© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
_
_
_
_
_
Klootschieten 2019

Hartelijk welkom bij Rotary Club Huizen!

Gift Rotary beperkt valrisico

De afdeling Neurologie in Tergooi Blaricum beschikt dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen sinds kort over een rolstoel met voorblad en een valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt.

Op de afdeling Neurologie liggen mensen met een delier, verwardheid, halfzijdige verlamming en andere neurologische aandoeningen waardoor de kans op vallen groter is dan normaal. Door verwardheid kunnen mensen onbedoeld uit bed stappen en door verlammingsverschijnselen kunnen ze hun evenwicht verliezen.

‘We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen’, zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. ‘Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden.’

Huizer Vis Festijn 2019

Rotary-cheques voor drie organisaties  

Geld om extra dingen mee te doen is bij vrijwilligersorganisaties altijd welkom. Vertegenwoordigers van drie organisaties Stichting Kinderfeestbeest, Voedselbank Gooi & Omstreken en de, Stichting Huizer Botters ontvingen van Rotaryclub Huizen elk € 5.000 als steun in de rug. 

Rotaryclub Huizen bracht het geld bijeen tijdens het vijfde Huizer Vis Festijn (HVF) dat in juni werd gehouden. “Wat is er mooier dat je als club iets organiseert waarmee je vervolgens deze fantastische organisaties kunt helpen’, aldus voorzitter Bart Groenink van Rotaryclub Huizen.

Stichting KinderBeestFeest biedt 1250 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun thuiswonende gezinsleden ieder jaar een onbezorgde avond in Artis. De kinderen worden opgehaald en teruggebracht vanuit ziekenhuizen en instellingen.

De Voedselbank Gooi en Omstreken verzorgt in het Gooi voedselpakketten voor een groot aantal huishoudens die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Met heel veel vrijwilligers en professioneel materieel wordt dat werk gedaan. 

De Stichting Huizer Botters bezit 4 botters en heeft als doel de authentieke botters in stand te houden. Om het varend erfgoed ook voor de toekomst in goede staat te houden, zijn aanzienlijke bedragen nodig.

Huizer Vis Festijn 2020/21

In verband met het corona virus is besloten om het Huizer Vis Festijn in 2020 niet te laten plaatsvinden. De zesde editie van het nautische evenement, het Huizer Vis Festijn 2021, staat nu gepland voor vrijdag 18 juni 2021 (nog onder voorbehoud).

Een korte impressie van het geslaagde evenement in 2019 door Marjolein Schuyt, voorzitter van de Rotarycommissie die het evenement organiseerde:

“Het was een prachtige zonnige dag met mooi zeilweer. Toen iedereen weer aan wal stond, zag ik alleen maar tevreden gezichten. De hele dag was een cadeautje. Zo’n mooie opbrengst waar we goede doelen mee kunnen helpen, is dan voor mij een kers op de taart. We zagen dat er ook een groot aantal mensen ter plaatse nog een entreekaartje kochten om te kunnen meegenieten van het feest.”

Via onderstaande link komt u op de officiële site van het Huizer Vis Festijn en kunt u de ontwikkelingen voor 2021 blijven volgen.

Meer informatie