© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
_
_
_
_
_
Klootschieten 2019

Hartelijk welkom bij Rotary Club Huizen!

Gift Rotary beperkt valrisico

De afdeling Neurologie in Tergooi Blaricum beschikt dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen sinds kort over een rolstoel met voorblad en een valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt.

Op de afdeling Neurologie liggen mensen met een delier, verwardheid, halfzijdige verlamming en andere neurologische aandoeningen waardoor de kans op vallen groter is dan normaal. Door verwardheid kunnen mensen onbedoeld uit bed stappen en door verlammingsverschijnselen kunnen ze hun evenwicht verliezen.

‘We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen’, zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. ‘Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden.’

Huizer Visfestijn  2021

Het zesde Huizer Visfestijn heeft 25.000 euro opgebracht. Rotaryclub Huizen, die dit evenement jaarlijks organiseert, verdeelt het geld onder vier goede doelen.

Het Huizer Visfestijn draait om de geschiedenis die Huizen heeft met vissen en dan met name wat daar nog van resteert, de Huizer botters. Voor deze editie zijn er maar liefst twintig botters naar Huizen gekomen, bijna een kwart van de Nederlandse bottervloot. Hoogtepunt van het Visfestijn is de botterrace op het Gooimeer. De aanblik van deze schepen in ’de Haven van `t Gooi’, zoals Huizen zich graag profileert, trok ook deze keer weer honderden belangstellenden.

Opbrengst 25.000 euro

En hoe meer belangstellenden hoe hoger de opbrengst. Als gezegd bedroeg die deze keer 25.000 euro. De non-profit organisaties die dit jaar een bijdrage mogen verwachten, zijn de Voedselbank Gooi en Omstreken, de Zonnebloem, de Stichting Vaarkracht en de Stichting Huizer Botters.

Na een jaar afwezigheid zijn wij blij dat het Visfestijn dit jaar door kon gaan, al was het dan later in het jaar dan gewenst. Volgend jaar wordt het evenement eerder in het jaar georganiseerd en zal het zevende Huizer Visfestijn 2022 op 17 juni worden gehouden.


Meer informatie