde over de finishlijn kwam. En die laatste boot verdient zeker een vermelding, want aan boord bevonden zich, buiten de schipper, alleen dames.

boekt recordopbrengst: € 30.000

Na de race was het tijd voor een gezellige avond met vis, vlees, friet, koffie, ijs en een drankje, allemaal verzorgd door lokale ondernemers. Behalve eten en drinken werd traditiegetrouw de muzikale omlijsting verzorgd door de band Amber Roots, die de stemming er weer prima inbracht..

Volgens Visser staat de teller van het aantal bezoekers zeker op ruim 600: ‘Behalve deelnemers aan de race, was er ook de nodige aanloop van mensen die gewoon genoten van een superleuke avond. Dit was weer een ontzettend geslaagd feestje en reken er maar op dat we er in 2019 tijdens het eerste lustrum iets heel bijzonders van gaan maken dat je echt niet mag missen!’

Meer informatie