• HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 18
  • HVF 2018
  • HVF 18
  • De maandagse vergaderplaats van Rc Huizen
  • _ Meer
Hartelijk welkom bij Rotary Club Huizen!

Gereedschap voor Broedplaats

Een aanhangwagen vol gereedschap: boormachines, zaagmachines, cirkelzagen enzovoort. De Stichting Broedplaats Gooise Meren ontving in mei voor 5.500 euro aan gereedschap van RC Huizen. De overhandiging was bij De Schakel aan de Ambachtsweg 24. Het bedrijf leverde, met een mooie korting, de door de Broedplaats gewenste gereedschappen. 

Broedplaats Gooise Meren in Bussum, wil samen met de (nieuwe) inwoners van Gooise Meren sociale, economische en fysieke leefbaarheid in de gemeente duurzaam verbeteren.  Op het schoolterrein aan De Ruyterlaan in Bussum zijn verschillende initiatieven ontplooid zoals:  Oefenen voor echt ondernemerschap; ruimte bieden aan mensen die hun eigen idee willen uitwerken of een vak willen leren. Het beleid van de Stichting de Broedplaats is er op gericht vooral nieuwe statushouders in het Gooi te ondersteunen door middel van goederen om hun huis leefbaar te maken.  Vrijwilligers noch het bestuur worden financieel beloond. ‘Noem ons maar sociaal ondernemers’, aldus Kees Hogenbirk van de broedplaats.

 

Huizer Vis Festijn 2018

In de oude haven van Huizen herleefden vrijdag 15 juni oude tijden: bijna de helft van de varende bottervloot die Nederland nog rijk is, lag afgemeerd tijdens het jaarlijkse Huizer Visfestijn.  Maar heden en verleden kwamen ook bij elkaar getuige de recordopbrengst van het evenement: die ligt rond de 30.000 euro.


Het Huizer Vis Festijn bij de Botterwerf werd voor de vierde keer georganiseerd door Rotaryclub Huizen. Doel van het evenement was fundraising voor vier goede doelen: Stichting De Droomboom, het Versa Geheugenhuis, Voedselbank Gooi & Omstreken en Stichting Huizer Botters.

Rinke Visser is namens Rotaryclub Huizen verantwoordelijk voor de organisatie van het nautische evenement, dat ’s middags begon met een botterrace op het Gooimeer. ‘We hadden gewoon de mooiste dag van de week. De boten waren goed bezet. Aanvankelijk was er weinig wind, maar toen er briesje opstak, was het een fantastisch gezicht om al die de botters tegen elkaar te zien strijden. Wat een geweldige sfeer!’

De botterrace werd uiteindelijk gewonnen door Multi papier sans fins op de BU12 van schipper Carla Schuurman. De tweede plaats was voor Bank Ten Cate & Cie op de BU 182 van Henk Shag, terwijl Buitenhek Plus po de BU 65 van Henk Chris Bos als derde over de finishlijn kwam. En die laatste boot verdient zeker een vermelding, want aan boord bevonden zich, buiten de schipper, alleen dames.

boekt recordopbrengst: € 30.000

Na de race was het tijd voor een gezellige avond met vis, vlees, friet, koffie, ijs en een drankje, allemaal verzorgd door lokale ondernemers. Behalve eten en drinken werd traditiegetrouw de muzikale omlijsting verzorgd door de band Amber Roots, die de stemming er weer prima inbracht..

Volgens Visser staat de teller van het aantal bezoekers zeker op ruim 600: ‘Behalve deelnemers aan de race, was er ook de nodige aanloop van mensen die gewoon genoten van een superleuke avond. Dit was weer een ontzettend geslaagd feestje en reken er maar op dat we er in 2019 tijdens het eerste lustrum iets heel bijzonders van gaan maken dat je echt niet mag missen!’

Meer informatie
Rotaryclub Huizen komt iedere maandagavond bijeen in De Haven van Huizen