© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
_
_
_
_
_
Klootschieten 2019

Hartelijk welkom bij Rotary Club Huizen!

Gift Rotary beperkt valrisico

De afdeling Neurologie in Tergooi Blaricum beschikt dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen sinds kort over een rolstoel met voorblad en een valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt.

Op de afdeling Neurologie liggen mensen met een delier, verwardheid, halfzijdige verlamming en andere neurologische aandoeningen waardoor de kans op vallen groter is dan normaal. Door verwardheid kunnen mensen onbedoeld uit bed stappen en door verlammingsverschijnselen kunnen ze hun evenwicht verliezen.

‘We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen’, zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. ‘Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden.’

Huizer Visfestijn  2022

Het zevende Huizer Visfestijn heeft 25.000 euro opgebracht. Dit jaar is er maar 1 goed doel: Oekraine. 

Rotary helpt Oekraïne

Rotary maakt zich ernstig zorgen over de humanitaire ramp die zich voltrekt in  Oekraïne. Wij willen als Rotary Huizen, samen met u, ook ons steentje bijdragen en de duizenden oorlogsslachtoffers helpen.

Rotaryclub Huizen organiseert dit evenement jaarlijks.

Het Huizer Visfestijn draait om de geschiedenis die Huizen heeft met vissen en dan met name wat daar nog van resteert, de Huizer botters. Voor deze editie zijn er maar liefst 23 botters naar Huizen gekomen, bijna een kwart van de Nederlandse bottervloot. Hoogtepunt van het Visfestijn is de botterrace op het Gooimeer. De aanblik van deze schepen in ’de Haven van `t Gooi’, zoals Huizen zich graag profileert, trok ook deze keer weer honderden belangstellenden.

Opbrengst 25.000 euro

En hoe meer belangstellenden hoe hoger de opbrengst. 

Met de opbrengst van het Huizer Vis Festijn ondersteunt de Rotary Club Huizen lokale initiatieven en goede doelen die deze extra financiële hulp hard nodig hebben.

Het achtste HuizerVisfestijn zal worden gehouden in juni 2023.Meer informatie